Astraal reizen tijdens je slaap
Als mens kun jij je bewustzijn ervaringen laten opdoen en tijdens je slaap kun je die laten controleren.

Als mens ben je een complex wezen dat meerdere fijnstoffelijke lichamen bezit. Jouw bewustzijn kan door alle lagen bewegen en ervaringen opdoen. Als je slapend dat bewustzijn kunt controleren, liggen er onbegrensde mogelijkheden en een grote vrijheid van gewaarwording voor het grijpen. Twee oefeningen!


OEFENING 1
Eenieder die het vermogen wil ontwikkelen om astraal te reizen in zijn of haar slaap, kan als volgt te werk gaan:

Stap 1
Noteer allereerst gedurende een maand al jouw dromen. Leg daarvoor een notitieboekje en een pen naast je bed. Hoe laat je ook naar bed gaat, stel je wekker ongeveer tweeënhalf uur later in om je te wekken. Op dat moment moet je alles noteren wat je je kunt herinneren uit je dromen, hoe vaag of belachelijk ook. Als je dan ’s morgens ontwaakt, schrijf je onmiddellijk op wat je hebt ervaren toen je sliep. Stel je wekker gedurende een maand elke nacht op die manier in of tot je de gewoonte hebt aangewend om op dat moment wakker te worden.

Stap 2

  • Ga elke avond voordat je gaat slapen comfortabel op je rug in bed liggen, het liefst zonder kussens onder je hoofd zodat je op een rechte lijn ligt.
  • Richt je op een zelfgekozen punt op het plafond en staar er intens naar zonder met je ogen te knipperen of je blik zelfs maar een fractie van een seconde af te wenden.
  • Blijf naar de plek op het plafond staren en ontspan je lichaam zo volledig mogelijk. Word je dan bewust van je ademhaling. Terwijl je inademt, voel je je buikstreek gevuld worden met kracht en vitaliteit en terwijl je uitademt, voel je je volledig in het bed wegzinken.
  • Houd dit trage en ritmische ademen enkele minuten vol tot je volledig ontspannen bent. Op dit punt is het ook belangrijk dat je niet in slaap valt en dat je de verleiding blijft weerstaan om je ogen te sluiten of je blik van die plek op het plafond weg te halen.
  • Terwijl je diep inademt, voel je je alsof je hele lichaam gevuld wordt door een vitaliteit die je geleidelijk aan licht maakt. Als je uitademt, voel je je sereen en kalm. Bij elke inademing voelt je lichaam aan alsof het bijna gewichtloos wordt en elke keer dat je uitademt voel je je meer en meer op je gemak. Als je een serene toestand hebt bereikt, sluit dan langzaam je ogen en blijf een paar minuten stil en rustig liggen.
  • Focus al je energie op je zonnevlecht (navelchakra red.) en wees je je volkomen bewust van het ritme van je ademhaling.
  • Visualiseer dat deze energieën uit dat gebied stromen om een duidelijk afgebakende kopie van jezelf te maken, die ongeveer een meter boven je zweeft.
  • Als je dit beeld helder kunt zien voor je geestesoog (waarmee je beelden die je in gedachten van iets vormt visualiseert - red.), hou je dit enkele minuten vast. Dan breng je het weer naar je toe en je voelt dat het weer als energie in je zonnevlecht wordt getrokken.
  • Voer deze oefening iedere avond uit voordat je gaat slapen, maar blijf al je dromen opschrijven. Houd ook alle andere dingen bij die ervaart als je slaapt.

Stap 3

  • Na een paar weken, als je je vertrouwt voelt met het mentale beeld van jezelf dat boven het bed zweeft, moet je mentaal het beeld van jezelf gaan programmeren.
  • Concentreer al je energieën op de kopie van jezelf en zeg op een krachtige manier wat je er exact van verlangt en wat het is dat je probeert te bereiken. Bijvoorbeeld: ‘Ik wil mijn dromen volledig onder controle hebben en me er alles uit herinneren.’
  • Herhaal deze zin steeds weer en houd daarbij mentaal het beeld vast van jezelf die boven je zweeft terwijl je op bed ligt. Gebruik de zin in feite als een bevestiging om het beeld dat je van jezelf hebt geschapen te programmeren. Door je wensen steeds weer te herhalen, wordt het mentale commando geleidelijk aan overgenomen door je onderbewuste geest en op die manier doorgegeven aan de mentale aspecten van het astrale lichaam.

Als je deze oefening regelmatig gedurende een bepaalde periode doet, zul je versteld staan van de resultaten die ze afwerpt. Merk op hoe je droompatronen veranderen en duidelijker worden. Als je de gewenste resultaten succesvol hebt bereikt, wens je niet alleen de manier waarop je droomt, maar ook het soort dromen dat je wilt programmeren. Je zult ze misschien ook nog beter onthouden. Het belang van de mentale herhaling kan niet vaak genoeg benadrukt worden. Dit geeft de hele oefening namelijk energie en kracht en geeft je astrale beeld bijna vleugels. Natuurlijk kan je met deze techniek experimenteren door af te spreken met een vriend(in) dat je elkaar in de astrale wereld zult ontmoeten. Onthoud dat afstand bij astrale reizen volstrekt onbelangrijk is.

OEFENING 2
Wanneer je de eerste oefening onder de knie hebt, kun je deze techniek samen met een vriend(in) uitproberen:

Stap 1:

  • Vraag een vriend(in) die je vertrouwt om even aan je te denken net voordat hij gaat slapen. Spreek af om elkaar in slaaptoestand op een bepaalde plaats te ontmoeten, bijvoorbeeld om drie uur ’s nachts onder de klok van het gemeentehuis.
  • Terwijl je dezelfde procedure doorloopt en een beeld van jezelf creëert dat boven je zweeft terwijl je op bed ligt, laat je je geest toe dat hij het mentale beeld ziet van de klok van het gemeentehuis, terwijl je het uur dat daarop wordt weergegeven gelijkstelt aan het werkelijke tijdstip van dat moment.
  • Maak het beeld duidelijk in je geest en richt je aandacht erop tot er vijf minuten op de klok zijn gepasseerd. Je vriend(in) zou moeten proberen om je voor te stellen zoals je onder de klok van het gemeentehuis staat. Hij/zij moet proberen dit beeld vijf minuten in zijn/haar geest vast te houden voordat hij/zij gaat slapen.

Stap 2:

  • Laat je gedachten afdwalen van het beeld van de klok van het gemeentehuis en richt je aandacht op je ademhaling. Adem langzaam en diep in, waarbij je je buik laat opzwellen en adem uit terwijl je hem ziet inzakken. Blijf vijf minuten op deze manier ademen en laat je geest dan geleidelijk afdwalen van je ademhaling, terwijl je erg langzaam het beeld creëert van jezelf dat boven je zweeft terwijl je op bed ligt. Maak het beeld in je geest duidelijk en levendig.
  • Als je het gevoel hebt dat het beeld sterk genoeg is en je er zeker van bent dat het je zal lukken, begin je met het programmeren: ‘Ik wil om drie uur naar de klok van het gemeentehuis reizen om mijn vriend(in) te ontmoeten. Ik wil dit net zo sterk en levendig meemaken alsof ik daar echt fysiek aanwezig ben en ik wil me alles wat er gebeurt herinneren.’
  • Herhaal deze mentale bevestiging verschillende keren voor je jezelf toelaat in slaap te vallen.

Houd samen alles zorgvuldig bij, zodat je aantekeningen kunt vergelijken om te zien of je succes hebt gehad. Tot slot een waarschuwing: wanneer je verontrustende nachtmerries krijgt, adviseren we je met de techniek te stoppen. Begin er helemaal niet aan als je in het verleden aan een psychologische aandoening hebt geleden. 


Bron: ‘Uw paranormale vermogens ontdekken en ontwikkelen’ - Billy Roberts. Centrale Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044730319
Tekst: Arthur Schroer.