Bewust omgaan met jouw zelfgenezend vermogen
Wendy van der Wouw vertelt in haar blog hoe je bewust om kunt gaan met jouw zelfhelend vermogen.

Iedereen beschikt over een zelf-genezend vermogen. Helaas staan we hier echter niet altijd goed bij stil en zorgen de dagelijkse routines ervoor dat dit vermogen naar de achtergrond wordt geduwd. Ik vertel je graag hoe je in een paar eenvoudige stappen dit zelf-genezend vermogen weer kan stimuleren.

Vorige week kwam er een vrouw bij me langs in de nieuwe praktijkruimte voor een healing. Ik bracht haar chakra’s terug naar haar natuurlijke staat. Na de sessie vertelde ik haar dat het belangrijk is om dit balans vast te houden. Want als ze energetisch terug zou vallen, dan zou het stukje zelfheling weer op de achtergrond komen te liggen. Dat zou zonde zijn! Haar vraag was dan ook: ‘Hoe houd ik deze balans vast?’ En ja, dat is voor iedereen verschillend. Voor de één is vertrouwen én het loslaten van twijfels belangrijk. In dit geval ging het om eigenliefde.

Om energetisch in balans te blijven is het belangrijk om te leven vanuit de basis, namelijk: liefde. Want hoe kun je helen wat geheeld mag worden, als je jezelf niet volledig lief hebt? Verder staat zelfheling ook dicht bij loslaten. Wanneer we durven los te laten aan iets wat ons niet meer dient, komt heling op gang.

Energetische balans ontstaat ook door jezelf op alle niveaus positief te voeden. We weten immers dat ons fysieke, energetische, emotionele, spirituele en mentale lichaam met elkaar zijn verbonden. Heb je stress? Dan uit zich dit in lichamelijke klachten, als voorbeeld. Positief voeden betekent op lichamelijk vlak een gezonde voeding en voldoende beweging. Op emotioneel niveau betekent dit het hebben van gelukkige gedachten. Spiritueel kun je jezelf voeden door je te omringen met liefde. Mentaal is het belangrijk om een gezond denkpatroon te hebben, in plaats van gedachten die je zelfvertrouwen ondermijnen. Energetisch is het van belang dat je jezelf omringt met hetgeen wat jou positieve energie geeft.

Nog een belangrijk punt is om te leven in het Nu. Blijf niet hangen in het verleden en maak je niet te druk over de toekomst. Je zelf-genezend vermogen is namelijk ook een Kracht in het Nu.

Kortom, om je zelf-genezend vermogen te stimuleren is het belangrijk dat je op alle vlakken (fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel) voldoende positief gevoed wordt. Leef daarbij in het Nu. Wanneer je iets los te laten hebt doe dat dan vanuit eigenwaarde, want dan pas vind zelfheling gemakkelijker plaats. Wees lief voor jezelf en accepteer alle aspecten van wie je bent.

Wendy v.d. Wouw

www.lifecoachwendy.nl