Chakra's: de tandwielen van ons lichaam! | ParaVisie
Het woord chakra betekend in het Sanskriet wiel of cirkel. De chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam. De chakra’s nemen energie op uit het ons omringende krachtveld, waarna de energie getransporteerd wordt naar ons lichaam. Ze werken eigenlijk als ‘tandwielen’ die zorgen dat de energie daar terechtkomt waar het moet zijn, waar het nodig is.

Het goed functioneren van de chakra’s is van wezenlijk belang voor onze energie, ons lichaam en onze gezondheid. 

Als de chakra’s niet goed functioneren, overactief zijn of juist blokkeren, zul je dat merken in je energie en gezondheid. Je zit dan ‘niet lekker in je vel’ of je hebt misschien last van fysieke klachten. Denk daarbij aan vermoeidheid, pijn (hoofd-, gewrichts- of andere pijnen), slapeloosheid, emoties et cetera   

De juiste balans van de chakra’s zorgt voor balans in je energie, in je lichaam, maar ook balans in je emoties en in je geest. De juist balans van de chakra’s zorgt ervoor dat je ‘weer lekker in je vel zit’.

Iedereen heeft 7 hoofdchakra’s en iedere chakra correspondeert met een bepaalde kleur en is verbonden met één van de zeven lagen van de aura. De aura wordt soms ook wel de 8ste chakra genoemd.


Wortel chakraWortel chakra

De 1ste Chakra is Wortel chakra, de Staart chakra. In het sanskriet Muladhara (huis van de wortel). De kleur is rood en is gelegen onderaan de rug, bij de stuit. Dit chakra staat voor de gronding, met beide benen op de grond. Het is je 'Ik Ben'! 

De essentie is die van een rots, onafhankelijk en op zichzelf. Een evenwichtig eerste chakra zorgt voor een gevoel van zekerheid, een gevoel van horen bij en verbonden zijn met anderen. Een vermogen om te vertrouwen, een gevoel van acceptatie en voldoening en van je goed voelen in je lichaam en op aarde.


 

Sacraal chakraSacraal chakra

De 2de Chakra is de Sacraal chakra, de Navel chakra. In het sanskriet Svadisthana. De kleur is oranje en dit chakra staat voor je emoties, gevoelens en seksualiteit. De Navel chakra ligt in de onderbuik, zo’n twee centimeter onder de navel. Het is je ‘Ik voel’!

De essentie van de Sacraal chakra is die van water, altijd stromend, nooit statisch. Het vertegenwoordigt aangenaam gedrag en acceptatie, een vermogen om je mee te laten drijven met de stroom! Als het Sacraal chakra in balans is, voelen we ons zeker en in staat om op een open manier om te gaan met anderen. We kunnen onze gevoelens makkelijker uitdrukken, waardoor we een balans kunnen vinden in ons leven. We kunnen ons aanpassen, voelen ons creatief en zijn afgestemd op het stromen van levensenergie. 


ManipuraZonnevlecht

De 3de Chakra is de Zonnevlecht, de Plexus Solaris. In het sanskriet Manipura. De kleur is geel en dit chakra staat voor je handelen, en is als het ware je krachtcentrum. Dit chakra staat voor persoonlijkheid en wilskracht. De Zonnevlecht zit ter hoogte van je middenrif. Het is je ‘Ik handel’! De Zetel van persoonlijkheid en wilskracht! 

Als het Zonnevlecht chakra in balans is, zijn we energiek en zelfverzekerd. We staan in contact met onze persoonlijke kracht, zijn in staat ideeën uit te voeren en taken helemaal af te maken. Het warme vuur van de Zonnevlecht straalt helder, waardoor we ons vrolijk, vitaal, sterk en actief voelen.


Hart chakraHart chakra

Op nummer 4 staat de chakra van het hart. In het sanskriet Anahata. De kleur is groen of roze. Dit Chakra heeft betrekking op de liefde, relaties, compassie voor jezelf en voor je medemens. Het hart spreekt van ‘wij’ in plaats van ‘ik’. Dit chakra staat voor liefde en medeleven. Het Hart Chakra zit in het hartcentrum het is je ‘Ik bemin’!

Als het Hart chakra in balans is, zijn we in staat om liefde te geven en te ontvangen, zijn we meelevend en hebben we een gevoel van heelheid en diepe eenheid met anderen. We kunnen dingen loslaten, onze eigen emotionele kracht ervaren en daarvan genieten. Dan gaan we echt de kracht van het gebed doorgronden, die uitgaat van dit centrum.


KeelchakraKeel chakra

De 5de chakra is de Keel chakra. In het sanskriet Vishuddah, wat volmaakt zuiver betekent. De kleur is blauw en dit chakra staat voor je spreken, de communicatie, het uiten van taal, creativiteit et cetera. Het is je ‘Ik spreek!’ De 5de chakra is het centrum van transformatie en verandering. Als de Keel chakra in balans is, zijn we in staat onze eigen waarheid te uiten in de ultieme betekenis. We voelen ons evenwichtig en geconcentreerd, geïnspireerd op het creatieve vlak en we zijn in staat om ons op de juiste manier te uiten.


 

Voorhoofd chakraVoorhoofd chakra

De 6de Chakra is HET Voorhoofd Chakra, het Derde-oog Chakra. In het sanskriet Ajna. De kleur is indigo, dit Chakra staat voor het (helder) zien en waarnemen. Dit chakra staat voor intuïtie. Het is je ‘Ik zie’! Door dit chakra kunnen we in contact komen met ons hogere zelf om innerlijk advies te zoeken en te krijgen. Als het 3de oog in balans is, voelen we ons intellectueel op ons best. Onze fantasie werkt op volle toeren en we staan in contact met ons intuïtieve denkvermogen en kunnen dit ook gebruiken. We zijn in staat om positief en realistisch waar te nemen en de toekomst te visualiseren. Omdat dit chakra ons in staat stelt verder te kijken dan de materiële wereld, kan ons psychische en telepathisch vermogen groter worden.


Kruin chakraKruin chakra

De 7de Chakra is de Kruin Chakra. In het sanskriet Sahasrara (duizendvoudig). De kleur is violet of wit. Het is ons hoogste energiecentrum en het staat voor bevrijding, grote kennis en innerlijke wijsheid.  Dit chakra staat voor harmonie. Het is je ‘Ik weet!’

Dit chakra vertegenwoordigt bevrijding, brengt grote kennis, diep begrip, innerlijke wijsheid en een relatie met de hoogste staat van verlichting en spirituele groei. Het vertegenwoordigt harmonie met uw innerlijke wezen, de kosmos, het goddelijke. 

Als de Kruin chakra in balans is, opent het voor ons een diep bewustzijn: als een lotusbloem die opengaat. Het brengt ons in contact met ons natuurlijk spiritueel karakter en met een Goddelijke of kosmisch bewustzijn.


De aura

De Aura wordt ook wel eens onze 8ste Chakra genoemd. De aura zit als een energetisch beschermschild om ons heen. 

De Aura bestaat uit verschillende lagen, waar onze Chakra’s mee zijn verbonden.

Eerste laag van de Aura, de Staart chakra, is direct om ons heen en is de laag van fysieke gewaarwording, stabiliteit en individualiteit. 

Tweede laag van de Aura, de Navel chakra, is de emotionele laag, emotie, gevoelens en seksualiteit. 

Derde laag van de Aura, de Zonnevlecht, is het niveau van onze verstandelijke of mentale wereld. 

Vierde laag van de Aura, de Hart chakra, is de laag van relaties, liefde en medeleven op een gevoelsmatige manier. 

Vijfde laag van de Aura, de Keel charka, en geeft aan hoe goed je je kunt uien naar de buitenwereld toe, expressie en communicatie.

Zesde laag van de Aura, de Derde-oogchakra, is de laag van goddelijke liefde, spiritualiteit, helderzienheid en intuïtie. 

Zevende laag van de Aura, de Kruinchakra, de laag van spiritualiteit en harmonie. De zetel van paranormale vaardigheden.


De juiste balans van de chakra’s en de aura zorgt voor balans in je energie, in je lichaam, maar ook balans in je emoties, in je geest. De juiste balans van de chakra’s en aura zorgt ervoor dat je weer lekker in je vel zit en dat je mag zijn wie je werkelijk bent! 

Namasté

Veel liefs,

Bianca