De ziel is op aarde om te ervaren
Medium Marion Berndsen schijnt haar licht op het kerstgevoel en hoopt op vrede in het nieuwe jaar!

Alweer bijna een jaar voorbij, het is bijna niet te bevatten zoals de tijd vliegt. Natuurlijk hoor ik in mijn praktijk toch wel veel mensen zeggen dat ze blij zijn “als de feestdagen weer voorbij zijn”. “Allemaal verplichtingen”, hoor ik ze dan zeggen. En de mensen die een naaste verloren hebben, voelen zich des te meer eenzaam.

Kerst was vroeger zo knus en gezellig. Ik verheugde me er als kind enorm op. We hadden nog een kerstboom met echte kaarsjes. Die mochten alleen branden op de twee kerstdagen en dan alleen als we er allen omheen zaten. Dat was voor de veiligheid natuurlijk. Wonderlijk hoe een mens toch anders in het leven gaat staan als je volwassen en ouder wordt. Ik betrap me erop dat ik me soms té bezorgd maak. Zorgen over de wereld en zorgen over de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen. Onmiddellijk zeg ik dan tegen mezelf: “Marion, hou op! Vertrouwen is het woord!” Dat helpt vaak wel. Maar de mensen die bijvoorbeeld een kind of een partner verloren hebben, zijn dat vertrouwen vaak kwijt.

Een vraag die ik dikwijls hoor bij mensen waarvan het kind is overgegaan: “Marion, heb ik iets fout gedaan, dat ik zo gestraft word?” En mijn antwoord is dan steevast: “Nee, natuurlijk heb je niets fout gedaan en is het geen straf! Denk je dat God liefde is, of dat hij een God is die straft?” De meesten weten het antwoord niet. Ik weet het antwoord wel. God is alleen maar liefde. God kent geen emoties als haat, woede en jaloezie. “Maar…”, is dan weer de vraag: “Als God alleen maar liefde is, waarom heeft Hij mijn kind dan afgenomen.”

Dan is het tijd om te vertellen over de Ziel; onze Ziel die op aarde is om te ervaren. Om alle facetten van het leven te doorleven. Zo zijn we allemaal eens heel oud geworden, of juist heel jong gestorven en hebben we van alles doorgemaakt. Zo heeft de Ziel ook in een leven de ervaring nodig van dingen die pijnlijk zijn. Dit alles om uiteindelijk tot de conclusie te komen, dat het aardse leven helemaal niet beter is dan het leven in de Geestelijke wereld. En wanneer onze Ziel helemaal doordrenkt is van alle ervaringen, dan zal de Ziel geen enkele behoefte meer kennen om zich te verbinden met een aards leven.

Dan zeg ik er wel altijd bij: “Maar ik weet dat jij ondertussen een diep verdriet doormaakt. Wellicht heb je helemaal niets aan wat ik je nu vertel, maar misschien helpt het een beetje om te weten dat er een groter plan is.” Een groter plan… Wat kan die mensen het wat schelen, denk ik dan. Logisch ook wel. Je zal het maar doormaken…

Ik kijk naar de lichtjes in de kerstboom. Geen echte kaarsjes meer, maar lichtjes. Wel mooi. Een traan loopt langs mijn wang als ik in gedachten bid: “God, geef ons vrede in 2017, alstublieft…”, mét ver weggestopt het besef dat de Ziel alles moet doorleven. Onthoud dat we samen zijn lieve mensen en dat we met elkaar in 2017 een liefdevolle wereld kunnen scheppen.

Warme kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar!

Marion

Meer info over Marion: www.maylight.nl