Editorial hoofdredacteur: 'Omslag'
Hier vind je het editorial van hoofdredacteur Niels Brummelman voor het ParaVisie magazine van de maand mei.

‘In Nederland zal Zeeland compleet weggevaagd worden, net als Noord- en Zuid- Holland.’ Zomaar een citaat uit De waarheid aan het licht, het laatste boek van transformatiecoach Helena Scheper. Je vraagt je af wat er nog te transformeren valt als de door haar via channeling ontvangen toekomstvoorspellingen uitkomen...

Doomsday profeten! Ze zijn van alle tijden. Juist in dit tijdsgewricht van mondiale omwenteling en (technologische) revolutie, geïnstigeerd door de energieën van het prille Watermantijdperk, laten ze echter meer dan gemiddeld van zich horen. Ze vormen het niet te marginaliseren uiteinde van het spectrum van futurologen dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van menselijk bewustzijn. Aan het andere uiteinde bevinden zich personen als Ronald Jan Heijn, die eveneens een radicale bewustzijnsomslag voorziet, maar dan zonder de tussenkomst van een apocalyptische natuurramp of een Derde Wereldoorlog. Zijn stelling: een dergelijk rampzalig scenario voltrekt zich al. Iedere dag opnieuw. Toen ik onlangs beelden van een gifgasaanval in Syrië zag, was ik geneigd hem gelijk te geven. Nadat mij vervolgens cijfers over ontbossing en overbevissing onder ogen waren gekomen, wist ik het zeker: we leven in duistere tijden.

Maar dat is niet het hele verhaal. Dezelfde Ronald Jan waarschuwt voor het gevaar van onheilsprofeten. Daarbij richt hij zijn pijlen met name op channelaars die hun informatie putten uit de astrale sferen: ‘... dit zijn de niveaus die zeer vatbaar zijn voor fantasie en illusie.’ De vraag is of Helena zich aangesproken voelt. Ten eerste heeft ze vertrouwen in haar informatieverstrekkers en ten tweede presenteert zij zich als een boodschapster van hoop. De kern ervan: de aarde vergaat niet en wij mensen mogen ons pad van groei vervolgen. Bovendien staan we er niet alleen voor en hebben we in ultieme instantie ons lot in eigen handen. Met dat laatste ben ik het roerend eens. De omslag richting licht en liefde begint ergens. Hij begint nu. Bij jou. Want de wereld, dat ben jij. 

Niels Brummelman
Hoofdredactuer ParaVisie
 

niels_brummelman