Liefhebben met heel je hart
In deze blog van Yelts lees je dat de grondslag van verbinding is dat je iemand toelaat in je leven zoals hij of zij is

De liefde, er wordt zoveel over gezegd. Veel van ons zijn in deze tijd van verandering op zoek naar hogere liefde. Liefde tussen zielsverwanten, soulmates of je tweelingziel. En het bestaat: het moment dat je iemand tegenkomt en weet dat jullie samen het pad verder lopen. Voor hoe lang dat dan is, weet je niet.

Voor sommigen is dat "niet weten" angstig. Weet dat als je jouw tweelingziel tegenkomt, het altijd is om iets te leren van elkaar. Soms ligt het in de ontmoeting opgesloten dat het leven samen geleefd gaat worden.

Maar soms is het ook om iets te leren van elkaar, om elkaar daarna los te laten. Dat laatste is het moeilijkst te accepteren. Dat proces kan deel uitmaken van het proces tot verandering waar je middenin zit.

Zuiverheid
Wat in alle gevallen belangrijk is, is zuiverheid van leven. Ook als je op zoek gaat naar een partner. Weet zeker dat, wanneer je gaat daten, je klaar bent om een verbinding aan te gaan. Doe van tevoren research in je eigen gevoel. Ga niet ontmoeten onder valse voorwendselen.

Bijvoorbeeld omdat je denkt dat diegene jouw hogere doel dient, omdat je troost nodig hebt, inzichten nodig hebt, omdat je ego bevestiging wil, omdat je kortstondig iemand nodig hebt zodat jij je goed voelt.

Iemand ontmoeten en zeggen wat diegene verwacht, is ook onzuiver. Dat levert niets op. Daarmee toon je geen respect naar diegene. Maar bovenal: je ontkent jezelf en daardoor raak je los van jezelf en jouw zuiverheid.

Verbinding
Hierboven staat het woord verbinding. Daarmee wordt onder meer een hartverbinding bedoeld. Verbinding is meer: de grondslag van verbinding is dat je iemand toelaat in je leven zoals hij of zij is. Dat je alle gekkigheden van diegene in liefde accepteert. En dat je in staat bent om diegene lief te hebben, met heel je hart.
 
Liefhebben vereist lef
De liefde en de verbinding (in wat voor vorm dan ook) vereist lef. Het besef dat we nu een nieuw tijdperk tegemoet gaan, leeft bij veel mensen. Sommigen hebben alleen de hoop om een nieuw doel te bereiken. De hoop is niet genoeg; de intentie en zelfsturing naar het doel toe zijn belangrijk. Velen blijven steken en (veelal achter een boom) wachten. Ze blijven daardoor achter in hun ontwikkeling, in hun groei. Ze zijn reactief.

Vaak komt dan een ander persoon of een andere – in oude denkbeelden achtergebleven organisatie of instantie – de waarheid en de verlichting kant en klaar aanbieden. Dat klopt in intentie niet meer. Het vinden van de waarheid zit namelijk in jezelf.

Het is voor sommigen makkelijker om te volgen dan om jezelf naar een zuiver leven te leiden. Ook in het vinden van ware liefde. Terwijl het vinden van zuiverheid, een nieuw doel of een nieuwe liefde, pro-activiteit, zelfkennis en het durven zetten van stappen nodig heeft. En dat vereist lef.

Met vriendelijke groet,

Yelts

Helderziende Yelts is geregeld bij ons bereikbaar op onze chat- en bellijn

Yelts

Yelts_helderziende