Voor-spel - Editorial Hoofdredacteur - Januari 2017
Hoofdredacteur Niels Brummelman vertelt in zijn editorial alles over het januarinummer van 2017, dat vol met voorspellingen staat!
 

Soms wordt er wat schamper gedaan over de voorspellingen die helderzienden doen. Ze zouden bijvoorbeeld te algemeen zijn. Mensen die dit menen, raad ik aan de voorspellingen van het team van het MediumCollege, in deze ParaVisie vanaf pagina 10, er eens op na te slaan. Hoezo niet specifi ek genoeg? Bovendien, zo is een veelgehoord argument, komen de meeste voorspellingen niet uit. Ten eerste geven de betrokkenen altijd duidelijk aan dat de factor tijd een lastige is bij het voorspellen. Daarnaast komt er wel degelijk ook een hoop wél uit.

Wat te denken van… Thomas Woolthuis, die de sociale en politieke spanningen in Duitsland rondom de vluchtelingen voorspelde (er vonden aanslagen en protesten plaats), Gerard Heutink, die waarschuwde dat er plannen waren voor terreuraanslagen in Brussel (vonden op 22 maart plaats), Jaap van den Bold, die precies wist wie de Zilveren Telivizier-Sterren gingen binnenslepen (Chantal Janzen en Humberto Tan), Jan C. van der Heide, die de nederlaag van Hillary Clinton zag aankomen, Bodhi Vartman, die Donald Trump door schandalen omgeven zag (de aanstaande president werd tijdens zijn campagne meermaals van aanranding beschuldigd),

Sonja Dover, die de afgebroken zwangerschap van Sabia in het vizier had (het kindje werd na zes maanden doodgeboren), Mireille van Rijn, die ons een onverwachte fi nanciële meevaller beloofde (eind november presenteerde het kabinet een ‘overschot’ van 4,3 miljard) en ook nog eens het opzienbarende vertrek van Giel Beelen bij 3FM doorkreeg (Giel stopte er op 11 november mee) en, tot slot, het MediumCollege, dat een aanslag met vele slachtoffers voorspelde aan de Franse of Spaanse kust medio juli 2016 (in Nice reed een IS-sympathisant op 14 juli meer dan tachtig mensen dood). Hoezo geen rake voorspellingen?

Ook dit januarinummer staat ParaVisie er vol mee, zo voorspel ik. Tot slot: we trappen dit nieuwe kalenderjaar af met twee nieuwe rubrieken: ‘Q & A’, waarin lezers hun vraag aan medium Sara voorleggen en ‘Nieuw seizoen’, waarin vier keer per jaar wordt vooruitgekeken op een nieuw jaargetijde. Veel plezier en alvast (of nog) een heel spiritueel 2017 gewenst!

Hoofdredacteur Niels Brummelman