Energie = energie
Ik wil het hebben over positieve energie en negatieve energie. Regelmatig zie ik teksten voorbij komen over dat je negatieve energie zoveel mogelijk moet zien te vermijden, blokkeren of noem maar op. Of door er zoveel positieve energie tegenover te zetten dat het negatieve opgenomen wordt in het positieve en verdwijnt of transformeert.

Ik ben van mening dat er niet zoiets bestaat als negatieve of positieve energie. Energie is energie en niet meer dan dat. Dat is waar al het leven uit bestaat. Maar het is natuurlijk heel makkelijk om datgene waar we het niet mee eens zijn, ons niet in kunnen vinden of waar we moeite mee hebben, te bestempelen als negatief. Of als de ander een andere mening is toegedaan die niet in ons of het algemene plaatje past negatief te noemen. En zo houden we het verre van onszelf.

Waar gaat het nu uiteindelijk om? Gedrag, wat je als positief of negatief kan bestempelen! Maar dan nog is dat in the Eye of the beholder. Wat ik als positief beschouw, omdat ik er iets uithaal of krijg, kan de ander die er niets mee kan of last van heeft, als negatief ervaren. Dus dan hebben we het over wat we doen, voelen, denken en ervaren. Die uitkomst maakt dat we iets als positief of negatief ervaren. Maar dat heeft niets met energie te maken, maar meer met het etiket dat we erop plakken. Energie is energie.

Dan lees je ook regelmatig over energie en de trillingsfrequentie ervan… Energie beweegt. Wij bewegen ook, maar niet altijd op dezelfde snelheid. Dat komt omdat energie vrij stroomt, daar waar er geen weerstand is. En gezien het feit dat menig mens vol zit met blokkades en op diverse niveaus ervaart dat je minder of meer energie hebt dan de ander of wie of wat ook. En dat voelt niet fijn.

Energie is dus ook niet bij iedereen gelijk, bovenstaande vertelt dat ook. Bij de een stroomt het meer als bij de ander. Het is een kwestie van minder of meer blokkades. Dus heb je nu het gevoel dat iemand energie bij je wegtrekt, dan is dat niet zo. Jij bent degene die het weggeeft, alleen niet uit vrije wil. Als iemand iets van je wil, maar je hebt daar om wat voor reden niet zoveel zin in. Je houdt dat dan voor je omdat je de ander niet wilt kwetsen. Het is slechts een voorbeeld – maar eentje die veel voorkomt – dan sijpelt die energie toch uit jou weg naar die ander. Die er vervolgens, op termijn, helemaal niets aan heeft, omdat de reden van het zuigen van de energie niet weggenomen wordt.

Beter is als de ander zegt: ‘Joh, ik wil je dolgraag helpen, mits je geholpen wil worden’. Of, als je daar helemaal geen zin in hebt omdat het voor jou niet goed voelt, dit ook zegt en afstand neemt op een liefdevolle manier. Niet dat je daarna zelf een naar gevoel in je lijft hebt, omdat je iemand wegstuurt. Dat is niet de bedoeling. De bedoeling is zelfbescherming. Dat is goed zorgen voor jezelf. In je kracht blijven staan.

Afijn: positief, negatief en afstoten en aantrekken. Het is wat wij doen, bewust en/of onbewust. Het is allemaal een. Allemaal maken we deel uit van het universum. Eenieder op zijn eigen wijze.

Energie is energie!

John Webster

John is bel- & chatconsulent. Je kunt hem bereiken via medium bellen of mediumchat.

 

 

Jhon Webster