voorspellingen 2016

Voorspellingen 2016


 

De jaarvoorspellingen voor 2019 zijn gepubliceerd! Bekijk hier de paranormale jaarvoorspellingen 2019

 


 

Vriend en vijand zijn het er inmiddels zo’n beetje over eens: het kabinet zit de rit uit. Maar dan hebben ze niet op medium Thomas Woolthuis gerekend. Hij denkt juist van niet. Op het allerlaatst, vlak voor de eindstreep, gaat het volgens hem mis. De aanleiding? Het laat zich bijna raden: er komen vermijdbare onjuistheden naar boven aangaande de vluchtelingenstroom. Daar komt bij, dat eerder gemaakte afspraken door het huidige kabinet op grotere weerstand stuiten dan verwacht. De oppositie springt er gretig op in. Thomas: “Het in principe warme idee dat wij als klein landje de deuren dienen te openen voor vluchtelingen uit het buitenland, zal worden bijgesteld. En wel in die zin dat we op voorhand gaan selecteren wie er wel de status van vluchteling heeft en wie niet. De mensen die reeds in Nederland zijn aangekomen, zullen in een versnelde procedure de terugtocht naar land van herkomst moeten aanvaarden. Niet dat we de enigen zijn die met deze problematiek worstelen, uiteraard. Zelfs het ‘gastvrije’ Duitsland komt onder hoogspanning te staan in 2016.”

Einde der tijden?

Niet alleen zal Nederland het komend jaar beducht moeten zijn voor aanslagen van IS, ook de dreiging vanuit zee baart Thomas zorgen: “Een waarschuwing voor een deel van Noord-Holland! Het hoge water van de Noordzee zet een fikse aanval in op de natuurlijke zeewering; de duinen. Ook de oevers van de grote rivieren zullen worden overschreden.” Negatieve energie voelt Thomas ook rondom Schiphol, het Rotterdamse havengebied en het Koninklijk Huis. Om met de luchthaven te beginnen: “In de lente van 2016 zal daar óf een terreuraanslag plaatsvinden óf een vliegtuig een behoorlijke crash meemaken. In het havengebied vindt een grote brand plaats. Wederom kan een grote milieuramp maar ternauwernood voorkomen worden… En wat de koninklijke familie betreft: ik heb sterk de indruk dat één van de leden ervan zal overlijden. Hierdoor dienen de op dat moment in het buitenland verblijvende koning en koningin halsoverkop naar Nederland terug te keren.” Na een spreekwoordelijke nek-aan-nek-race mag Hillary Clinton zich de eerste vrouwelijke president van Amerika noemen en Bill Clinton dus de eerste First Gentleman. Voordat we aan de voorspellingen voor de BN’ers beginnen, wijst Thomas ons trouwens nog op een boeiend mysterie dat ook in 2016 niet definitief opgelost wordt: “Er zal een openbaar onderzoek gestart worden naar de mysterieuze ‘trompetgeluiden’ die overal ter wereld in toenemende mate gehoord worden. Sommigen hebben het over buitenaardse signalen, anderen over het einde der tijden. De oorzaak zal nooit opgehelderd worden, de deskundigen blijven elkaar tegenspreken.”

Matthijs van Nieuwkerk stopt

Dan het festival der BN’ers. Hoe donker de tijden ook zijn, die carrousel draait schijnbaar altijd door. Thomas blikt vooruit: “André van Duin gaat oude successen nieuw leven inblazen. Niet alleen in het theater, ook de tv heeft belangstelling. Matthijs van Nieuwkerk lijkt later in het jaar toch echt zijn presentatierol bij De Wereld Draait Door op te geven. Ook opmerkelijk in het nieuws komt Gordon. Juist omdat het zo cliché zal zijn wat hij doet of zegt. Kondigt hij aan nu écht de ware liefde te hebben gevonden? Of verlaat hij voortijdig de jury van een programma vanwege onenigheid achter de schermen? Van een oude bekende, Jacques d’Ancona, krijgen we ook opvallend bericht. En wat te denken van Viola Holt, die in 2016 haar comeback op tv gaat maken en laat zien dat ze de expertise in huis heeft om een spiritueel geladen programma te ondersteunen? Of Wende Snijders, die in de zomer met een echte wereldster een CD gaat opnemen en zich daarmee ineens op de muzikale kaart zet? Frits Wester moet juist op zijn tellen passen, nadat hij zich compromitteert door een heel stellige mening te ventileren. Is hij nog wel onafhankelijk? De nieuwe partij van Bram Moszkowicz trekt niet genoeg mensen om Bram te bekoren. Hij overweegt een eigen tv-programma. In het geheim zijn de gesprekken al gaande. Een eigen programma heeft de succesvolle Humberto Tan al. Kondigde ik vorig jaar zijn tijdelijke afscheid aan, een definitief afscheid komt dichterbij nu hij, zonder het zelf door te hebben, meer energie van zichzelf verbruikt dan strikt noodzakelijk. Druk vanuit de familiaire hoek geeft uiteindelijk de doorslag. Marco Borsato zal zich in 2016 wederom fysiek onwel voelen en Carlo Boszhard moet vanwege een enorm emotioneel verlies enige tijd rust houden. Roy Donders tekent een partnerschapscontract om de problemen met de Belastingdienst te ondervangen. Zijn populariteit blijft wel groeien. Rob de Nijs kondigt aan te stoppen met live concerten, hij heeft immers een paar keer in het ziekenhuis gelegen. Jeroen van der Boom wint een internationale prijs en Frans Bauer onderneemt een opmerkelijke actie voor het goede doel. Vele bekende artiesten sluiten zich bij hem aan. Linda de Mol, tot slot, komt na de zomer met een opmerkelijk nieuw programma waarin ze niet alleen bekende Nederlanders, maar ook internationale beroemdheden aan de tand gaat voelen.”
Ontvangen: 21 november 2015

Erica Terpstra is terug, zo weet ook medium Françoise Wesselius. En in 2016 gaat ze weer op reis. Françoise: “Na haar herstel twijfelt ze geen moment. Ze gaat er weer vol tegenaan!” Wie dat ook doet is Douwe Bob. Hij schittert op het Songfestival in Stockholm. Ondanks het feit dat hij volgens Françoise pas ná het Songfestival écht doorbreekt, behaalt hij een fraaie vijfde of zevende plek. “Nederland heeft er een echte superster bij”, zo concludeert ze.

Humor

Humor, dat is het thema van de Televizier-Ring in 2016, zo weet Françoise: “Na alle ellende in de wereld, kijkt Nederland graag uit naar een gezellig en ontspannen avondje tv. Kansmakers op de Gouden Ring zijn Vive la Frans, Dokter Tinus en Baas Raymann. Martine Bijl zou weleens winnares kunnen worden van de Zilveren Televizier-Ster. Nederland is niet alleen maar geïnteresseerd in bak- en braadprogramma’s, maar is ook blij met de heerlijk optimistische en goed van de tong gesneden presentatrice. Dat maakt het verschil.” Françoise ziet koning Willem-Alexander in een speciaal kostuum. Er lijkt sprake te zijn van rouw: “Er kwam een gevoel bij mij naar boven van belangrijke personen die in een oorlogsmissie zijn heengegaan. Maar er zijn ook gezondheidszorgen rond de familie van koningin Máxima in de media. Haar vader?”

Brigade van vijf eenheden.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen worden een geweldig spectaculaire show volgens Françoise: “Ongekende bedragen worden uit de hoge hoed getoverd om het geheel een verrassende afloop te bieden. Hillary Clinton zit in de finale tegenover twee krachtige heren. Als een majestueuze koningin weet zij met ijzeren geduld gepeperde vragen te beantwoorden. Zij verliest geen moment haar zelfcontrole.” Van controle is in het geteisterde Syrië natuurlijk al lang geen sprake meer. De apotheose volgt in 2016: “De oorlog neemt een harde wending. Oog om oog tand om tand. Een brigade van vijf eenheden gaat de strijd aan. Elke eenheid representeert een land of unie. Ik zag enorme grijze wolken en alles wat overblijft van een oude beschaving is stof en zand. Ondanks alles wat gebeurt, zullen vele mensen weer terugkeren naar hun eigen grondgebied. Iedereen gunt deze mensen een wederopbouw van huis en haard. Bepaalde hoogwaardigheidsbekleders en gefortuneerden weten zich in veiligheid te brengen. Maar het volk schudt op zijn grondvesten. Als dit de weg naar vrede moet zijn, is het wel heel tegenstrijdig.”

Vredesgebed

De terreur als gevolg van de oorlog houdt aan. Françoise voorspelt een bomaanslag in Praag en eentje in Londen, rond de Theems. Meerdere sportwedstrijden en festivals worden vanwege de dreiging afgelast. Françoise: “In Berlijn rellen en schermutselingen. Demonstraties die worden opgeschrikt door fanatieke schutters. De situatie loopt finaal uit de hand.” Om aan alle ellende tegenwicht te bieden, last de Dalai Lama een speciaal vredesgebed in. En organiseert Oostenrijk extra veel feestelijke festivals. Françoise sluit af met wat ‘losse’ voorspellingen voor 2016: “Een nieuwe leider in Zuid-Amerika, mogelijk Cuba. Veel wateroverlast in Nederland. Het zorgt voor ondenkbare situaties. Een benzineoorlog veroorzaakt gemopper en gehamster. Ophef om de kwaliteit van kaas en andere melkproducten. Een dubieuze val van een Nederlandse bank zorgt voor veel verlies.”

Ontvangen: 22 november 2015

Het was geen succes, de jurk en het liedje. Geen finaleplaats voor Trijntje tijdens het Songfestival van 2015. Maar dat gaat in 2016 helemaal anders, als we medium Wim Helsdingen mogen geloven tenminste. Glorie ligt in het verschiet: “Wij hebben een zeer sterke song. De melodie ligt bij alle landen goed in het gehoor. Het is zeker goed voor de top drie. Ik verwacht dat we deze keer zelfs winnen!” Goed nieuws om mee te beginnen. Mooi! Maar we weten: nieuws is meestal negatief. En dus schakelen we nu over op een andere toon. Het koningshuis trapt af. Wim: “Ik zie ons koningspaar nadrukkelijk en ernstig in gepaste kleding lopen. Dit heeft betrekking op familie-omstandigheden, maar ook op de functie. Volgens mij heeft het dan met Koningsdag te maken. Oorzaak ligt bij de opbouw van podia en zitplaatsen. Vraag is ook of koningin Máxima er dan wel bij is.”

Elisabeth ziek

We gaan nog even door met koninklijk nieuws: de Noorse troonswisseling die Wim al eerder aankondigde, blijft wat hem betreft in beeld. In Denemarken gaat het er echt van komen: “Gezondheidstoestand van de koningin, maar vooral ook van haar man, zal haar doen besluiten plaats te maken.” In Engeland wordt Elisabeth ernstig ziek. Het noopt prins Charles tot maatregelen: “Het lijkt erop dat hij bewust meer ruimte geeft aan zijn zoon prins William. Laatstgenoemde neemt veel officiële taken op zich.” In België, tot slot, stelt het koningspaar een voorbeeldfunctie. Het heeft alles te maken met de tolerantie van de Belgische stromingen. In Nederland zal het politieke bestel een relatief rustig jaar tegemoet kunnen zien. Het kabinet zit de rit uit, er vinden enkel nog wat wisselingen plaats: “Een staatssecretaris raakt uit beeld en een minister gaat naar een volledig Europees ambt. Bij de verschillende fracties is het wel duidelijk wie de leider is of wordt. Interessanter is het wie de tweede man of vrouw gaat worden, dat geeft de nodige slik- en vertrekmomenten. Ook aan de orde is wie partijvoorzitter mag zijn en blijven. Heb de indruk dat daar ook wat onenigheid over zal ontstaan.” Het optimisme van de laatste tijd aangaande de economie is terecht, zo vindt Wim. De situatie is zelfs nog rooskleuriger dan verwacht.

Tweespalt EU

Binnen de Europese Unie gaat volgens Wim in 2016 een tweespalt ontstaan tussen Oost en West. Splijtzwam is de strijd in het Midden-Oosten en de daarmee samenhangende vluchtelingenstroom. De strijd zal volgens Wim verder oplaaien, met als gevolg overal brandhaarden en aanslagen. Niet alleen in landen die actief aan het geweld deelnemen. Poetin spint er garen bij: “De Russische president weet deze strijd handig te gebruiken. Dat heeft alles te maken met dat deel van de Oekraïne dat voor een betere bereikbaarheid van de Krim moet zorgdragen.” In Amerika wint Hillary Clinton de verkiezingen. Maar het is de vraag of ze het ambt uiteindelijk wel echt kan aanvaarden. Mogelijk dat de inauguratie uitgesteld moet worden. Wim: “Het voelt als iets lichamelijks. Er is in elk geval sprake van ophef rondom haar persoon.” Ophef ook in de tennissport. Men wordt opgeschrikt door een dopingschandaal tijdens of direct na Roland Garros. En de Nederlandse moordenaar Joran van der Sloot probeert in zijn Peruaanse cel op listige wijze meer bewegingsvrijheid te krijgen. Een ontsnapping?”

Ontvangen: 20 november 2015

Over het algemeen houdt paragnost Jaap van den Bold zich niet zo bezig met bekende Nederlanders, maar over de soap rond de zwangerschap van Sabia wil hij toch wel even wat kwijt: “Haar kindje wordt gezond geboren en heeft naar mijn gevoel niets met Rafael van der Vaart te maken. En haar carrière op de Nederlandse tv eindigt in een flop en krijgt dan ook een abrupt einde.” Jaaps grote liefde is de sport. In 2016 zit hij, met het Europees Kampioenschap Voetbal en de Olympische Zomerspelen dus goed. Jaap: “In willekeurige volgorde: in het tennis wint Djokovic Wimbledon en Federer Roland Garros. De Tour de France wordt gewonnen door de Italiaan Fabio Aru. Duitsland wint het EK voetbal, België wordt tweede, thuisland Frankrijk derde. De Nederlandse landskampioen voetbal wordt Ajax. Kramer wordt weer Europees en wereldkampioen schaatsen bij de heren. Irene Wüst Europees kampioen schaatsen bij de dames. De Olympische Spelen verlopen voor Nederland behoorlijk goed. Ik voorzie twee keer goud in de atletiek, twee keer goud in de paardensport, eenmaal goud in het hockey bij de dames, drie keer goud in het zwemmen, drie plakken goud in het wielrennen, tweemaal goud in het zeilen, één keer goud in het surfen en twee handen vol zilveren en bronzen medailles.” Zo, die nemen ze ‘ons’ niet meer af!

Russisch grondoffensief

Maar goed, het kan geen feest blijven natuurlijk. Dat was 2015 al niet bepaald en in 2016 komt daar nog eens een schepje bovenop helaas. Jaap: “Het vluchtelingenprobleem blijft zowel voor Nederland als voor de rest van Europa een grote zorg en de oplossing daarvan is nog lang niet in zicht. Zolang er binnen Europa nog geen overeenstemming wordt bereikt over de aanpak hiervan, blijft het de gemoederen verhitten en beheersen. Alleen als de situatie in Syrië wordt opgelost, is er een stuk verlichting van de problemen mogelijk. Helaas zal dit in 2016 nog niet het geval zijn. Integendeel, het land krijgt als overmaat van ramp een zware Russische militaire aanval over de grond te verduren. Deze brengt IS weliswaar in de grootste problemen, maar levert ook nog meer vluchtelingen op. De onrust blijft dan ook, met vooral in de eerste helft van 2016 kans op aanslagen in België, Frankrijk, Engeland en ook Nederland. Amsterdam, Rotterdam en Den Haag lopen gevaar.” NATUURGEWELD In Nederland daalt het vertrouwen in de politiek naar een dieptepunt. De PVV spint er garen bij, al kan deze partij in z’n eentje geen kabinet vormen. De huidige regeringspartijen blijken erg aan het regeringspluche te kleven. Wat regeren betreft: in Amerika wint Hillary Clinton de verkiezingen, in Engeland David Cameron en in Duitsland toch weer Angela Merkel. In ons eigen landje neemt het aantal liquidaties wederom toe, evenals de wat men noemt witteboordencriminaliteit. Jaap voorziet bovendien nieuwe schandalen bij Prorail en de NS, smeergeldaffaires bij de ministeries en grote problemen bij de politie. De natuur blijft ook in 2016 heftig reageren op het misbruik door de mens. Jaap: “Ik voorzie een grote aardbeving in Zuid-Turkije en Iran medio volgend jaar, zware aardschokken in de buurt van de Amerikaanse stad San Francisco, gigantische stormen in de Verenigde Staten, Japan en China en een zeer zware aardbeving in Indonesië rond de zomer.”

Charles aan de bak

Van ‘natuurspektakel’ naar spektakel op het podium: het Songfestival! Volgens Jaap behoren Zweden, Denemarken en IJsland tot de voornaamste kanshebbers en flopt Nederland. De Gouden Televizier-Ring is voor Holland’s Got Talent en de Zilveren Sterren zijn voor Chantal Janzen en Humberto Tan. Ondanks een redelijk stabiel jaar voor het Nederlandse koningshuis, voorziet Jaap wel de nodige gezondheidsproblemen voor individuele leden. Vooral Pieter van Vollenhoven moet extra oplettend zijn. Maar ook prinses Beatrix en koningin Máxima. In België is het een graadje erger: daar wordt prins Laurent in het voorjaar opgenomen in een instelling voor geestelijke zorg. In Engeland zorgt vooral prins Harry weer voor de nodige onrust, met als positieve uitschieter een huwelijk aan het eind van het jaar. De Britse koningin krijgt ondertussen gezondheidsklachten en moet – in elk geval tijdelijk – het stokje overdragen aan zoonlief Charles. Slotwoord Jaap: “Als notoire optimist ben ik me ervan bewust dat mijn voorspellingen behoorlijk zwaar zijn. Het is niet anders, de waarheid moet en mag verteld worden. Ik hoop dat de mensheid over de hele wereld de handen ineen slaat om te redden wat er te redden valt. Ik weet dat het kan!”

Ontvangen: 18 november 2015

Bij de voorspellingen van medium Mireille van Rijn laveren we tussen entertainment en ‘zwaar nieuws’. Tussen Yolanthe en Assad. Om met die eerste te beginnen: ze verlangt naar een groot gezin, maar dat zit er niet echt in. Toch raakt ze eind 2016, begin 2017 opnieuw zwanger. Ook goed nieuws voor die andere voetbalvrouw, Sylvie Meis: eindelijk een nieuwe, serieuze liefde! Deurtje dicht, deurtje open. Zo gaat dat meestal. Oók in relaties. Neem nu Katja Schuurman. Mireille voorziet een relatiebreuk, maar tegelijkertijd vlakkert haar relatie met Thijs Römer opnieuw op. Of Gordon… ‘Oude liefde roest niet’. Hij heeft door zijn ongeluk zo’n klap opgelopen dat hij het nú echt anders gaat doen. Hij is alle onrust beu en zal voortaan als ‘de nieuwe Gordon’ naar buiten treden. Wie het ook rustiger aan gaat doen, móet doen, is zijn ‘maatje’ Gerard Joling. Mireille: “Ziekenhuisopname! Erg emotioneel…” Still going strong: Patricia Paay! Relatie met haar jonge God verbroken. Maar nieuw liefje staat alweer voor de deur. Én een nieuw zakelijk succes. “Nieuwe liefde ook voor Babette van Veen. Een nuchtere, zakelijke man. Geen onbekende voor het Nederlandse publiek.”

Assad van zijn troon

Over emoties gesproken. Syrië en de internationale vluchtelingencrisis die daardoor ontstond zal ook in 2016 de gemoederen blijven bezighouden. Toch gloort er hoop. Definitieve oplossingen zijn weliswaar pas in de jaren daarop voorhanden, maar de kiem wordt de komende maanden gelegd. Mireille: “Wereldleiders steken opnieuw de koppen bij elkaar. Knopen worden doorgehakt, maar wel met botte bijlen. We zullen sommige zaken moeten slikken, in het belang van het grotere doel. Het heeft te maken met een sterke, krachtige dame die haar invloed doet gelden. Merkel? IS zal min of meer verslagen worden, maar nooit helemaal verdwijnen. In het vierde kwartaal valt Assad van zijn troon. Onder leiding van Turkije richt het nieuwe Syrië zich op. Veel vluchtelingen keren terug om hun land van voren af aan op te bouwen. In ieder verhaal zit groei. Zonder donker geen licht. Deze mensen hebben Europa ervaren. Onze vrijheid en cultuur. Zij nemen dat mee naar hun contreien. Een klein zaadje dat generaties nodig zal hebben om volledig te ontkiemen.”

Sluw persoon

Een nieuw begin ook voor Carlo en Irene. Ze komen weer samen op de buis. Of er komt de aankondiging dat ze weer samen dingen gaan doen. Ook wordt duidelijk waarom Irene echt even afstand wilde nemen. Vanwege privéomstandigheden had het gezin rust nodig. Ondertussen verdiept ze zich wederom in het paranormale/mediamieke. Linda de Mol stopt met de koffertjes. Tijd voor iets anders. Trouwen misschien? Ze draagt in elk geval het koffertje over. Aan Caroline Tensen? Andere overdracht bij The Voice, waar Jeroen van de Boom de in het buitenland succesvolle Marco Borsato gaat vervangen. Anouk verlaat het programma snel. Mireille ziet de volgende krantenkop voor zich: ‘Valt niet mee te werken’. Giel Beelen is klaar met 3FM en Jan Smit produceert een nieuwe zoon. Humberto Tan blijft succesvol, hij valt in de prijzen op de avond dat de Gouden Televizier-Ring uitgereikt wordt. Aan de andere kant krijgt hij te maken met een relatiecrisis en een ‘sluw persoon’ die hem financieel gezien te slim af wil zijn.

Zeven koppen

Als gevolg van de enorme toestroom van vluchtelingen neemt de populariteit van Geert Wilders in Nederland toe. Toch komt hij ook op een domme manier in het nieuws. Financieel gaat het Nederland voor de wind, toch verruilen opvallend veel landgenoten ons kikkerlandje voor het buitenland. De regering wil bevolkingsaanwas stimuleren en kondigt meer kindertoeslagen en –subsidies aan. Ook wordt de voedingsindustrie aan banden gelegd. Men geeft toe dat gemanipuleerd voedsel ons ziek maakt. Als uitsmijter geeft Mireille ons alvast de zeven meest in het oog springende krantenkoppen van 2016: ‘Fraudeschandaal in de zorg’, ‘Kabinet valt’, ‘Ramp in ziekenhuis’, ‘Verkeer plat, paniek!’, ‘Aanslag op Wilders mislukt’, ‘Nederlands netwerk IS ontmanteld’, ‘Bloedbad Istanboel’ .

Ontvangen: 23 november 2015

Wat paragnost Gerard Heutink betreft heeft de Nederlandse politiek haar geloofwaardigheid al lang verloren. Maar in 2016 wordt het er allemaal niet veel beter op. Integendeel. Gerard sombert er op los: “Het kabinet zal het in Den Haag heel moeilijk gaan krijgen. Het onderzoek naar het lekken van Kamerleden zal voor de zoveelste keer in de doofpot verdwijnen. Alles om het kabinet te behoeden voor een val. En weer worden we, zoals het bij dit kabinet gewoon is, belazerd. Staatssecretaris Wiebus wil Sinterklaas spelen en daardoor zieltjes winnen. Hij geeft schatkistgeld weg aan mensen die het niet nodig hebben. Maar er zit een addertje onder het gras. Het hele banenplan is een ramp met weer verkeerde berekeningen door de Algemene Rekenkamer. De PVV krijgt steeds meer kiezers achter zich en wordt groter. Wanneer gaat de regering nu eens luisteren naar het volk? Ook zal Rutte in 2016, niet voor het eerst zoals we weten, een verkiezingsbelofte terugdraaien. Bij de spoorwegen ontstaan wederom grote problemen en meer vertragingen. Ook nu weer gesteggel over het financiële plaatje. De hogesnelheidslijn staat op de agenda, de verkeerde berekeningen zorgen ervoor dat het een nog grotere catastrofe wordt dan het al was. Er volgen in 2016 ook nieuwe bezuinigingen. De Algemene Rekenkamer wordt verkeerd geïnformeerd. Het frauderen neemt grotere vormen aan in de kinderopvang, met huurtoeslag, zorgtoeslag, subsidies et cetera. En de gezondheidzorg krijgt weer te maken met bezuinigingen, waardoor de ouderen er nog eens op achteruit gaan…”

Pitbull Sabia

Even wat luchtigheid tussendoor. Sabia! Alhoewel... Wat Gerard betreft komt de mediahype liever vandaag nog ten einde dan morgen: “Het is niet meer helemaal te volgen. Sabia blijft maar trekken aan haar ex Rafael van der Vaart. Ze doet er alles aan om zijn nieuwe relatie, met model Christie Bokma, te dwarsbomen. Pure jaloezie. Het wordt weer een ware soap, Sabia grijpt alles aan om in de spotlights te staan. Ze is een echte pitbull, ze laat niet los. Om dit te stoppen moeten de media hun verantwoordelijkheid nemen. Het is de aandacht niet waard. Het kost Sabia zelf zo veel energie. Zo komt ze zelf ook niet verder met haar leven. Kom op mensen. Klaar is klaar.” Wat voorlopig niet klaar is, is de vluchtelingencrisis. Deze zal volgens Gerard in 2016 nog ernstigere vormen aannemen. Het kost onze schatkist veel meer geld dan eerst berekend. Maar niet alleen dat. Gerard: “Ook komen er meer rellen onder de Nederlanders en de asielzoekers. Meer mensen gaan de straat op om te protesteren tegen asielzoekerscentra. Het gaat uit de hand lopen. Het asielzoekersbeleid is weer verkeerd ingeschat.”

Duitsland wint EK voetbal

De aanleiding voor al die vluchtelingen is in eerste instantie natuurlijk het wapengekletter in Syrië. Ook daar komt volgens Gerard voorlopig geen eind aan. Sterker: er komt nog een conflict bij. Tussen Amerika en Rusland. De Nederlandse regering probeert wel mee te praten, maar veel stelt het allemaal niet voor volgens Gerard. “Het enige wat je kunt doen is positief denken en de mensen die het goed bedoelen steunen in hun strijd tegen de angst.” En angst is er genoeg. Want de aanslagen blijven voortduren, ook in Europa. Gerard: “Nederland, België, eigenlijk heel Europa zal meer te maken krijgen met deze terreur. De nepmeldingen zullen stijgen, waardoor de aandacht verslapt en de kans op een echte aanslag groter wordt. Brussel moet strenger bewaakt worden, er zijn plannen.” Ook ons koningshuis krijgt met de dreiging te maken. Meerdere staatsbezoeken zullen geannuleerd worden. Prinses Beatrix adviseert de koning hoe met dit soort zaken om te gaan. Gerard: “Op de achtergrond speelt zij nog een heel belangrijke rol.” Mocht het lezen van deze voorspellingen je spanning hebben opgeleverd, we sluiten af met iets luchtigs. Sport en entertainment. Het Europees Kampioenschap voetbal wordt gewonnen door Duitsland, dat Frankrijk in de finale verslaat. En nota bene Australië zou volgens Gerard weleens winnaar kunnen worden van het Eurovisie Songfestival. Om in de stijl van Gerard te blijven: zelfs dat krijgt Europa niet voor elkaar…

Ontvangen: 19 november 2015

Een expert op het gebied van bekende Nederlanders, zo mogen we medium Sonja Dover gerust noemen. Al jaren volgt zij de sterren met meer dan gemiddelde belangstelling. Over hen gaan haar eerste voorspellingen: 
• Gordon doet een stapje terug en concentreert zich op zijn twee zaken. Tv-programma’s gaan wel gewoon door. 
• Gerard Joling krijgt begin 2016 een nieuwe vriend. Hij is bovendien druk met de zorg voor zijn moeder en een nieuwe CD. 
• Patricia Paay legt zich weer toe op het zingen. 
• Marco Borsato begint een bedrijf voor coaching van jong talent. Kneepjes van het vak overdragen! 
• Sylvie Meis heeft besloten zich meer toe te leggen op haar zoontje en haar lingerielijn. 
• Rafael van der Vaart heeft geen spijt van het loslaten van Sabia. Hij voelt zich goed bij zijn club en in zijn woonplaats. 
• Sabia’s kinderwens gaat nog niet in vervulling. Ze laat zich in het vervolg niet meer zo manipuleren door de media, ze heeft haar lesje geleerd. 
• Yolanthe en Wesley krijgen nog een kindje. Zij blijft zich inzetten voor arme meisjes en hij blijft schitteren op de voetbalvelden. 
• Humberto Tan blijft succesvol, maar zijn privéleven komt er een beetje door in de knel. 
• Paul de Leeuw krijgt opnieuw een eigen tv-show, maar hij heeft nog wel de wens een theatertour te doen. 
• Eva Jinek krijgt een zwaar jaar met commentaar op haar presenteren. Maar het is een krachtige vrouw. 
• Dré en Roxeanne Hazes leggen hun ruzie bij en zorgen voor spectaculaire zangprestaties. 
• Douwe Bob haalt de finale van het Songfestival niet. Rusland komt heel ver.

Prins Harry verliefd

Ook van de leden van het koningshuis weet Sonja het één en ander. Middels haar helderziende kwaliteiten werpt zij een licht op de koninklijke familie: “Prinses Amalia doet het in 2016 boven verwachting goed. Haar IQ is hoog en ze is een strebertje. Alexia bezit schrijverstalent, ze is een rustige jongedame die weet wat ze wil. Koningin Máxima vergt erg veel van zichzelf, ze moet een stapje terug doen. Koning Willem-Alexander neemt geen genoegen meer met vage afspraken met betrekking tot de grenzen van zijn bevoegdheden. Hij laat zich daadkrachtig uit over wat Nederland behoort te doen. Ook over normen en waarden durft hij duidelijke standpunten in te nemen. Pieter van Vollenhoven en prinses Margriet trekken zich daarentegen helemaal terug uit het openbare leven. Het is genoeg geweest.” In het Engelse koningshuis worden veranderingen voorbereid. De koningin dient een nieuw wetsvoorstel in inzake toekomstige troonopvolgingen. En prins Harry… Die is verliefd! Sonja: “In Noorwegen zorgt prinses Mette-Marit voor commotie, terwijl er in Zweden drie tot vier nieuwe prinsjes en prinsesjes bij komen.” Terwijl alles in beweging is en grenzen geen grenzen meer blijken te zijn, lijken de koningshuizen bakens van stabiliteit en traditie. Maar Sonja heeft ook oog voor dat andere, voor al die turbulentie: “Permanente grenscontroles komen terug. In feite gaan de grenzen dus dicht. Met als argument: bescherming voor de huidige bewoners van de Europese Unie. Het probleem Syrië en IS wordt niet opgelost in 2016 en dus zullen de vluchtelingen blijven komen. Dat levert niet alleen veel negativiteit, Sonja ziet ook nieuwe mogelijkheden: “Eigen bedrijfjes, nieuwe samenwerkingsverbanden… Arabische en Afrikaanse inzichten komen mee en verweven zich met de westerse inzichten met betrekking tot werkgelegenheid, familiaire omgangsvormen et cetera. Wat heel opvallend is, is dat de gevluchte vrouwen sterk, krachtig en volhoudend zijn.”

Ranomi, Femke & Sebastiaan

Europa blijft onrustig in 2016, ook vanwege aanslagen. Sonja noemt het opvallend dat Utrecht een plek is waar veel onrustzaaiers wonen die voor IS zouden willen strijden. Maar ook Amsterdam en Den Haag kennen volgens haar de nodige groepen die zich in dienst van het fundamentalistische gedachtegoed willen stellen. Toch ziet het medium ook verbroedering: “Tevredenheid over wat wij hier al samen hebben opgebouwd in Nederland wordt meer en meer gevoeld, juist door alle wanorde. De focus komt te liggen op wat we moeten veranderen om vast te kunnen houden wat zo goed is aan ons mooie landje. Ook op politiek gebied komt men sneller tot overeenstemming, zowel in Nederland als in Europa. De democratie wordt hoog in het vaandel gehouden. De Europese munt blijft gelukkig stabiel, dat helpt. De Amerikaanse presidentsverkiezingen zullen gaan tussen Lindsey Graham, Donald Trump en Hillary Clinton. Trump maakt de meeste kans.” Sonja sluit af met de sport, de Olympische Spelen: “Op het onderdeel zwemmen halen Ranomi, Femke en Sebastiaan gouden en zilveren plakken. Op de hockeyvelden behalen de dames de zilveren medaille en de heren dezelfde kleur of nog mooier. Op de rekstok schittert Epke wederom. Alles bij elkaar nemen ‘we’ zo’n dertien tot vijftien plakken mee uit Brazilië.”

Ontvangen: 22 november 2015

Een jaar waarnaar de wereld nooit meer hetzelfde zal zijn, zo typeert medium Bodhi Vartman 2016. Dat belooft wat. Of juist niet natuurlijk. Bodhi denkt bij het voorspellen niet na. Hij schrijft op wat hij voelt. Het levert, zoals dat vaker gaat bij nieuws, lang niet altijd vrolijk leesvoer op: “De problemen stapelen zich op en er zullen in 2016 nog miljoenen mensen op de vlucht slaan, zeer zeker ook door klimaatveranderingen. Het is het begin van een grote volksverhuizing. Gemeentes worden geconfronteerd met onrust en opstand. De roep ‘Eigen volk eerst’ wordt luider. Den Haag zal worden geteisterd door groepen onrustige burgers. Syrië zou zomaar eens de aanzet kunnen zijn van een Derde Wereldoorlog, waarbij Amerika in een steeds slechter daglicht komt te staan. Allerlei complottheorieën worden bewaarheid. In de tussentijd is de terreur niet meer weg te denken. Wereldsteden als Parijs, Londen en Amsterdam krijgen ermee te maken. Iedereen vraagt zich af hoe het ooit zo ver heeft kunnen komen.”

Totale chaos

Ook op landelijk niveau zit de angst en onrust er volgens Bodhi goed in. De misdaad wint het steeds vaker van het gezag, de nood van de hulp: “Er zullen nog meer confrontaties tussen verschillende groepen plaatsvinden. De politie verliest terrein en helaas is de tendens dat misdaad wel degelijk loont. Die paar inbeslagnames van geld en goederen is een druppel op de gloeiende plaat. Vooral de ouderen worden steeds angstiger en het lijkt of dit een vergeten groep is die weinig aandacht krijgt. Ook in de zorg holt het achteruit: vrijwilligers worden overbelast, waardoor alles waar we jaren aan hebben gewerkt dreigt te worden tenietgedaan. Meer en meer mensen vragen om hulp, de overheid heeft er geen antwoord op. De regering is zich totaal niet bewust van de werkelijke situatie en kijkt op een afstand toe hoe we afglijden naar totale chaos. We stevenen af op een ander kabinet en Nederland laat zich leiden door verkeerde keuzes die nog meer chaos veroorzaken.” Geluk zit ’m de komende jaren volgens Bodhi dan ook in kleine dingen. Én in het ‘wij-gevoel’: “Liefde en respect voor elkaar zullen gaan groeien. Plus het besef dat we het met z’n allen moeten doen. Mensen die met hun rijkdom pronken worden voortaan beschouwd als paria’s.”

Ster voor Martine Bijl

Waarom, dat zegt Bodhi er niet bij, maar volgens hem wordt het Belgische koningshuis in 2016 het lachertje van Europa. En indien het niet door een sterfgeval afgelast wordt, vindt in Engeland een groot, koninklijk feest plaats. In ons land nemen Willem-Alexander en Máxima wat gas terug, ze houden het moordende tempo niet vol en er zijn zorgen om de veiligheid. De bewaking wordt in elk geval opgeschroefd. Ook komen er weer schandalen naar boven rondom prins Bernhard. Over schandalen gesproken, daar krijgt ook de Amerikaanse presidentskandidaat Trump mee te maken. Hij wint dan ook niet, waardoor Hillary Clinton de meeste kans maakt. Afsluitend de BN’ers. Bodhi: “De soap rond Sabia sterft een langzame dood. Het interesseert de gemiddelde Nederlander niet. Sylvie Meis blijft daarentegen wel boeien. Ron Brandsteder gaat een moeilijke tijd tegemoet, evenals René Froger. Losbandigheid, drugsgebruik, het vaak wisselen van partner, het komt allemaal steeds sneller in de openbaarheid. Nederland smult ervan… Douwe Bob eindigt op het Songfestival rond de veertiende plaats. Italië zou zomaar kunnen winnen. De Gouden Televizier-Ring gaat naar het programma Heel Holland Bakt en de presentatrice daarvan, Martine Bijl, wint de Zilveren Televizier-Ster.”

Ontvangen: 24 november 2015

De energie van 2016 staat numerologisch gezien in het teken van afronden en opruimen”, zo begint medium Sara Hofstede haar voorspellingen voor het nieuwe jaar. Ze vervolgt: “Oude zaken worden overboord gegooid, er vindt een grote schoonmaak plaats. Maar het is onontkoombaar dat er ook veel waardevols verloren zal gaan. Ook staat in z’n algemeenheid de energie van de 9 (2+0+1+6) voor oogsten wat we in de voorgaande jaren gezaaid hebben. Belangrijk is dat menslievendheid voorop staat in de energie van 2016. Deze mag omgezet worden in woorden en daden, zoals vriendelijkheid en verdraagzaamheid, begrip en inzicht. Het wordt een jaar waarin vanuit het individu sterker dan voorheen stelling genomen wordt tegen inhaligheid en egoïstisch gedrag. De nadruk komt te liggen op ‘samen’. Om vanuit het hart, vol vertrouwen en met alle gebundelde individuele talenten, samen te werken. We worden zowel collectief als individueel uitgedaagd om veel geduld aan de dag te leggen. Om met en vanuit een hart vol liefde naar de dingen te gaan kijken. Zo brengen we met elkaar licht in de duisternis!”

Zestien medailles

We beginnen met een veilig onderwerp. Sport! Een druk en vol sportjaar. Al had het drukker kunnen uitpakken als ‘onze’ voetballeeuwen wat beter hun best hadden gedaan. Het Europees Kampioenschap voetbal zal volgens Sara nu een prooi zijn voor Duitsland, dat gastland Frankrijk in de finale verslaat. In Nederland zelf is het voor het eerst sinds 1999 dat de champagne in Rotterdam ontkurkt kan worden. Feyenoord kampioen! Gelukkig hebben we de Olympische Spelen nog om het voetballeed enigszins te verzachten. Wat heet, Sara stelt ons liefst zestien medailles in het verschiet: “De zwemster Ranomi Kromowidjojo zie ik twee keer goud winnen. Ook in het mannenbad wint iemand een medaille in die kleur. Op de atletiekbaan wint Dafne Schippers ook twee keer. Goud en zilver bij de judoka’s en eenmaal goud plus eenmaal zilver voor turner Epke Zonderland. Zilver bij waterpolo en goud of brons voor de heren volleyballers. Eén medaille voor de watersporters en twee bij de paardensport en de dressuur. Wielrenster Marianne Vos wil graag meedoen. Maar ik zie veel twijfels. De beslissing valt pas op het allerlaatste moment.” Veel Zwitsers sportsucces dit jaar als we Sara mogen geloven. Ze ziet de Zwitserse vlag voor haar geestesoog verschijnen als ze aan de Tour de France denkt en het tennistoernooi Wimbledon wordt volgens haar gewonnen door Stanislas Wawrinka. Op dat laatste prestigieuze toernooi baart de jonge Spaanse tennisster Garbine Muguruza eveneens opzien. In Frankrijk wint ze echter niet: Roland Garros gaat naar de Deense Caroline Wozniacki. Bij de mannen is het Andy Murray die in de finale Novak Djokovic de baas is.

Comeback Ferry Doedens

We blijven nog even in veilig vaarwater met de BN’ers. De afgekickte Ferry Doedens zal in het najaar gewoon weer terugkeren bij GTST, tot vreugde van de kijkers. Verder ziet Sara constant beelden van Rafael van der Vaart samen met Sabia: “Ik zie praten, voel veel emotie, maar of dat betekent dat ze samenkomen durf ik niet te zeggen.” Yolanthe verschijnt tegen de herfst weer op tv. “Ik zie haar presenteren en lachen”, aldus Sara. Lachen zal ook Floortje Dessing, als ze een Zilveren Televizier-Ster in ontvangst neemt. Gordon voelt ondertussen tevreden en succesvol aan, terwijl Sara bij Sylvie Meis vlinders voelt. “Ze komt in de aanloop van de zomer in het nieuws met haar nieuwe vriend.” Marco Borsato krijgt de vraag of hij wil spelen in een film en Anouk zal haar stempel drukken op The Voice. En het Songfestival? Douwe Bob heeft de tijd van zijn leven. Én succes. Sara: “Ik hoor achtste, achtste…” Als winnaar tipt Sara Denemarken. 

Hillary Clinton President

Serieuzere zaken dan. Voor zowel ons koningshuis als dat van Groot-Brittannië hoort Sara aldoor het woord ‘ziekenhuis’. Ze voelt dat het in beide gevallen gaat om een opname voor langere tijd. Ze ziet veel bezoek, auto’s die af en aan rijden. Verdriet en bedrukte gezichten. Ook over de spannende kwestie van de mollen bij de Commissie Stiekem heeft Sara zich gebogen: “Bij het invoelen op de energie van de foto’s van de verschillende fractievoorzitters komen de foto’s van Pechtold en Zijlstra duidelijk naar voren. Wat mij aangeeft dat zij een hoofdrol spelen in deze zaak.” De Amerikaanse presidentsverkiezingen ziet Sara gewonnen worden door Hillary Clinton: “Ik zie haar omringd worden door juichende mensen, al handen schuddend en allemaal gezwaai met vlaggetjes.” De toestroom van vluchtelingen blijkt, ook in Nederland, ondertussen toenemen. Zorgwekkend, vindt ook Sara. “Ik voel dat de verharding naar vluchtelingen bij tegenstanders in ons land toeneemt en dit komt zo eind lente, begin zomer tot een hoogtepunt. Regeringsleiders in heel Europa krijgen te kampen met onrust vanuit de bevolking. Mensen willen duidelijkheid, omdat ze hun eigen positie in hun land voelen verzwakken. Steeds meer landen zie ik muren bouwen langs de grenzen. De angst komt mede door de aanslagen van IS, die helaas ook het komende jaar zullen blijven plaatsvinden. De beelden die ik te zien krijg zijn misselijkmakend. De aanslagen treffen meerdere Europese landen in het hart. Voor wat betreft de oorlog in Syrië zie ik slechts duisternis; veel zware, donkere energie. Wat mij zegt dat het einde nog niet in zicht is. Het bezorgt mij kippenvel.” In 2016 krijgen we volgens Sara vaker te maken met zware stormen. Bliksem, wateroverlast, ondergelopen kelders, omgewaaide bomen, veel schade. Problemen rond de duinen. Sara: “Heel de aarde krijgt te maken met aardschokken en bevingen. Met name landen rond de zeeën worden getroffen, waaronder Nederland. Zware aardbevingen in Groningen! De schade aan huizen is groot. Ik hoor huilen en schreeuwen. De getroffenen zijn de wanhoop nabij. Men voelt zich niet meer veilig in de eigen huizen. Door de spanningen krijgen mensen zowel geestelijk als lichamelijk steeds meer problemen. Er is verwarring en emotionele pijn. De NAM en de regering komen als gevolg hiervan onder heftig vuur te liggen.”

Ontvangen: 18 november 2015

Ook 2016 wordt helaas een jaar van terreur. De maatschappelijke ontwrichting als gevolg van de dreiging neemt ongekende vormen aan. Paragnost Jan C. van der Heide somt de gevolgen op en voorspelt…

Burgeroorlog?

“In verband met mogelijke aanslagen is de Amsterdamse metro de gevaarlijkste plek van Nederland. De maand mei voelt uiterst alarmerend aan. Een bommelding in Rotterdam. De continuïteit van de havens wordt verstoord. Explosieven in de buurt van een Nederlandse kazerne. Als gevolg van een technisch mankement loopt het goed af. Door de internationale dreiging ook op het Binnenhof een explosieve sfeer. De angst verspreidt zich als een olievlek. Vele politici willen de politiek verlaten, ze vluchten bijna weg. Verdwijnen in de anonimiteit en verschansen zich veilig in comfortabele banen of gaan in stilte genieten van hun uitkering. Het aantal afhakers in de gemeentelijke politiek neemt ook grote vormen aan. De politiek en bestuurders manen het publiek om zo gewoon mogelijk door te gaan met leven, wat er ook gebeurt. Zelf geven ze niet het goede voorbeeld, blijven weg bij moeilijke vergaderingen, zijn toevallig verhinderd als ze in de schijnwerpers worden gezet. De angstcultuur houdt ook Pechthold van D’66 in z’n greep. Hij is mentaal van slag en overweegt de politiek te verlaten. Ondertussen moet de bewaking van het koningshuis drastisch worden herzien. De beveiliging van de individuele leden moet tot het maximum worden opgevoerd. Een situatie vol vraagtekens doet zich voor met de koninklijke, blauwe Audi. Er ontstaat schade aan het voorwiel en de voorzijde van de auto. Naar aanleiding van alle precaire toestanden valt het besluit de prinses niet met de fiets naar school te laten gaan. Men overweegt zelfs haar onderwijs te geven in de beschermde omgeving van Eikenhorst. Natuurlijk hebben ook onze moslimburgers te lijden onder alle spanningen. Iedere moskee moet brandwachten hebben. Over de grenzen is het niet veel beter. Sterker nog: in Duitsland wordt op diverse plaatsen de noodtoestand afgekondigd door terroristische situaties. Duitsland gaat het voortouw nemen bij het bestrijden van het internationaal terrorisme. En ze doen dat grondig! De bevolking gaat zich bewapenen, een tendens die je in heel Europa zal zien. De burger schaft massaal vuurwapens aan ter verdediging van huis en haard. De wapenindustrie gaat overuren draaien voor het vervaardigen van handvuurwapens…! Een uiterst kwalijke ontwikkeling, de bevolking gaat zelf optreden, eigen richting en eigen rechter spelen. Europa moet er ernstig voor waken dat er geen burgeroorlog uitbreekt, er wordt gebalanceerd op de rand van een afgrond. Door ‘de toestand in de wereld’ zullen regelmatig voetbalwedstrijden zonder publiek worden gespeeld.”

Veldtocht

De situatie mag dan ernstig zijn, de balans zal in 2016 wel in het nadeel van de terreurorganisatie IS doorslaan. Jan voorspelt zelfs de totale nederlaag voor de moslimfundamentalisten uit het Midden-Oosten: “Hackende whizzkids ontwikkelen een explosief tegen de IScomputers; elektronische netwerken en het mobiele telefoonverkeer worden massaal lamgelegd. IS wordt van het internet verdreven. Ook economisch kan de organisatie de oorlog niet meer volhouden. Inkomsten verdampen. Letterlijk: oliebronnen drogen op of staan in brand. Er is een tekort aan alles, ook aan voedsel. De wereldleiders slaan de handen ineen om het terrorisme te bestrijden. De NAVO zal heel kordaat optreden. Na een veldtocht van internationale grondtroepen wordt IS weggevaagd en platgegooid, waarna een soort wapenstilstand volgt. Massaal worden vluchtelingen teruggebracht naar Syrië. Heel fijn, want een totale ontwrichting in Europa was onderhand gaande. In Nederland zullen maatschappelijk gerichte Vliegende Brigades komen, bestaande uit een rabbijn, priester, imam, psychiater, dominee, psycholoog, welzijnswerker, huisvrouw. Bedoeld om sociale en geloofsbranden in stad en land te doven en te voorkomen. Ondanks dat zal er een tsunami-emigratie uit ons land plaatsvinden. Mensen vertrekken uit angst naar verre oorden.” Dit thema afrondend, wil Jan nog iets aan ons kwijt: “Of het de aartsengel Gabriël, Michaël of Uriël was weet ik niet, maar ik heb een visioen gehad van een engel die zei: ‘Het zou goed zijn als in de westerse wereld gekeken wordt naar een juiste vertaling van de Koran. Er zijn nu veel interpretatie- en nuanceverschillen met de Arabische grondtekst. Daardoor ontstaat er onbegrip tussen geloven en volken. De Koran is veel genuanceerder, wijzer, milder en humaner dan er wordt vertaald in andere talen…’ Ik ben natuurlijk geen Schriftgeleerde, maar juist in deze tijd vond ik het goed om dit met je te delen. Alles wat bijdraagt aan vrede moeten we met z’n allen omarmen!”

Feyenoordbobo's 

Vergeleken bij het voorgaande is het misschien klein nieuws, maar toch. Voor de direct betrokkenen is het dat allerminst. Volgens Jan zal in 2016 een directeur van een hoge financiële instantie worden gegijzeld en vindt er een aanslag plaats op een Haagse politicus terwijl hij een Rotterdamse burgemeester ontmoet. De rechtbank veroordeelt ondertussen Willem Holleeder tot dertig jaar cel. Een straf die hij overigens niet zal uitzitten. In de Verenigde Staten wordt een havik tot president gekozen. Later zal deze figuur een ‘President of War’ genoemd worden. Hij zal korte metten maken met elke vorm van terreur. In Nederland is de koninklijke familie maar druk met hun buitenlandse onderkomen. Jan: “Er wordt getracht het koninklijk onderkomen in Griekenland in de stille verkoop van de hand te doen, het wordt uiteindelijk verhuurd. Het Koninklijk Huis gaat een villa kopen in Argentinië. In Oostenrijk wordt een chalet op het laatste moment betrokken voor de wintersport. Italië is het favoriete land van de koning en uiteindelijk zal daar op de wat langere termijn veel tijd worden doorgebracht in een eigentijdse bungalow.” Tot slot opvallend sportnieuws. Nederland wint slechts drie gouden plakken op de Olympische Zomerspelen en nota bene Feyenoordbobo’s zullen de helpende hand bieden om de bestuurlijke crisis bij aartsrivaal Ajax te bezweren. Verbroedering in een verscheurde wereld…