Wat zijn engelenkaarten?

Het zal je niet verbazen dat je op engelenkaarten engelen afgebeeld ziet staan. De afgebeelde engel staat ergens voor, omdat het bijvoorbeeld de Engel van de liefde is. De engel geeft je een boodschap mee, waar jij iets mee kunt op antwoord van een vraag die je hebt of om je kracht te geven.

 

engelen orakel kaart legging

 

Wekelijkse engelen orakelkaart legging

Elke week geeft engelenexpert Annelies Hoornik van drie engelenkaarten boodschappen door.  Kies jouw engelenkaart en laat inspireren door de weekboodschappen van de engelen. Volg de weekelijkse legging op Facebook

De kaarten voor week 42 zijn als volgt:

 


wens kaart

 

Kaart 1 - Ontvangen

"Dit is jouw moment van succes en overvloed. Ontvang het met dankbaarheid en open armen."

De engel van overvloed staat deze week naast je en moedigt je aan om vooral door te zetten met je plannen. Want wanneer je opstaat voor waar je in gelooft en je dromen na durft te jagen dan brengen de engelen alles op je pad wat je nodig hebt. Vaak doen ze dit precies op het moment dat je iets nodig hebt, niet persé op het moment dat het voor jou prettig is. Houd dat in gedachten wanneer je hart aangeeft een bepaalde keus te maken en je hoofd daar direct problemen bij vindt. Met doorzetten bereik je resultaten waar je nu nog niet eens van durft te dromen want de engelen van overvloed heeft meer achter de hand dan jij kan bedenken. Geef haar dan ook de kans om je dit alles te brengen. Zet je hart open door dankbaarheid voor wat je nu al hebt zodat je gemakkelijk kan ontvangen.

Quote:
"Het is in het geven dat we ontvangen."

~ Sint Franciscus van Assisi

 


antwoord

 

Kaart 2 - Wilskracht

"Vind de moed en wilskracht in jezelf. Met doorzettingsvermogen bereik je je doel."

De engel van moed vraagt je om door te zetten en nog niet op te geven. Achter de schermen helpen de engelen je op allerlei vlakken, je ziet het resultaat daar alleen nog niet van. De engelen kunnen alleen iets voor jou doen wanneer jij er ook energie in steekt. Houd dus vol en vertrouw op de goede uitkomst. Zie het als het water geven aan een zaadje dat je geplant hebt. Je ziet de eerste dagen en bij sommige zaadjes zelfs de eerste weken geen blaadjes uit de aarde komen, maar je hebt wel het vertrouwen om het water te blijven geven zodat het de kans krijgt om te groeien en door te breken naar het oppervlak. Dit is precies het zelfde. Geef het de tijd en blijf een positieve verwachting hebben terwijl jij je energie er in steekt om tot een resultaat te komen.

Quote:
"Wilskracht is de sleutel tot succes. Succesvolle mensen streven ernaar - ongeacht wat ze voelen - door hun wil toe te passen om apathie, twijfel of angst te overwinnen."

~ Dan Millman

 


liefde

 

Kaart 3 - Aanpakken

"Je kunt het beste direct doorpakken ondanks dat je dat spannend vindt. Zo creëer je ruimte voor nieuwe kansen."

De engel van motivatie ziet je ambitie en hoe blij je wordt van de gedachte aan jouw plan. De engel ziet echter ook dat je twijfelt en je daardoor af laat leiden van het uitvoeren van je plan. Je wordt als het ware verlamd door de angstgedachten die door je hoofd spelen. De engelen vragen je om gewoon door te pakken en actie te ondernemen, je zult zien dat dit de impasse waarin je nu verkeert oplost. Het creëert ook  nieuwe mogelijkheden voor je zodat je de kans hebt hier een succes van te maken. Het kan zijn dat je al doende tot de conclusie komt dat je jouw plan moet aanpassen. Dat is prima, flexibel zijn hoort bij het uitvoeren van een goed plan. Je blijft gaandeweg wel in de gaten houden hoe alles zich ontwikkeld zodat je wanneer het nodig is kan bijsturen. Zo vergroot je jouw kansen op succes.

Quote:
"Actie is een geweldige restaurateur en vertrouwensbouwer. Passiviteit is niet alleen het resultaat, maar de oorzaak, van angst. Misschien zal de actie die u onderneemt succesvol zijn; misschien zullen andere acties of aanpassingen moeten volgen. Maar elke actie is beter dan helemaal geen actie."

~ Norman Vincent Peale

 


Volg de weekelijkse legging op Facebook

 

De maandelijkse engelen horoscoop

In de (gratis) maandelijkse horoscoop geeft engelen expert Annelies Hoornik de engelenboodschap door. 

 

Wat zeggen de engelen over 2017?

In onze zeer gewaardeerde (gratis) engelenrubriek laat engelenexpert Annelies Hoornik iedere maand weten wat de engelen doorgeven.

Annelies hoornik Engelen 20172017 wordt een jaar van vernieuwing, ontwikkeling. Het jaar om in de spotlight te staan en te stralen! Je hebt waarschijnlijk het gevoel gehad dat je in 2016 tegen allerlei blokkades aanliep en dat je voornamelijk zaken aan het afsluiten was. Dat klopt, 2016 was een jaar waarin veel cycli afgesloten werden, zodat er mooie nieuwe dingen binnen kunnen komen in ons leven.

Helaas ziet de mens dit vaak anders. We houden graag vast aan alles wat we kennen en hebben, en wanneer er dan iets uit ons leven vertrekt ervaren we dat als problematisch en als een verlies. Gelukkig ervaren we dan later dat er nieuwe mensen en projecten in ons leven komen waar we blij mee zijn. Tegenwoordig zijn wel steeds meer mensen zich bewust van het feit dat je eerst het oude af hoort te sluiten voordat er wat nieuws in je leven kan binnenkomen, de ene deur sluit zodat de andere open kan gaan.

2017 is zo’n net geopende deur. Je hebt een heel jaar om deze nieuwe omgeving te onderzoeken, nieuwe plannen te ontwikkelen en daaraan te beginnen. Het brengt je een nieuw perspectief en het is de tijd om onafhankelijk te denken en handelen. Zo kun je jouw kwaliteiten ontwikkelen en je talenten en passies gebruiken in onze Wereld. Je kunt samenwerken met anderen en toch je individualiteit bewaren. 2017 ligt aan je voeten en biedt je de gelegenheid om als een dirigent de leiding te nemen in jouw leven.

Het jaar 2017 brengt dus veel nieuwe mogelijkheden en veel activiteit met zich mee. De behoefte om op onderzoek uit te gaan, nieuwe dingen te bedenken en ontdekken - vooral ook nieuwe dingen te scheppen - zal ervoor zorgen dat veranderingen in gang gezet worden. Het is een jaar waarin een hobby omgezet wordt in een roeping, waarin je nieuwe vrienden of zakenpartners ontmoet, waarin je je huidige interesses uitbreidt en nieuwe ideeën verder ontwikkelt. Het kan zijn dat door één ding in werking te zetten, vrijwel alle aspecten van je leven meegetrokken worden in verandering.

 

Engelenkaartleggers

Wil jij een engelenkaarten uitleg? Kaartleggers kunnen jou uitleg geven over de kaarten en de betekenis voor jou achterhalen. Neem contact op met een kaartlegger en laat je inspireren door de boodschap die de engelen voor jou hebben. 

 

Wat zijn engelen orakelkaarten?

Een engelen orakel stuurt berichten door die ons inspireren ons ware potentieel te bereiken. Beschermengelen en Aartsengelen geven de boodschappen door.

Engelen orakelkaarten zijn kaarten met een positieve boodschap. Dit komt omdat engelen zich altijd zullen richten tot positief advies en concrete stappen die kunnen worden ondernomen omdat dit advies te realiseren.

Een engel zal je eerder zeggen dat het goed is om links en rechts te kijken voordat je oversteekt. Hij zal niet zeggen dat je onder een vrachtwagen stapt wanneer je zal oversteken.

 

Wat betekenen engelenkaarten?

Je kunt een boodschap krijgen van de engelen over iets dat je wilt weten over wat er momenteel in je leven speelt. Je kunt dagelijks een kaart trekken om te kijken welke boodschap er voor jou uitkomt. Eigenlijk kun je het zien als een soort van advies dat je krijgt. Je kunt op gevoelsniveau jezelf in verbinding stellen met de engelen, waardoor je in contact staat met ze.

Er zijn veel soorten engelenkaarten sets, maar er zijn veel overeenkomstige engelen in te vinden. Hoewel ze soms anders van naam kunnen zijn en een andere boodschap weergeven op de kaart, lichten we er een aantal uit.

 • De Engel van creatie spoort je aan meer met je creatieve talenten te gaan doen.Engelenkaarten
 • De Engel van geduld geeft aan dat je een stapje terug moet zetten, omdat je te veel energie aan iets of iemand geeft.
 • De Engel van plezier wil dat je dingen minder zwaar laat wegen en je focust op de leuke dingen in het leven.
 • De Engel van moed zet je aan tot nieuwe acties die je kunt aanpakken, door ze gewoon te gaan doen.
 • De Engel van vertrouwen wil dat je minder onzeker in het leven gaat staan en vertrouwen hebt in de toekomst.
 • De Engel van liefde staat ervoor dat je liefde ontvangt en graag deelt met dierbaren.
 • De Engel van communicatie laat je inzien dat je gewoon mag zeggen wat je denkt en voelt.
 • De Engel van kracht maakt je bewust dat jij veel sterker bent dan je over jezelf denkt.
 • De Engel van inspiratie geeft aan dat je jezelf open dient te stellen voor nieuwe ideeën en mogelijkheden.
 • De Engel van succes toont dat je succesvol bent of dat succes op je pad komt.
 • De Engel van de waarheid wil dat je eerlijk voor je gevoelens uitkomt.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van engelenkaarten en hoe je deze kunt interpreteren. En juist de wijze waarop jij dat doet met een engelkaart, geeft weer welke boodschap jij er voor jezelf uit zal halen. Dat is het mooie aan engelen kaarten.

 

Engelenkaartleggers

Wil jij een engelenkaarten uitleg? Kaartleggers kunnen jou uitleg geven over de kaarten en de betekenis voor jou achterhalen. Neem contact op met een kaartlegger en laat je inspireren door de boodschap die de engelen voor jou hebben. 

 

Verschil tussen engelenkaarten en tarotkaarten

De kracht van de engelen is bijna grenzeloos. Engelen staan al sinds jaar en dag voor liefde, vrede, harmonie en bescherming. Maar de verschillende engelen staan voor nog veel meer.

Een groot verschil tussen tarotkaarten en engelenkaarten is dat engelenkaarten staan voor positieve boodschappen en dat is bij tarotkaarten niet altijd het geval. Tarotkaarten kun je zien als wat aardsere kaarten, terwijl engelenkaarten een meer intuïtieve insteek hebben.

De afbeeldingen op engelenkaarten zijn ook minder specifiek, waardoor je je door je gevoel kunt laten leiden wat de boodschap voor jou inhoudt. Zo kan de één iets heel anders uit een engelen kaart halen dan de ander. Leer hier meer over kaartenleggen en lenormandkaarten.

 

Aartsengelen

Op het gebied van Engelen maken Aartsengelen een belangrijk onderdeel uit. Deze Engelen komen voor in het Christendom, Jodendom en de Islam. Eigenlijk kun je ze zien als de boodschappers van God. Ze hebben ieder een eigen specialisme en dat zorgt ervoor dat als je in contact staat met een Aartsengel – bijvoorbeeld via engelenkaarten – dat deze Engel jou iets te zeggen heeft. De Aartsengelen kunnen je spiritueel gezien laten groeien en bieden kracht en ondersteuning, daar waar jij dat op dit moment in je leven bij nodig hebt. 

 

Aartsengel MichaëlAartsengel michael

Deze Aartsengel beschermt je en gaat angsten te lijf voor je, zodat je die los kunt laten. Hij zet je aan daadkrachtig in het leven te gaan staan en bewerkstelligt een vredelievende omgeving voor je. Aartsengel Michaël straalt liefde uit en werkt vooral met jou samen als je slaapt. Dan sta je namelijk nog meer open voor nieuwe inzichten die deze Engel je geeft. 

 

Aartsengel Sandalphon

Deze Aartsengel zorgt ervoor dat jouw gebeden gehoord worden. Soms kan het antwoord anders zijn dan je zelf verwacht had, maar daar kun je dan juist lering uit trekken. Wanneer je moeite hebt met ontvangen, staat Sandalphon je bij en hij draagt bij aan een mooier leven. Sandalphon kan jou bijstaan in het ontwikkelen van spirituele gaven als helderziendheid en het geven van healings. 

 

Aartsengel GabrielAartsengel Gabriël

Deze Aartsengel helpt je tijdens creatieve processen. Vooral wanneer je ergens in vast bent gelopen, zal deze Aartsengel je bijstaan met het inbrengen van nieuwe ideeën. Dit kan op het gebied zijn van kunst, maar ook op communicatief vlak. Gabriël opent deuren voor je, waarvan je dacht dat die wellicht gesloten zouden blijven. Deze Aartsengel biedt ook ondersteuning aan jouw innerlijk kind. Gabriël helpt je minder gecompliceerd in het leven te staan, zodat je zonder al te veel zorgen kunt genieten van al het moois dat op je pad komt. 

 

Aartsengel UriëlAartsengel Uriel

Deze Aartsengel helpt je in contact te komen met je innerlijke wijsheid en kan je waarschuwen voor mogelijke misstappen die je maakt of problemen die op jouw pad komen. Hij biedt je nieuwe ideeën aan, waar je mee aan de slag kunt gaan. Ook op het gebied van aardse liefde staat Uriël jou bij en biedt nieuwe inzichten. Het kan geen kwaad om zijn hulp in te roepen en als je tijdens het trekken van een engelenkaart Uriël te zien krijgt. Sta dan eveneens stil welke rol liefde in je leven speelt en hoe je hier verandering in aan wilt brengen. 

 

Aartsengel Ariël

Deze Aartsengel biedt jou moed en helpt je zelfverzekerder in het leven te staan. Hij zet zich in voor de natuur, het milieu en dieren en helpt jou hier beter mee om te gaan. Ariël helpt je ook op weg naar het behalen van jouw levensdoel, door jou te aarden en in contact te brengen met jouw ziel. Dromen hoeven niet langer bedrog voor je te zijn, als je je laat begeleiden door Ariël. 

 

Aartsengel raphaelAartsengel Raphaël

Deze Aartsengel zorgt voor heling. Dus op het gebied van genezing komt deze Aartsengel om de hoek kijken, maar ook bij opvoeding, reizen, zelfexpressie en communicatie zet Raphaël zich in. Hij helpt je ook op weg als je het spirituele pad bent ingeslagen. Hij begeleidt je met het ontwikkelen van jouw intuïtie en het ontwikkelen van ideeën. En Raphaël helpt je een gezondere levensstijl aan te meten. 

 

Aartsengel Metatron

Deze Aartsengel wordt gezien als de hoogste in rang in de orde van Aartsengelen. Hij helpt je orde op zaken te stellen, laat je jouw talenten ontwikkelen, helpt je te motiveren en leert je prioriteiten te stellen in je leven. Mocht je met kinderen werken, dan ondersteunt Metatron je, evenals dat hij hoog sensitieve en begaafde kinderen ondersteunt. Deze Aartsengel kan je aanroepen wanneer je jouw chakra’s energetisch wilt reinigen. Hij kan je helpen bij het helen van jouw lichaam en geest en helpt je met het ontwikkelen en ontdekken van jouw innerlijk kind.

engelenkaart

 

Beschermengelen

Bovenstaande Aartsengelen zijn lang niet alle Aartsengelen die er zijn. Iedere Aartsengel heeft zijn of haar eigen eigenschappen, die jou kracht of steun bieden. Naast de Aartsengelen zijn er bijvoorbeeld Beschermengelen. Zoals de benaming al aangeeft beschermen zij jou daar waar dat nodig is. Bij je geboorte krijg je al beschermengelen mee, die jou begeleiden tijdens jouw zielenpad. Ook wanneer het leven even tegenzit, zijn de Engelen om je heen om je door de moeilijke tijd heen te slaan.

Een Engel verschijnt meestal niet voor je, wanneer je dit wilt. Je dient ze eigenlijk meer te voelen als beschermende energieën om je heen. Sommige mensen kunnen ze wel waarnemen en anderen voelen of horen ze vooral vanuit een innerlijk weten. Om ze waar te nemen, is het vaak het handigst om jezelf in een meditatieve toestand te brengen. Je dient jezelf uiteraard open te stellen om te ervaren of je de beschermengelen om je heen voelt. Engelen werken vanuit liefde, dus er kan niets mis gaan tijdens het contactleggen, het kan je alleen maar verrijking opleveren.

 

Engelenmeditatie

Om je te helpen in contact te komen, hebben we een meditatie voor je die jou in contact kan brengen met jouw beschermengel(en).

 

De voorbereiding

 1. Creëer een rustige en sfeervolle omgeving, door onder andere enkele kaarsen aan te steken.
 2. Neem een voor jou ontspannen zithouding aan.
 3. Zet beide voeten op de grond, zodat je goed voelt dat je geaard bent.
 4. Laat gevoelsmatig ‘wortels’ vanuit jouw voeten de aarde in lopen.
 5. Adem een aantal keren rustig in en uit, waarbij je ademhaalt door je neus en uitademt via je mond.
 6. Herhaal dit enkele malen, waarbij je je adem na het inademen even vasthoudt alvorens je weer uitademt.

 

Het contact met de Engel

 1. Stel nu voor dat je omringd wordt door helder licht en laat dat via je kruinchakra (bovenop je hoofd, bij je kruin) naar binnen komen bij je.
 2. Laat het licht geleidelijk door je hele lichaam stromen tot uiteindelijk het uiteinde van je tenen.
 3. Eventuele spanningen die onderweg tegengekomen zijn, laat je verdwijnen.
 4. Bedenk nu dat je je bevindt in een stuk natuur waar jij altijd rustig wordt, bijvoorbeeld het bos, de duinen of het strand.
 5. Er komt een aanwezigheid naar je toe. Laat dit toe, want het is je beschermengel en dit geeft je een goed gevoel.
 6. Observeer rustig het beeld dat jij doorkrijgt bij deze Engel. Laat het gewoon komen, zonder erbij na te denken of dingen in te vullen.
 7. Er zal wellicht een specifiek kenmerk doorkomen als een overheersende kleur.
 8. Wanneer je je er lekker bij voelt, kun je een vraag voorleggen aan de Engel.
 9. Je mag de Engel ook vragen of hij of zij jou in de komende dagen tekenen wil geven van zijn of haar aanwezigheid, bijvoorbeeld in het vinden van witte veertjes.

 

De afronding

 1. Wanneer je eraan toe bent, bedank je de beschermengel voor de aanwezigheid op dit moment en in jouw leven.
 2. De engelenenergie die je voelde zal weer verdwijnen.
 3. Kom langzaam tot bewustzijn en keer terug in de omgeving waarin je je bevindt.
 4. Beweeg je voeten en lichaam rustig en rek je daarna langzaam uit.
 5. Je bent weer terug. Blaas de kaarsen uit, waarmee je het meditatiemoment symbolisch gezien loslaat.

 

Zo zie je dat je op allerlei manieren omringd wordt door Engelen. Het trekken van engelenkaarten geeft je een handvat om dingen duidelijk te krijgen. Dit kun je zelf doen of je kunt kaarten door een engelenspecialist laten leggen.

Neem dan nu contact op met één van de engelenkaartleggers op onze hulplijn, aangezien zij in staat zijn om de juiste boodschappen achter de kaartlegging weer te geven.


 

Geselecteerde spirituele coaches

Mandy
Mandy

Online

HelderziendeMental coachSpirituele hulplijn

Krijg meer inzichten in het leven van mensen, dieren en de natuur. Heldervoelende gaven/fotoreading
Profiel bekijken

Nu chatten!

€ 0,90/min

Astrid
Astrid

Online

MediumRaadgeverSpirituele hulplijn

We lopen wel eens vast! Het is dan belangrijk dat je de juiste inzichten krijgt in het/ons leven.
Profiel bekijken

Nu chatten!

€ 0,90/min

Ellie
Ellie

Online

HelderziendeKaartleggerMedium

Ik help je met heldervoelende gave. Verder op je levensweg. Mijn kaartleggingen geven richting.
Profiel bekijken

Nu chatten!

€ 0,90/min