Engelenkaarten

Het zal je niet verbazen dat je op engelenkaarten engelen afgebeeld ziet staan. De afgebeelde engel staat ergens voor, omdat het bijvoorbeeld de Engel van de liefde is. De engel geeft je een boodschap mee, waar jij iets mee kunt op antwoord van een vraag die je hebt of om je kracht te geven.

Boodschappen via engelenkaarten

Je kunt een boodschap krijgen over iets dat je wilt weten over wat er momenteel in je leven speelt. Je kunt dagelijks een kaart trekken om te kijken welke boodschap er voor jou uitkomt. Eigenlijk kun je het zien als een soort van advies dat je krijgt. Je kunt op gevoelsniveau jezelf in verbinding stellen met de engelen, waardoor je in contact staat met ze. Wanneer jij je erop focust, zal je het gevoel krijgen dat de engelen je daadwerkelijk bij staan. Je ontvangt een boodschap over hoe je aangenamer in het leven kunt komen te staan, waardoor je een stuk positiever tegen jouw bestaan aan gaat kijken. Het glas zal voor jou, met de hulp van de engelen, halfvol zijn en niet halfleeg.

Engelenkaart: op gevoel

De kracht van de engelen is bijna grenzeloos. Engelen staan al sinds jaar en dag voor liefde, vrede, harmonie en bescherming. Maar de verschillende engelen staan voor nog veel meer. Een groot verschil tussen tarotkaarten en engelenkaarten is dat engelenkaarten staan voor positieve boodschappen en dat is bij tarotkaarten niet altijd het geval. Tarotkaarten kun je zien als wat aardsere kaarten, terwijl engelenkaarten een meer intuïtieve insteek hebben. De afbeeldingen op engelenkaarten zijn ook minder specifiek, waardoor je je door je gevoel kunt laten leiden wat de boodschap voor jou inhoudt. Zo kan de één iets heel anders uit een engelen kaart halen dan de ander.

Toegankelijk

Juist doordat je veel meer op je eigen gevoel afgaat, kan een engelenkaart jou veel informatie opleveren. Engelen komen in onze verbeelding voor in de hemel en zo kun je het eigenlijk ook zien: de boodschappen die engelkaarten doorgeven, komen als het ware vanuit het universum waar de engelen zich bevinden. De beelden die jij doorkrijgt bij een engelkaart, kun je op eigen wijze interpreteren. Dit werkt verhelderend, omdat jij goed in staat bent om de engel kaart op de juiste manier in te schatten. En omdat je al bij voorbaat weet dat een engelenkaart geen negatieve boodschappen bevat, zijn de engelenkaarten vaak toegankelijker dan andere kaarten.

Engelen

Zoals gezegd zijn er veel soorten engelenkaarten sets, maar er zijn veel overeenkomstige engelen in te vinden. Hoewel ze soms anders van naam kunnen zijn en een andere boodschap weergeven op de kaart, lichten we er een aantal uit. De Engel van creatie spoort je aan meer met je creatieve talenten te gaan doen. De Engel van geduld geeft aan dat je een stapje terug moet zetten, omdat je te veel energie aan iets of iemand geeft. De Engel van plezier wil dat je dingen minder zwaar laat wegen en je focust op de leuke dingen in het leven. De Engel van moed zet je aan tot nieuwe acties die je kunt aanpakken, door ze gewoon te gaan doen.

Eigen kracht

De Engel van vertrouwen wil dat je minder onzeker in het leven gaat staan en vertrouwen hebt in de toekomst. De Engel van liefde staat ervoor dat je liefde ontvangt en graag deelt met dierbaren. De Engel van communicatie laat je inzien dat je gewoon mag zeggen wat je denkt en voelt. De Engel van kracht maakt je bewust dat jij veel sterker bent dan je over jezelf denkt. De Engel van inspiratie geeft aan dat je jezelf open dient te stellen voor nieuwe ideeën en mogelijkheden. De Engel van succes toont dat je succesvol bent of dat succes op je pad komt. De Engel van de waarheid wil dat je eerlijk voor je gevoelens uitkomt. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van engelenkaarten en hoe je deze kunt interpreteren. En juist de wijze waarop jij dat doet met een engelkaart, geeft weer welke boodschap jij er voor jezelf uit zal halen. Dat is het mooie aan engelen kaarten.

Aartsengelen

Op het gebied van Engelen maken Aartsengelen een belangrijk onderdeel uit. Deze Engelen komen voor in het Christendom, Jodendom en de Islam. Eigenlijk kun je ze zien als de boodschappers van God. Ze hebben ieder een eigen specialisme en dat zorgt ervoor dat als je in contact staat met een Aartsengel – bijvoorbeeld via engelenkaarten – dat deze Engel jou iets te zeggen heeft. De Aartsengelen kunnen je spiritueel gezien laten groeien en bieden kracht en ondersteuning, daar waar jij dat op dit moment in je leven bij nodig hebt. Dus wanneer jij een afbeelding van engelenkaart onder ogen krijgt met een bepaalde Aartsengel erop, dan is dat veel waard voor je. Om een beeld te geven waar ze voor staan, lichten we enkele Aartsengelen voor je toe.

Aartsengel Michaël

Deze Aartsengel beschermt je en gaat angsten te lijf voor je, zodat je die los kunt laten. Hij zet je aan daadkrachtig in het leven te gaan staan en bewerkstelligt een vredelievende omgeving voor je. Aartsengel Michaël straalt liefde uit en werkt vooral met jou samen als je slaapt. Dan sta je namelijk nog meer open voor nieuwe inzichten die deze Engel je geeft. Doordat hij zich tevens focust op jouw omgeving, zorgt hij ervoor dat jouw woon-, werk- en leefomgeving gereinigd wordt. Michaël regelt ook dat je energieker wordt en je ontdoet van negatieve energieën. Je komt tevens beter in contact te staan met anderen en hij begeleidt je op weg naar het behalen van jouw doel.

Aartsengel Gabriël

Deze Aartsengel helpt je tijdens creatieve processen. Vooral wanneer je ergens in vast bent gelopen, zal deze Aartsengel je bijstaan met het inbrengen van nieuwe ideeën. Dit kan op het gebied zijn van kunst, maar ook op communicatief vlak. Gabriël opent deuren voor je, waarvan je dacht dat die wellicht gesloten zouden blijven. Deze Aartsengel biedt ook ondersteuning aan jouw innerlijk kind. Gabriël helpt je minder gecompliceerd in het leven te staan, zodat je zonder al te veel zorgen kunt genieten van al het moois dat op je pad komt. Ook voor begeleiding op geestelijk gebied en het verkrijgen van meer discipline zorgt deze Aartsengel. Gabriël staat je tevens bij tijdens een zwangerschap.

Aartsengel Uriël

Deze Aartsengel helpt je in contact te komen met je innerlijke wijsheid en kan je waarschuwen voor mogelijke misstappen die je maakt of problemen die op jouw pad komen. Hij biedt je nieuwe ideeën aan, waar je mee aan de slag kunt gaan. Ook op het gebied van aardse liefde staat Uriël jou bij en biedt nieuwe inzichten. Het kan geen kwaad om zijn hulp in te roepen en als je tijdens het trekken van een engelenkaart Uriël te zien krijgt. Sta dan eveneens stil welke rol liefde in je leven speelt en hoe je hier verandering in aan wilt brengen. Deze Aartsengel kan je op dit gebied dingen influisteren, waar je iets mee kunt doen. Wellicht is het wel tijd om een nieuw levenspad te gaan bewandelen? Uriël biedt je levenswijsheid waar je iets aan hebt!

Aartsengel Ariël

Deze Aartsengel biedt jou moed en helpt je zelfverzekerder in het leven te staan. Hij zet zich in voor de natuur, het milieu en dieren en helpt jou hier beter mee om te gaan. Ariël helpt je ook op weg naar het behalen van jouw levensdoel, door jou te aarden en in contact te brengen met jouw ziel. Dromen hoeven niet langer bedrog voor je te zijn, als je je laat begeleiden door Ariël. Hij helpt je om jezelf te tonen aan de buitenwereld wie jij daadwerkelijk bent en helpt je op te komen voor jouw overtuigingen en meningen. Dit kan eraan bijdragen dat je een andere richting in je (werk)leven uit zult gaan. De Engel laat je jouw zielenpad volgen en laat langgekoesterde wensen uitkomen.

Aartsengel Raphaël

Deze Aartsengel zorgt voor heling. Dus op het gebied van genezing komt deze Aartsengel om de hoek kijken, maar ook bij opvoeding, reizen, zelfexpressie en communicatie zet Raphaël zich in. Hij helpt je ook op weg als je het spirituele pad bent ingeslagen. Hij begeleidt je met het ontwikkelen van jouw intuïtie en het ontwikkelen van ideeën. En Raphaël helpt je een gezondere levensstijl aan te meten. Hij laat je de onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en anderen ontplooien. Raphaël doet je graag beseffen dat iedereen uit liefde geschapen is, dat God in iedereen aanwezig is en dat iedereen perfect is zoals hij of zij is. En deze Aartsengel beschermt je als je op reis gaat.

Aartsengel Metatron

Deze Aartsengel wordt gezien als de hoogste in rang in de orde van Aartsengelen. Hij helpt je orde op zaken te stellen, laat je jouw talenten ontwikkelen, helpt je te motiveren en leert je prioriteiten te stellen in je leven. Mocht je met kinderen werken, dan ondersteunt Metatron je, evenals dat hij hoog sensitieve en begaafde kinderen ondersteunt. Deze Aartsengel kan je aanroepen wanneer je jouw chakra’s energetisch wilt reinigen. Hij kan je helpen bij het helen van jouw lichaam en geest en helpt je met het ontwikkelen en ontdekken van jouw innerlijk kind.

Aartsengel Sandalphon

Deze Aartsengel zorgt ervoor dat jouw gebeden gehoord worden. Soms kan het antwoord anders zijn dan je zelf verwacht had, maar daar kun je dan juist lering uit trekken. Wanneer je moeite hebt met ontvangen, staat Sandalphon je bij en hij draagt bij aan een mooier leven. Sandalphon kan jou bijstaan in het ontwikkelen van spirituele gaven als helderziendheid en het geven van healings. Hij helpt je om jezelf beter te leren uiten, op een zachtaardige en toch duidelijke wijze. Hij zorgt er tevens voor dat je integer leeft. Wanneer je zelf muziek speelt of ernaar luistert, kan je de aanwezigheid van deze Aartsengel vaak sterk voelen.

Beschermengelen

Bovenstaande Aartsengelen zijn lang niet alle Aartsengelen die er zijn. Iedere Aartsengel heeft zijn of haar eigen eigenschappen, die jou kracht of steun bieden. Naast de Aartsengelen zijn er bijvoorbeeld Beschermengelen. Zoals de benaming al aangeeft beschermen zij jou daar waar dat nodig is. Bij je geboorte krijg je al beschermengelen mee, die jou begeleiden tijdens jouw zielenpad. Ook wanneer het leven even tegenzit, zijn de Engelen om je heen om je door de moeilijke tijd heen te slaan. Een Engel verschijnt meestal niet voor je, wanneer je dit wilt. Je dient ze eigenlijk meer te voelen als beschermende energieën om je heen. Sommige mensen kunnen ze wel waarnemen en anderen voelen of horen ze vooral vanuit een innerlijk weten. Om ze waar te nemen, is het vaak het handigst om jezelf in een meditatieve toestand te brengen. Je dient jezelf uiteraard open te stellen om te ervaren of je de beschermengelen om je heen voelt. Engelen werken vanuit liefde, dus er kan niets mis gaan tijdens het contactleggen, het kan je alleen maar verrijking opleveren. Om je te helpen in contact te komen, hebben we een meditatie voor je die jou in contact kan brengen met jouw beschermengel(en).

Engelenmeditatie

 • Creëer een rustige en sfeervolle omgeving, door onder andere enkele kaarsen aan te steken.
 • Neem een voor jou ontspannen zithouding aan.
 • Zet beide voeten op de grond, zodat je goed voelt dat je geaard bent.
 • Laat gevoelsmatig ‘wortels’ vanuit jouw voeten de aarde in lopen.
 • Adem een aantal keren rustig in en uit, waarbij je ademhaalt door je neus en uitademt via je mond.
 • Herhaal dit enkele malen, waarbij je je adem na het inademen even vasthoudt alvorens je weer uitademt.
 • Stel nu voor dat je omringd wordt door helder licht en laat dat via je kruinchakra (bovenop je hoofd, bij je kruin) naar binnen komen bij je.
 • Laat het licht geleidelijk door je hele lichaam stromen tot uiteindelijk het uiteinde van je tenen.
 • Eventuele spanningen die onderweg tegengekomen zijn, laat je verdwijnen.
 • Bedenk nu dat je je bevindt in een stuk natuur waar jij altijd rustig wordt, bijvoorbeeld het bos, de duinen of het strand.
 • Er komt een aanwezigheid naar je toe. Laat dit toe, want het is je beschermengel en dit geeft je een goed gevoel.
 • Observeer rustig het beeld dat jij doorkrijgt bij deze Engel. Laat het gewoon komen, zonder erbij na te denken of dingen in te vullen.
 • Er zal wellicht een specifiek kenmerk doorkomen als een overheersende kleur.
 • Wanneer je je er lekker bij voelt, kun je een vraag voorleggen aan de Engel.
 • Je mag de Engel ook vragen of hij of zij jou in de komende dagen tekenen wil geven van zijn of haar aanwezigheid, bijvoorbeeld in het vinden van witte veertjes.
 • Wanneer je eraan toe bent, bedank je de beschermengel voor de aanwezigheid op dit moment en in jouw leven.
 • De engelenenergie die je voelde zal weer verdwijnen.
 • Kom langzaam tot bewustzijn en keer terug in de omgeving waarin je je bevindt.
 • Beweeg je voeten en lichaam rustig en rek je daarna langzaam uit.
 • Je bent weer terug. Blaas de kaarsen uit, waarmee je het meditatiemoment symbolisch gezien loslaat.

Zo zie je dat je op allerlei manieren omringd wordt door Engelen. Het trekken van engelenkaarten geeft je een handvat om dingen duidelijk te krijgen. Dit kun je zelf doen of je kunt kaarten door een engelenspecialist laten leggen. Wil jij graag antwoord op een vraag die jou bezighoudt of ben je nieuwsgierig geworden naar wat er uit een kaartlegging voor jou komt? Neem dan nu contact op met één van de engelenkaartleggers op onze hulplijn, aangezien zij in staat zijn om de juiste boodschappen achter de kaartlegging weer te geven.


 

Geselecteerde mediums

☥ CJ ☥

Ik ben helderziend, heldervoelend, leg de Lenormand kaarten, lees foto's, leg dromen uit, heb contact met gene zijde en beheers ps meer...

Nu chatten!

Eerste 3 minuten gratis

€ 0,90/minuut

Ingrid
Ingrid

Offline

Ervaren en gediplomeerd Lenormand kaartlegster en heldervoelend- en wetend medium. Samen gaan we op zoek naar de oplossingen van u meer...

Afspreken!

Eerste 3 minuten gratis

€ 0,90/minuut

Danka Husken-Smit

Als psychosociaal/coach/counseler werk ik met je om inzicht te krijgen in jezelf. Bij rouwverwerking, stress en angst krijg je str meer...

Afspreken!

Eerste 3 minuten gratis

€ 0,90/minuut

Direct antwoord nodig?

BEL ONLINE MEDIUMS
NL 0900-9313
BE 0907-07385

Hoe werkt chatten?

 • 1. Kies een medium
 • 2. Gratis aanmelden
 • 3. Klik Nu chatten om te beginnen