Wat is kaartleggen?

Kaartleggen is het omdraaien van spirituele kaarten. De kaarten hebben voor jou een boodschap of voorspellen jouw toekomst. De afbeelding op een kaart staat ergens voor en zodoende kan het kaarten leggen jou wezenlijke informatie opleveren.

 

Verschillende wekelijkse kaartleggingen

Op de Facebook van ParaVise plaatsen we iedere week verschillende kaartleggingen. Volg ParaVisie op Facebook en laat je inspireren. 

Wekelijkse tarotkaarten legging

Elke week legt een van onze tarot leggers 3 kaarten met daarbij een boodschap. Iedere kaart is uniek en heeft zijn eigen boodschap. Bekijk de legging op de pagina over tarotkaarten.

Wekeijkse engelenkaarten legging

Engelen expert Annelies Hoornik legt is samenwerking met ParaVisie elke week engelenkaarten. In deze kaarten staan boodschappen die zijn doorgegeven door de Engelen. Bekijk de legging op de pagina over: engelenkaarten. 

Speciale hemelpoorten legging

Speciaal voor ParaVisie heeft Medium Madama haar hemelpoort kaarten gelegd. De kaarten zijn door haar zelf geschilderd. Onder elke afbeelding staat een speciale boodschap. Kies jouw kaart en laat je inspireren: hemelpoorten legging.

 

 

Wekelijkse spirituele kaartlegging

Elke week legt een kaartlegger van ParaVisie ook algemene spirituele kaarten met een mooie boodschap. Kies jouw spirituele kaart en laat je inspireren door de weekboodschappen. Volg de weekelijkse legging op Facebook

De kaarten voor week 43 zijn als volgt:

 


vrijmoedig

 

Kaart 1 - Moed/Vrijmoedigheid

“Loop weg van wat comfortabel is. Vergeet zekerheid. Leef waar je vreest te leven. Vernietig je reputatie. Wees roemrucht”.

Je hebt de kracht en vastberadenheid om vrijmoedigheid en moed uit te nodigen in je leven. Moedig zijn betekent niet persé dat je geen angst voelt. Ga gewoon verder en doe wat je toch al moet doen. Je bent er klaar voor om nieuwe opties te aanvaarden als een verandering in je omstandigheden je dwingt om je innerlijke stem te vinden. Of je nu moet verhuizen, relaties moet beëindigen, het voor gezien moet houden, een standpunt moet innemen of moet vechten tegen een onrecht, je zult je plannen vrijmoedig uitvoeren.

Je wordt verleid om niet dwars te liggen, maar door niet op te komen voor jezelf, zul je jezelf verliezen. Spreek je waarheid. Laat je niet tegenhouden. Kom ook op voor anderen. Wees vrijmoedig en verban je oude zelf die te bang was om dwars te liggen. Durf in plaats daarvan veranderingen te maken en de weg te wijzen. Durf je macht op te eisen en houd stevig vast aan je eigen authenticiteit.

Je bent niet langer afhankelijk van autoritaire figuren die je vertellen wat je moet doen en wie je moet zijn. Wees moedig, -heldhaftig en inspirerend voor anderen. Het is een test van moed waar je volledig bewust en klaar om toekomstige obstakels aan te pakken uit tevoorschijn zult komen.

 


reis

 

Kaart 2 - Reis

“Wees niet tevreden met de verhalen die je worden voorgeschoteld. Ontwikkel je eigen mythen.”

Je staat op het punt om te beginnen aan innerlijke en uiterlijke reizen. Bereid je voor op avontuur. De bestemming is niet duidelijk, maar je maakt je klaar voor de volgende fase in je leven. Wees voorbereid op een spannende reiservaring en neem het risico om te verdwalen of neem de langzame, toeristische route in de volle wetenschap dat je je bestemming hoe dan ook zult bereiken.

Het kan zijn dat je een reis gaat maken naar verre landen. Er gaan nieuwe horizonnen voor je open. Duik in de ervaring en onderzoek alle mogelijkheden. Het is een tijd van uitbreiding voor je als je bereid bent iets anders te proberen. Stap uit je comfortzone.

Avontuur betekent wat risico nemen, maar zonder risico kan het leven stilstaan. Neem de lange route naar huis. Reis naar plaatsen die je fantasie prikkelen. Maak een innerlijke reis en ontdek wegen die je dichter bij je spirituele zelf brengen. Experimenteer door jezelf buiten je normale grenzen te brengen - leer contact te maken met het goddelijke in nieuwe praktijken: doe mee in een trommelcirkel, mediteer, ga yoga doen, volg een healingcursus, teken engelen, ga chanten, gebruik wierookstokjes (salie), leg een tuin aan, maak bakstenen van modder en bouw je eigen toevluchtsoord, luister naar muziek voor de ziel.

Maak geen haast tijdens een reis. Het is geen rondrit. Hij moet langzaam worden ervaren en tijdens de reis zal je bestemming worden onthuld.

 


vertrouwen

 

Kaart 3 - Vetrouwen

“Vertrouwen betekent dat je bereid bent op te geven wat je op dit moment hebt.”

De innerlijke stem is je hoogste waarheid. Luister naar je intuïtie. Vertrouw op je eigen instincten in het contact met mensen met een absolute mening en gebruik de woorden zou of 'moet'. Laat je niet intimideren door autoriteit of de huidige toestand. Vertrouw dat je inzichten je naar je passie zullen leiden.

Als je niet alleen logica kunt gebruiken, geloof dan dat er echt een groter geheel bestaat voor je levensplan. Op dit moment is het voor jou misschien nog niet helder, maar weet dat alles wat gebeurt een zegen is voor jou. Misschien is dat nu nog niet duidelijk maar als je terugkijkt, zul je dankbaar zijn en weten dat wat er op dit moment in je leven gebeurt precies het goede is

Vertrouw dat je wordt gesteund en dat je een medeschepper bent van je eigen bestemming. Vertrouwen betekent risico's nemen in de liefde, die roman schrijven, bij een koor gaan, een huis kopen, alleen reizen naar onbekende plaatsen. Wees bereid om je kwetsbaarheden te tonen en neem het risico dat je wordt afgewezen of uitgelachen. Vertrouw erop dat het allemaal is voor je ontwikkeling en uiteindelijk voor je eigen bestwil.

Sta jezelf toe om je je toekomst voor te stellen met een open hart en geest. Vraag het universum je te begeleiden, maar wees bereid om hulp te ontvangen wanneer en hoe dan ook. Twijfel niet aan de kracht van wonderen.

 


Volg de weekelijkse legging op Facebook

 

Neem contact op met een kaartlegger

Wil jij graag antwoord op een vraag die jou bezig houdt of ben je nieuwsgierig geworden naar wat er uit een kaartlegging voor jou komt?

 

 

Kaartleggers

Het daadwerkelijke kaartleggen is op zich een vak apart. Het draait er om dat je de betekenis achter de omgedraaide kaarten kent en kaartleggers kunnen die betekenis omzetten in boodschappen. Bij de volgende personen kun je kaartenleggen:

  • Tarotisten
  • Mediums
  • Paragnosten

 

Hoe werkt een kaartlegging?

Aangezien de kaarten speciaal voor jou omgedraaid worden, kun je twee dingen doen:

1. Je stelt vooraf een vraag waar je antwoord op wilt hebben

2. Je laat het open wat je te horen wilt krijgen en laat op die manier de kaarten jou iets vertellen.

Vaak is de combinatie van de gelegde kaarten van belang, omdat deze niet zomaar gelegd worden. De ene kaart staat ergens voor, maar kan juist in combinatie met een andere kaart weer een nóg diepere boodschap weergeven. Maar je hoeft niet per se te kiezen voor een legging van meerdere kaarten. Je kunt ook één specifieke vraag stellen en vervolgens één kaart omdraaien. Deze geeft jou dan het antwoord op jouw vraag.

 

KaartleggenWelke vragen stel ik bij een kaartlegging?

Je kunt het lot laten bepalen wat de kaarten je te vertellen hebben, maar je kunt ook gericht iets vragen.

  • Wil je iets weten over je werk?
  • Ben je benieuwd wanneer je ware liefde op je pad komt?
  • Sta je voor een beslissing in je leven en weet je niet welk pad je moet volgen?
  • Ben je benieuwd of je relatie wel of niet standhoudt?
  • Wil je weten of je kinderen krijgt?
  • Wil je weten of je weer een baan krijgt?

Kortom: je kunt van alles voorleggen aan de kaarten en tijdens het kaarten leggen wordt duidelijk wat het antwoord op je vraag of vragen is. Er kan iets uitkomen waar jij nog niet eerder bij stil gestaan hebt of het kan een bevestiging zijn op iets wat je diep van binnen al wist.

 

Gesterkt door kaartlegging

Wanneer je jouw gevoel daadwerkelijk focust op het kaartleggen, zal de uitkomst des te krachtiger zijn. Je kunt je namelijk in verbinding stellen met de kosmos via jouw energieveld. Je wordt dan via het universum gestuurd welke kaarten je om moet draaien. Op die manier stuurt jouw gevoel je op de juiste kaarten af, zodat jij wezenlijke informatie ontvangt over wat jij graag wilt weten. Doordat je de boodschappen via het kaarten leggen ontvangt, weet jij vaak intuïtief wat de kaarten jou te zeggen hebben. Gevolg is dat je sterker in het leven komt te staan. Of dat je wellicht een nieuwe richting uit zult gaan, omdat je je gesterkt voelt door de melding van de kaarten.

 

Afbeeldingen bij kaartleggen

De afbeeldingen op de kaarten zijn zeer divers. Uiteraard zul je begrijpen dat een afbeelding op een engelenkaart ‘vriendelijker’ overkomt, dan de afbeelding op een tarotkaart als ‘De Dood’. Op een engelenkaart vind je altijd een engel of engelen op zodanige wijze afgebeeld dat er een boodschap in verscholen ligt. Een afbeelding op een tarotkaart is concreter en daardoor kun je bij zo’n kaart al heel veel uit de afbeelding zelf opmaken, zonder te weten wat de achtergrond van die kaart is.

Kaarten leggen is iets wat van oudsher al wordt gebruikt door waarzeggers, maar ook tegenwoordig kun je nog steeds kaartleggen gebruiken om je van informatie te voorzien.

 

Ontdek jouw dagelijkse horoscoop en krijg consult

Naast kaartenleggen tref je op ParaVisie ook dagelijks jour daghoroscoop. Bekijk op deze pagina dagelijks jouw daghoroscoop

Wil jij ook direct uitleg bij jouw horoscoop of wil je een reading van een spiritueel coach? Bekijk welke coach online op de ParaVisie spirituele hulplijn. Meer leren over de spirituele wereld? Bekijk het ParaVisie woordenboek en laat je inspireren. 

Geselecteerde spirituele coaches

Femke Evangeline
MediumRaadgeverRelatiecoach

Hallo lief mens, welkom. Mijn naam is Femke, relatiecoach/medium GAVEN/SPECIALISATIE: Fotoreader, ...
Profiel bekijken

Nu chatten!

Eerste 3 minuten gratis

€ 0,90/min

Ana Akkermann
HelderziendeKaartleggerMental coach

Bekend van tv en het boek Rimpels op je ziel. Sinds 1994 werkzaam als spiritueel coach.
Profiel bekijken

Nu chatten!Bel me nu!

Eerste 3 minuten gratis

€ 0,90/min

Madama
Madama

Online

HelderziendeKaartleggerMedium

Bij mij krijg je inzicht en informatie over levensprocessen en keuzes in werk, liefde en relaties.
Profiel bekijken