Wat zijn tarotkaarten?

Een tarot kaartenset bestaat bevat 78 kaarten: 22 grote Arcana kaarten en 56 kleine. Verwacht geen afbeeldingen als in een gewoon kaartspel, want de kaarten bevatten specifieke afbeeldingen die je iets te melden hebben. De symbolen op de tarotkaarten geven zaken weer die op jou van toepassing zijn op liefdes-, werk- en ander gebied. De legging van de online tarot kaarten levert nieuwe inzichten op waar jij wellicht niet eerder bij stil hebt gestaan.

tarotkaarten

Wekelijkse tarot kaartlegging

Elke week legt een tarot kaartlegger van ParaVisie  tarotkaarten met een persoonlijke boodschap. Kies jouw spirituele kaart en laat je inspireren door de weekboodschappen. Volg de weekelijkse legging op Facebook

De kaarten voor week 43 zijn als volgt:

 


vrijmoedig

 

Kaart 1 - Aura / Waarneming

Open je ogen voor wat er echt om je heen gebeurt. Kijk eens goed naar jezelf en anderen, want het is niet allemaal zoals jij het in je hoofd geprent hebt. Er zijn onderliggende redenen waarom sommige mensen in je leven zich gedragen alsof ze jouw belang voor ogen hebben, hoewel ze niet altijd even aimabel zijn. Het is goed dat je wakker wordt en eens kijkt naar delen voor je leven die voor verbetering vatbaar zijn. Ga eens dieper in op situaties waar je altijd snel overheen gegaan bent.

Word een waarnemer: kijk en leer. Zie elk detail in het gedrag en de energie van anderen en al snel zul je het groetere geheel zien in alles waar je mee in aanraking komt. Oberveer goed, dan zal de subtiele waarheid duidelijk zichtbaar worden.

 

ANDERE BETEKENISSEN

Stel jezelf altijd de vraag ‘Is dit goed voor mij?’. Je zult getuige zijn van iets belangrijks. Word je scherper bewust van de signalen en symbolen die de Geest je stuurt. Probeer het goede te zien in anderen. Je hebt de gave om aura’s te voelen en te zien.

 

OVER HET AURA

Het aura is een spiritueel concept dat voornamelijk afkomstig is uit het hindoeïsme, het jaïnisme, het boeddhisme en het zoroastrisme. In veel afbeeldingen van Maria en Jezus zien we licht dat hen omringt als een soort spirituele stralenkrans. De zeven kleuren van het aura rond een lichaam hebben allemaal een eigen betekenis en maken het mogelijk om het menselijke energieveld te interpreteren. 

 


reis

 

Kaart 2 - Rook / Gebeden

Of jij je gebeden nu opgedragen hebt aan God, de Godin, de Grote Geest of iemand anders die past bij je overtuiging, wees er maar gerust op dat ze gehoord en beantwoord worden. Maar toch moet je geduld hebben. Het lijkt misschien wel alsof je al een eeuwigheid zit te wachten op de resultaten waar je om gevraagd hebt. Maar je moet alles op zijn natuurlijke beloop laten, zoals rook van een kampbuur.

Er moeten op de achtergrond dingen gebeuren die jij niet ziet om alles te laten gebeuren. Dus hoe ongeduldig je ook bent, vertrouw er maar op dat alles in goddelijke handen is. Je mag best positieve verwachtingen hebben, want je krijgt heus waar je op hoopt – of misschien nog wel beter.

SPREUK
Ik zend mijn gebeden naar wie het beliefde:
De Grote Geest, de Goddelijke Liefde.
Als rook zo stijft mijn adem op.
Ik wacht op antwoorden zonder getob.

ANDERE VERKLARINGEN
Gebeden helpen in deze situatie. Je zult krijgen waar je om vraagt, en snel. Vraag en het wordt je gegeven. Heb geduld. Dagelijkste gebeden zullen je band met het goddelijke versterken. Houd een lijst bij van mensen die hulp of heling nodig hebben, zodat je voor hen kunt bidden.

OVER ROOK
Al vanaf het oude Babylon probeerde men tekenen te zien in rook. In het oude Griekenland keken de auguren of de rook van heilige offers rechtstreeks naar de hemel ging. Zo ja, dan was dat een goed voorteken; maar als de rook bleef hangen of verwaaide, werd dat gezien als een onzeker voorteken. Tegenwoordig kun je een wierookstokje aansteken en de bewegingen van de rook bestuderen.

 


 

vertrouwenKaart 3 - Dobbelstenen / Gok

“Vertrouwen betekent dat je bereid bent op te geven wat je op dit moment hebt.”

Moet je blijven? Of moet je gaan? Dat vraag je je de laatste tijd af. Je wilt de handdoek in de ring gooien, maar als je dat doet, loop je dan niet weg voor je verantwoordelijkheden? Misschien moet je doorbijten – het kan ook beter worden. Maar wat als dat niet het geval is? Als je je niet goed voelt in een situatie, dan is het absoluut tijd om weg te gaan. Maar omdat je er zoveel energie ingestoken hebt, zou het geen goed idee zijn om weg te gaan voordat je de vruchten geplukt hebt.

Je kunt warm en knus in je vertrouwde situatie blijven zitten of je kunt het allemaal op het spel zetten en in het onbekende springen, waardoor je eindelijk de avonturen zult beleven die je ziel, je dromen en je verlangen zullen vervullen. Alleen jij kunt beslissen of je het risico neemt of niet. Tijd om de teerling te werpen…

SPREUK
Een risico neem ik door te gaan.
En eindelijk mijn vleugels uit te slaan.
Wat als ik blijf op het vertrouwde pad?
Dan blijf ik trouw aan wat ik had.

 

ANDERE VERKLARINGEN
Hulpverleners en praatgroepen kunnen helpen om van een gokverslaving af te komen. Het is tijd om een risico te nemen. Ga voor jezelf na welke sterke of zwakke punten je hebt die de beslissing die je moet nemen onderbouwen. Je weet wat je moet doen. Welke keuze je ook maakt, je zult steun krijgen.

OVER DOBBELSTENEN
De dobbelstenen zoals we die tegenwoordig kennen, stammen uit het oude Perzië van meer dan 5000 jaar geleden, toen er op veel religieuze plekken markeringen werden aangebracht op stukjes bot waar dan mee gegooid werd. De Shonastam in Afrika gebruikte primitieve dobbelstenen die hakata genoemd werden. Tegenwoordig gebruikt de Dalai Lama zeskantige Mo-dobbelstenen als hij belangrijke beslissen voor zijn volk moet nemen.

 


Volg de weekelijkse legging op Facebook

 

Tarotkaarten laten leggen door tarotist

Zit jij met onbeantwoorde vragen? Tarotisten kunnen helpen en leggen voor jou persoonlijk de kaarten en geven direct uitleg bij de betekenis. Bij ParaVisie kun je contact opnemen met een tarotist via de chatlijn en de bellijn.

 

Wat betekent een tarotkaart?tarotkaarten leggen

Je kunt van te voren een vraag in gedachten nemen waar jij graag antwoord op wilt krijgen, maar je kunt ook het lot laten bepalen wat de kaartlegging jou te melden heeft. Hierdoor realiseer jij je wellicht in wat voor situatie jij zit en hoe jij dit een wending kunt geven, waardoor je lekkerder in het leven komt te staan. Vragen over je relatie, werk of anderszins kun je natuurlijk ook voorleggen.

De tarotkaarten staan immers ergens voor en door de informatie van de getrokken kaarten op de juiste wijze tot je te nemen, verkrijg je nieuwe inzichten en krijg je een heldere kijk op hoe jij momenteel in het leven staat. De online tarotkaarten laten zichzelf leggen en daardoor verschijnt er voor jou een uitkomst waar je mee aan de slag kunt gaan. Lees in de kaartleggen gids meer over de werking. 

 

 

 

Wat is het verschil tussen de grote Arcana kaarten en de kleine Arcana kaarten?

De 22 grote Arcana kaarten uit de tarot kaartenset hebben je veel te vertellen, want die bevatten over het algemeen meer boodschappen dan de 56 kleine Arcana kaarten. We bieden je hier een kort overzicht, zodat je een beetje een idee krijgt waar deze kaarten voor staan. We pakken twee kenmerken per kaart, maar iedere tarotkaart staat voor veel meer dan dit. Maar zo krijg je alvast een eerste indruk welke boodschappen deze kaarten weergeven.

 

De grote Arcana

De term Grote Arcana wordt alleen gebruikt bij esoterische praktijken met tarotkaarten en bij de analyse van de symbolische betekenis. Lees hier meer over de Grote Arcana

0 – De Dwaas: onbevangen & nieuwsgierig
1 – De Magiër: energievol & wilskracht
2 – De Hogepriesteres: vertrouwen op innerlijke stem & dromerig
3 – De Keizerin: openstaan voor veranderingen & liefdevol
4 – De Keizer: perfectionistisch & objectief
5 – De Hierophant: zinvol willen leven & zelfingenomen
6 – De Geliefden: graag willen samenwerken & leven vanuit het hart
7 – De Strijdwagen: vastberaden & avontuurlijk
8 – Kracht: hartstochtig & sterk
9 – De Kluizenaar: introvert & wijs
10 – Rad van Fortuin: aanvaardt het lot & blijmoedig
11 – Gerechtigheid: objectief & eerlijk
12 – De Gehangene: openstaan voor verandering & rijp
13 – De Dood: transformatie & innerlijke wijsheid
14 – Gematigdheid: op zoek naar het binnenste & vredevol
15 – De Duivel: strijdvol & instinctief
16 – De Toren: zelfoverwinning & verlichting
17 – De Ster: onbekommerd & spiritueel
18 – De Maan: zelfkennis & intuïtief
19 – De Zon: zelfoverschatting & verzoeningsvol
20 – Het Oordeel: openstaan voor nieuwe kansen & bevrijding
21 – De Wereld: bewust van positie & plezier in het leven

 

 


II - Tarotkaart - De Hogepriesteres

Kernwoorden: vertrouwen op innerlijke stem & dromerig

De Hogepriester geeft antwoorden over het onbekende en tegenstrijdigheden. Haar gezicht is gemaskerd en ze is bekleed met een transparante toga. Ze drijft met een teen, terwijl ze nauwelijks door de wateren van het onderbewuste stroomt. Haar hoofd is gekroond met negen gloeiende bollen die de negen planeten vertegenwoordigen. Ze beweegt tussen twee pijlers met mechanismen waarvan het doel onduidelijk is. De nachthemel achter haar wijst op zowel het poëtische mysterie van de maan en de logisch gestarte koepel van de hemelse lichamen. Ze leidt, ze draagt kennis uit; en ze kan gevaarlijk zijn. We moeten haar energie en wijsheid voorzichtig accepteren.

De boodschap van de hogepriesteres

De boodschap van de hogepriesteres gaat over jouw intuïtie en erkennen dat er verschillende manieren zijn om kennis te vergaren. De sterren en planeten van de nachthemel kunnen worden geanalyseerd en gerationaliseerd, dezelfde hemel inspireert ons op manieren die vreemd zijn voor ons gevoel van reden.

 


IX  -  Tarotkaart - De Kluizenaar

Kernwoorden: introvert & wijs

De kluizenaar is een mysterieuze oude man die langzaam loop op een smal pad. Hij draagt ​​een licht. Het licht vertegenwoordigt zijn gedachten en de kennis die hij heeft verworven.  Zijn rode riem verwijst op de passie die hem drijft in zijn zoektocht. Hij heeft veel kennis heeft van de wereld en een sterke wil. Echter is er nog veel wat in zijn hart onopgelost.

De boodschap van de kluizenaar

Het is tijd om je terug te trekken en te overwegen wat je weet, zorg ervoor dat jouw overtuigingen de leidraad van je eigen hart weerspiegelen. Nu moet je leren wie je bent en wat je gelooft. Alleen dan kun je jezelf vertrouwen zonder afhankelijk te zijn van de meningen van anderen.

 


XI - Tarotkaart - Gerechtigheid

Kernwoorden:  objectief & eerlijk

De verpersoonlijking van Justitie staat voor het verleden en de toekomst. De weegschalen vertegenwoordigen de karmische balans van het leven dat gehandhaafd moet worden. Het beeld van de zon ben jij, direct in het midden van jouw verleden en onze toekomst. Justitie is geblinddoekt; zij heeft geen macht om je te helpen of pijn te doen. Je hebt je eigen karma gemaakt. Wat je in het verleden hebt gedaan, zal je toekomst bepalen.

De boodschap van gerechtigheid

Het bericht van rechtvaardigheid is eenvoudig. Jij maakt je eigen toekomst door jouw acties. Je bent op een punt waar je je afvraagt ​​waarom er iets gebeurt. Kijk naar je acties in het verleden. Hoe hebben ze de huidige situatie gecreëerd? Dit is een tijd om verantwoordelijkheid te nemen in jouw leven.

 

De kleine Arcana

De Kleine Arcana bestaat uit 56 kaarten van de tarot. Ze lijken veel op de de huidige 52 kaarten uit een kaartenspel. Traditioneel bestaat de tarot uit twee groepen: de Grote Arcana en de Kleine Arcana. De Grote Arcana wordt gevormd met de 22 'troeven' en de Kleine Arcana bestaat uit de volgende 4 kleuren, aangeduid als: 

  • staven
  • bekers
  • munten
  • zwaarden

Deze komen overeen overeen met klaveren, harten, ruiten en schoppen.

 

Diversiteit aan tarotkaart afbeeldingen

Aangezien er vele tarotkaarten te vinden zijn, ook tarotkaarten online, zul je op gevoel dienen af te gaan welke jou aanspreken. In de loop der tijd hebben verschillende kunstenaars invulling gegeven aan de opmaak van de afbeeldingen. Toch staat iedere kaart wel ergens specifiek voor, dus heel veel speling hadden ze hier ook niet in. Op de kaart De Zon dient immers wel een zon te staan en op De Toren een toren et cetera. Het gaat ook niet zozeer om hoe de afbeelding eruit ziet, want het draait om de boodschap die de bewuste online tarotkaart jou te melden heeft.

 

Wat is het verschil tussen tarotkaarten en lenormand kaarten?

Er zijn diverse soorten tarot kaartensets. Eén van de meest gebruikte is de Lenormand kaarten. Deze set bevat 36 kaarten, die door Mlle Lenormand aan het begin van de negentiende eeuw zijn ontworpen. De Lenormand kaarten bevatten duidelijk te interpreteren afbeeldingen die zeer gerichte boodschappen weergeven. Je hebt echter een legio aan sets, waaronder engelenkaarten ook zeer in trek zijn.

 

Wat is het verschil tussen tarotkaarten en engelenkaarten?

De op de gelegde kaart afgebeelde engel laat je net als met een tarotkaart informatie over jezelf weten. Je moet je eigen gevoel volgen welke kaarten je het meeste aanspreken. Leer meer over engelenkaarten

Wij hebben tarotkaarten, engelenkaarten en Lenormandkaarten uitgelicht voor je. Je kunt zelf de kaarten analyseren, maar je kunt ook een paragnost, medium, tarotist of kaartlegger raadplegen om dit voor je te doen.

Wil jij graag antwoord op een vraag die jou bezig houdt of ben je nieuwsgierig geworden wat er uit een kaartlegging voor jou komt? Laat dan nu één van de online tarotkaarten deskundigen op onze hulplijn de tarotkaart voor je leggen.

Geselecteerde spirituele coaches

Mandy
Mandy

Online

HelderziendeMental coachSpirituele hulplijn

Krijg meer inzichten in het leven van mensen, dieren en de natuur. Heldervoelende gaven/fotoreading
Profiel bekijken

Nu chatten!

€ 0,90/min

Astrid
Astrid

Online

MediumRaadgeverSpirituele hulplijn

We lopen wel eens vast! Het is dan belangrijk dat je de juiste inzichten krijgt in het/ons leven.
Profiel bekijken

Nu chatten!

€ 0,90/min

Ellie
Ellie

Online

HelderziendeKaartleggerMedium

Ik help je met heldervoelende gave. Verder op je levensweg. Mijn kaartleggingen geven richting.
Profiel bekijken

Nu chatten!

€ 0,90/min