Wat zijn tarotkaarten?

Een tarot kaartenset bestaat bevat 78 kaarten: 22 grote Arcana kaarten en 56 kleine. Verwacht geen afbeeldingen als in een gewoon kaartspel, want de kaarten bevatten specifieke afbeeldingen die je iets te melden hebben.

De symbolen op de tarotkaarten geven zaken weer die op jou van toepassing zijn op liefdes-, werk- en ander gebied. De legging van de online tarot kaarten levert nieuwe inzichten op waar jij wellicht niet eerder bij stil hebt gestaan.


Tarot kaart trekking


ParaVisie.nl©

Elke zaterdag trekt een tarot kaartlegger van de ParaVisie paralijn tarotkaarten met een persoonlijke boodschap. Trek jouw spirituele kaart en laat je inspireren door de weekboodschappen. Volg de weekelijkse legging op Facebook

De kaart trekking voor deze week is als volgt

Trek kaart 1 Trek kaart 2 Trek kaart 3

 


Card 1 - De keizer

Gezag · Vaderbeeld · Mannelijke invloed · Rationeel · Stabiel

De betekenis van de keizer

Tegenover de Keizerin, betekent de keizer een krachtige invloed, meestal mannelijk van aard. Dit kan ook concepten in uw leven omvatten die historisch als mannelijk worden beschouwd, zoals leiderschap en gezag, zelfdiscipline en stabiliteit door de kracht van actie.

De positieve invloeden suggereren dat je misschien op weg bent naar vooruitgang of promotie, maar het kan ook neutraal zijn. Vaak een maatstaf voor degenen die voorbestemd zijn om een ​​grotere verantwoordelijkheid op zich te nemen, het kan verandering of verlies voorspellen, waardoor je naar voren moet stappen om een ​​grotere last op je te nemen dan je in het verleden hebt gedaan.

Wat de aanleiding ook is voor de verandering, het geeft aan dat je misschien een ongewone innerlijke kracht hebt die je zal dwingen om te handelen en te leiden.

Verleden

Autoriteit heeft een grote rol gespeeld in het vormgeven van je leven. Je goede positie kan te wijten zijn aan een regering of een machtig persoon. De oplossing van een recent conflict nadert.

Aanwezig

Er kan een moment zijn waarop iemand in een positie van autoriteit u biedt om u te helpen. In welke vorm dan ook, de meer ervaren hand die je komt helpen, is mogelijk beter in staat dan de jouwe. Het beschermen van je geliefden is belangrijk, maar degenen met een leidende positie moeten weten hoe ze een compromis moeten sluiten. Pas op voor de overdreven afhankelijk.

Toekomst

Het initiatief nemen kan je dichter bij je doel brengen, maar alleen als je de verantwoordelijkheid van al je acties kunt dragen. Je krijgt de kans om leiding te geven in een van de vele rollen van het leven. Denk aan degenen die achter je volgen.

Ja / Nee Sleutelinterpretatie

De keizer, als tegenhanger van de keizerin, staat vaderlijk voor alle dingen. Hij is structuur, orde en autoriteit in uw leven. Terwijl je vooruitgaat in je inspanningen, geeft deze kaart aan dat assertiviteit en rationaliteit je een lange weg zullen banen. Daarmee is je antwoord ja.

Card 1 - De keizer

Vragen over de liefde, werk of toekomst?

Chat of bel met een spiritueel medium of paragnost.

Introductiekorting: 11 gratis minuten

Verdubbel je chat en belminuten
65 coupons beschikbaar

Actie verloopt vanavond 23:59

Registreer nu
Dagen0
Uren22
Minuten38
Seconden10

Al een account op ParaVisie?


Card 2 - Bekers acht

Verlaten · Vermijden · Veranderingen in levensstijl · Vertrekken / Gaan · Persoonlijke ontwikkeling

Bekers acht betekenis

De VIII suggereert dat er stabiliteit en veiligheid in je leven is, maar op persoonlijke kosten. Je wordt waarschijnlijk niet vervuld door je huidige leven. Afhankelijk van de rest van je spreiding, kan het een sterke duw voor je zijn om verder te gaan en de moed te vinden om een ​​nieuwe richting uit te slaan.

Je zult goed moeten kijken naar je werk, je relatie en je eigen overtuigingen om de bron van je verveling te identificeren en vervolgens beslissen of je bereid bent om wat van je levensstabiliteit opzij te zetten om geluk te vinden.

Je vermogen om geld te verdienen door vastberadenheid en hard werken zal in de toekomst nodig zijn. Je richting is onzeker geweest, maar je hart zegt dat je moet blijven zoeken. De verandering die u zoekt, kan elke vorm aannemen.

Aanwezig

Je gaat iets geheel nieuws meemaken, grote afstanden afleggen, hetzij in gedachten of op locatie. Er komen grote veranderingen aan.

Toekomst

Behoud een open geest en elke reis die u maakt, zal levens veranderende resultaten opleveren. Persoonlijk succes en het bereiken van uw doelen zullen u naar uw grootste vreugde leiden.

Ja / Nee Sleutelinterpretatie

Bekers acht laat een zekere mate van verandering zien in je levensstijl. Het brengt gevoelens van moedeloosheid, onverschilligheid en vermijden. Het kan erop duiden dat je iets in je huidige leven moet opgeven, verlaten of van iets moet afwenden. Het weemoedige gevoel dat bij deze kaart hoort, suggereert nee.

Card 2 - Bekers acht

Vragen over de liefde, werk of toekomst?

Chat of bel met een spiritueel medium of paragnost.

Introductiekorting: 11 gratis minuten

Verdubbel je chat en belminuten
65 coupons beschikbaar

Actie verloopt vanavond 23:59

Registreer nu
Dagen0
Uren22
Minuten38
Seconden10

Al een account op ParaVisie?


Card 3 - De vijf zwaarden

Deze kaart geeft conflict in je leven aan. Erger nog, het is nauw verbonden met een nederlaag. Waarschijnlijk is de nederlaag traumatisch en moet je je terugtrekken en hergroeperen.

Je hebt mogelijk schade opgelopen aan je trots of gevoel van eigenwaarde, maar de Z van zwaarden is ook een waarschuwing voor een mogelijkheid om verstrikt te raken in de cyclus. Behandel de nederlaag met gratie, ga verder en het succes zal naar je toe komen.

Verleden

De mislukkingen die je hebt ervaren zijn het resultaat van je overschatting en onvermogen. Om te slagen, moet je eerlijk zijn tegen jezelf.

Aanwezig

Een onrealistische houding kan ervoor zorgen dat je een nederlaag lijdt. Je fout zal pijn veroorzaken. Wees realistisch in je verwachtingen om het conflict te beoordelen en erlangs te gaan.

Toekomst

Neem je verliezen met gratie en geef niet toe aan wanhoop; je kunt de overwinning behalen uit de resultaten van elke nederlaag.

Ja / Nee Sleutelinterpretatie

De vijf zwaarden suggereren conflicten, onenigheid en problemen die moeten komen. In de nabije toekomst kan er verlies, een nederlaag of een pijnlijke scheiding zijn, vergezeld van gevoelens van gebrokenheid en een laag zelfbeeld. Niets in verband met deze kaart is van positieve aard en daarom is uw antwoord nee.

Card 3 - De vijf zwaarden

Vragen over de liefde, werk of toekomst?

Chat of bel met een spiritueel medium of paragnost.

Introductiekorting: 11 gratis minuten

Verdubbel je chat en belminuten
65 coupons beschikbaar

Actie verloopt vanavond 23:59

Registreer nu
Dagen0
Uren22
Minuten38
Seconden10

Al een account op ParaVisie?


Wat betekent een tarotkaart?tarotkaarten leggen

Je kunt van te voren een vraag in gedachten nemen waar jij graag antwoord op wilt krijgen, maar je kunt ook het lot laten bepalen wat de kaartlegging jou te melden heeft. Hierdoor realiseer jij je wellicht in wat voor situatie jij zit en hoe jij dit een wending kunt geven, waardoor je lekkerder in het leven komt te staan. Vragen over je relatie, werk of anderszins kun je natuurlijk ook voorleggen.

De tarotkaarten staan immers ergens voor en door de informatie van de getrokken kaarten op de juiste wijze tot je te nemen, verkrijg je nieuwe inzichten en krijg je een heldere kijk op hoe jij momenteel in het leven staat. De online tarotkaarten laten zichzelf leggen en daardoor verschijnt er voor jou een uitkomst waar je mee aan de slag kunt gaan. Lees in de kaartleggen gids meer over de werking. 

 

 

Wat is het verschil tussen de grote Arcana kaarten en de kleine Arcana kaarten?

De 22 grote Arcana kaarten uit de tarot kaartenset hebben je veel te vertellen, want die bevatten over het algemeen meer boodschappen dan de 56 kleine Arcana kaarten. We bieden je hier een kort overzicht, zodat je een beetje een idee krijgt waar deze kaarten voor staan. We pakken twee kenmerken per kaart, maar iedere tarotkaart staat voor veel meer dan dit. Maar zo krijg je alvast een eerste indruk welke boodschappen deze kaarten weergeven.

De grote Arcana

De term Grote Arcana wordt alleen gebruikt bij esoterische praktijken met tarotkaarten en bij de analyse van de symbolische betekenis. Lees hier meer over de Grote Arcana

0 – De Dwaas: onbevangen & nieuwsgierig
1 – De Magiër: energievol & wilskracht
2 –  De Hogepriesteres: vertrouwen op innerlijke stem & dromerig
3 – De Keizerin: openstaan voor veranderingen & liefdevol
4 – De Keizer: perfectionistisch & objectief
5 – De Hierophant: zinvol willen leven & zelfingenomen
6 – De Geliefden: graag willen samenwerken & leven vanuit het hart
7 – De Strijdwagen: vastberaden & avontuurlijk
8 – Kracht: hartstochtig & sterk
9 – De Kluizenaar: introvert & wijs
10 – Rad van Fortuin: aanvaardt het lot & blijmoedig
11 – Gerechtigheid: objectief & eerlijk
12 – De Gehangene: openstaan voor verandering & rijp
13 – De Dood: transformatie & innerlijke wijsheid
14 – Gematigdheid: op zoek naar het binnenste & vredevol
15 – De Duivel: strijdvol & instinctief
16 – De Toren: zelfoverwinning & verlichting
17 – De Ster: onbekommerd & spiritueel
18 – De Maan: zelfkennis & intuïtief
19 – De Zon: zelfoverschatting & verzoeningsvol
20 – Het Oordeel: openstaan voor nieuwe kansen & bevrijding
21 – De Wereld: bewust van positie & plezier in het leven


II - Tarotkaart - De Hogepriesteres

Kernwoorden: vertrouwen op innerlijke stem & dromerig

De Hogepriester geeft antwoorden over het onbekende en tegenstrijdigheden. Haar gezicht is gemaskerd en ze is bekleed met een transparante toga. Ze drijft met een teen, terwijl ze nauwelijks door de wateren van het onderbewuste stroomt. Haar hoofd is gekroond met negen gloeiende bollen die de negen planeten vertegenwoordigen. Ze beweegt tussen twee pijlers met mechanismen waarvan het doel onduidelijk is. De nachthemel achter haar wijst op zowel het poëtische mysterie van de maan en de logisch gestarte koepel van de hemelse lichamen. Ze leidt, ze draagt kennis uit; en ze kan gevaarlijk zijn. We moeten haar energie en wijsheid voorzichtig accepteren.

De boodschap van de hogepriesteres

De boodschap van de hogepriesteres gaat over jouw intuïtie en erkennen dat er verschillende manieren zijn om kennis te vergaren. De sterren en planeten van de nachthemel kunnen worden geanalyseerd en gerationaliseerd, dezelfde hemel inspireert ons op manieren die vreemd zijn voor ons gevoel van reden.


IX  -  Tarotkaart - De Kluizenaar

Kernwoorden: introvert & wijs

De kluizenaar is een mysterieuze oude man die langzaam loop op een smal pad. Hij draagt ​​een licht. Het licht vertegenwoordigt zijn gedachten en de kennis die hij heeft verworven.  Zijn rode riem verwijst op de passie die hem drijft in zijn zoektocht. Hij heeft veel kennis heeft van de wereld en een sterke wil. Echter is er nog veel wat in zijn hart onopgelost.

De boodschap van de kluizenaar

Het is tijd om je terug te trekken en te overwegen wat je weet, zorg ervoor dat jouw overtuigingen de leidraad van je eigen hart weerspiegelen. Nu moet je leren wie je bent en wat je gelooft. Alleen dan kun je jezelf vertrouwen zonder afhankelijk te zijn van de meningen van anderen.

 


XI - Tarotkaart - Gerechtigheid

Kernwoorden:  objectief & eerlijk

De verpersoonlijking van Justitie staat voor het verleden en de toekomst. De weegschalen vertegenwoordigen de karmische balans van het leven dat gehandhaafd moet worden. Het beeld van de zon ben jij, direct in het midden van jouw verleden en onze toekomst. Justitie is geblinddoekt; zij heeft geen macht om je te helpen of pijn te doen. Je hebt je eigen karma gemaakt. Wat je in het verleden hebt gedaan, zal je toekomst bepalen.

De boodschap van gerechtigheid

Het bericht van rechtvaardigheid is eenvoudig. Jij maakt je eigen toekomst door jouw acties. Je bent op een punt waar je je afvraagt ​​waarom er iets gebeurt. Kijk naar je acties in het verleden. Hoe hebben ze de huidige situatie gecreëerd? Dit is een tijd om verantwoordelijkheid te nemen in jouw leven.

De kleine Arcana

De Kleine Arcana bestaat uit 56 kaarten van de tarot. Ze lijken veel op de de huidige 52 kaarten uit een kaartenspel. Traditioneel bestaat de tarot uit twee groepen: de Grote Arcana en de Kleine Arcana. De Grote Arcana wordt gevormd met de 22 'troeven' en de Kleine Arcana bestaat uit de volgende 4 kleuren, aangeduid als: 

  • staven
  • bekers
  • munten
  • zwaarden

Deze komen overeen overeen met klaveren, harten, ruiten en schoppen.

Diversiteit aan tarotkaart afbeeldingen

Aangezien er vele tarotkaarten te vinden zijn, ook tarotkaarten online, zul je op gevoel dienen af te gaan welke jou aanspreken. In de loop der tijd hebben verschillende kunstenaars invulling gegeven aan de opmaak van de afbeeldingen. Toch staat iedere kaart wel ergens specifiek voor, dus heel veel speling hadden ze hier ook niet in. Op de kaart De Zon dient immers wel een zon te staan en op De Toren een toren et cetera. Het gaat ook niet zozeer om hoe de afbeelding eruit ziet, want het draait om de boodschap die de bewuste online tarotkaart jou te melden heeft.

Wat is het verschil tussen tarotkaarten en lenormand kaarten?

Er zijn diverse soorten tarot kaartensets. Eén van de meest gebruikte is de Lenormand kaarten. Deze set bevat 36 kaarten, die door Mlle Lenormand aan het begin van de negentiende eeuw zijn ontworpen. De Lenormand kaarten bevatten duidelijk te interpreteren afbeeldingen die zeer gerichte boodschappen weergeven. Je hebt echter een legio aan sets, waaronder engelenkaarten ook zeer in trek zijn.

Wat is het verschil tussen tarotkaarten en engelenkaarten?

De op de gelegde kaart afgebeelde engel laat je net als met een tarotkaart informatie over jezelf weten. Je moet je eigen gevoel volgen welke kaarten je het meeste aanspreken. Leer meer over engelenkaarten

Wij hebben tarotkaarten, engelenkaarten en Lenormandkaarten uitgelicht voor je. Je kunt zelf de kaarten analyseren, maar je kunt ook een paragnost, medium, tarotist of kaartlegger raadplegen om dit voor je te doen.

Wil jij graag antwoord op een vraag die jou bezig houdt of ben je nieuwsgierig geworden wat er uit een kaartlegging voor jou komt? Laat dan nu één van de online tarotkaarten deskundigen op onze hulplijn de tarotkaart voor je leggen.