Wat zijn Lenormandkaarten?

Lenormand kaarten bieden de mogelijkheid om jou vrij gedetailleerd van informatie te voorzien. Waar tarotkaarten soms nog enige ruimte voor speculatie openlaten, geeft de uitkomst van de legging van Lenormandkaarten jou inzicht in je huidige situatie.

Iedere Lenormandkaart staat ergens voor en ook de combinatie met de andere gelegde Lenormand kaarten is van belang. Je kunt meer te weten komen over hoe je in de liefde staat, mogelijke problemen inzichtelijk krijgen, op welke wijze je gelukkiger kan worden, hoe je om kunt gaan met je emoties en nog veel meer.


Wekelijkse lenormand legging


ParaVisie.nl©

Elke week trekt onze lenormand kaartlegger drie Lenormandkaarten en geeft ze de boodschappen van de kaarten door. Kies jouw Lenormandkaart en laat inspireren door de boodschappen achter de kaarten. Volg de weekelijkse legging op Facebook

De kaart trekking voor deze week is als volgt

Trek kaart 1 Trek kaart 2 Trek kaart 3

 


Kaart 1 - De Vis

Betekenis: bezit

Financiën. Onderbewuste krachten. Mentale balans. Drugsverslaving. Even goed: een volwassen man. Rusteloos en nerveus. Diepe emoties. Beïnvloed door geld.

Relaties:

Relatie met een soulmate. Lucratieve verbinding. Even goed: vermijd emotionele uitbarstingen. Liefde voor bezittingen. Luister naar je innerlijke stem.

Actie:

Controleer uw financiële zaken; je hebt misschien iets over het hoofd gezien. Alcohol met mate is noodzakelijk. Evenzo: ondernemerschap. Volg je intuïtie. Goed verdienvermogen.

Karakter:

materialistisch

Kaart 1 - De Vis

Vragen over de liefde, werk of toekomst?

Chat of bel met een spiritueel medium of paragnost.

Introductiekorting: 11 gratis minuten

Verdubbel je chat en belminuten
65 coupons beschikbaar

Actie verloopt vanavond 23:59

Registreer nu
Dagen0
Uren21
Minuten6
Seconden29

Al een account op ParaVisie?


Kaart 2 - De Zweep

Betekenis: Waarschuwing

Geschil. Communicatie. Discussie. Conflicten. Gesprek. Als goed: persoon die van sport houdt. Gevaar veroorzaakt door roekeloos gedrag. Graag met alles werken.

Relaties:

Maakt snel contact. Stomende seksuele ontmoetingen. S & M-rollenspel. Ruwe grappen. Even goed: zelf-straf. Vermakende handelingen. Liefdesgeschil. Problemen in relatie.

Actie:

Start ventureonderhandelingen. Plaats innemen. Neem de dingen zoals ze komen. Overwin tegens. Eveneens: rechtszaken. Self-straf. Zichzelf kwetsen. Geschil met collega's. Interventie en beleid.

Karakter:

dapper

Kaart 2 - De Zweep

Vragen over de liefde, werk of toekomst?

Chat of bel met een spiritueel medium of paragnost.

Introductiekorting: 11 gratis minuten

Verdubbel je chat en belminuten
65 coupons beschikbaar

Actie verloopt vanavond 23:59

Registreer nu
Dagen0
Uren21
Minuten6
Seconden29

Al een account op ParaVisie?


Kaart 3 - Het Boeket

Betekenis: Bezoek

Persoonlijke kaart. Vreugde. Gift. Uitnodiging. Hoop. Tevredenheid. Creativiteit en diversiteit. Evengoed: hoffelijkheid. Harmonie. Verloving.

Relaties:

Gezellige vrouw. Gelukkige momenten doorgebracht met lachen en goede hoop. Evenzo: uitbundigheid kan anderen soms angst aanjagen.

Actie:

Doe je charme aan. Kleine details die goed afdalen. Gefinancierd door hulp. Even goed: laat ze je niet provoceren. Blijf beleefd.

Karakter:

charmant

Kaart 3 - Het Boeket

Vragen over de liefde, werk of toekomst?

Chat of bel met een spiritueel medium of paragnost.

Introductiekorting: 11 gratis minuten

Verdubbel je chat en belminuten
65 coupons beschikbaar

Actie verloopt vanavond 23:59

Registreer nu
Dagen0
Uren21
Minuten6
Seconden29

Al een account op ParaVisie?

Chat met een medium

Bel een 0900 medium


Volg de weekelijkse legging op Facebook of Instagram

Wil jij elke dag een kaart trekken? Bekijk deze pagina voor de dagelijkse trekkingen: kaartleggen.


 

Wie is waarzegster Lenormand?Madame Lenormand

De Franse Mlle Lenormand (1772-1843) verdiepte zich steeds meer op het gebied van waarzeggen. Zij boekte daar goede successen mee en ontwikkelde een eigen kaartenset, bestaande uit 36 Lenormand kaarten. Deze gebruikte zij om de toekomst te voorspellen en dat deed zij met veel succes. Logisch gevolg is dat meerdere mensen aan de slag wilden met de kaarten en dat gebeurt nog steeds. Veel paragnosten, mediums, tarotisten en kaartleggers maken gebruikt van de Lenormandkaarten.

Welke Lenormandkaarten bestaan er?

Iedere Lenormandkaart staat ergens voor en hier vind je een kort overzicht:

Lenormandkaart 01 - De Ruiter
Jij bent steeds onderweg en altijd in beweging, evenals een ruiter te paard. De kaart kan tevens aangeven dat je bezoek gaat krijgen van iemand. Of je krijgt nieuws te horen, waar je al een tijdje op zit te wachten. Bereid je dus voor op een ontmoeting.

Lenormandkaart 02 - De Klaverbladen
Op de kaart zie je klavertjes staan en een klavertje vier staat voor geluk. De kaart geeft aan dat je gelukkig in het leven staat of dat er geluk op je pad zal komen. Denk niet dat het geld binnen komt stromen, want het draait vooral om het verkrijgen van innerlijk geluk.lenormand kaart het schip

Lenormandkaart 03 - Het Schip
Het kan zijn dat er een verhuizing voor je in de planning staat, want het schip staat voor het verplaatsen van spullen. Het kan tevens aangeven dat je aan een spirituele reis begint, aangezien je jezelf verrijkt met meer geestelijke bagage.

Lenormandkaart 04 - Het Huis
Dit staat voor jouw basis, het huis waar jij je thuis voelt en waar je omringd wordt door mensen die je lief hebt. Je vindt het fijn om in de omgeving van personen te zijn, die jou na aan het hart staan. Het staat tevens voor jouw krachtige persoonlijkheid: zo stevig als een huis.

Lenormandkaart 05 - De Boom
De boom groeit en dat geeft de kaart ook weer over jou: jij blijft groeien op geestelijke gebied. De boom staat Tevens voor leven in gezondheid en met kracht. Het kan ook zijn dat je even niet lekker in je vel zit, maar dat jij de zware storm aan het weerstaan bent.

Lenormandkaart 06 - De Wolken
Dit is een niet zo positieve kaart. De wolken laten zien dat jij momenteel last hebt van blokkades die ervoor zorgen dat jij even niet de zonnige kant van het leven kunt zien. Maar houd voor ogen dat wolken altijd weer verdwijnen om ruimte te maken voor de zon.

Lenormandkaart 07 - De Slang
Een slang is altijd op de hoede en dat moet jij nu ook zijn. Het kan dat je omringd wordt door iemand of enkele personen, die niet het beste met je voor hebben. Wees dus behoedzaam als jou iets voorgespiegeld wordt, want dat hoeft niet zo fraai te zijn als het lijkt.

Lenormandkaart 08 - De Lijkkist
Een lijkkist associeer je niet met iets positiefs en dat klopt ook. De kaart kan staan voor een ernstige situatie in jouw bestaan. Dat kan gaan om het kwijtraken van je baan, het verlies van een dierbare of iets dergelijks. Maar het staat ook voor transformatie.

Lenormandkaart 09 - De Ruiker
Het boeket bloemen dat op de kaart staat, geeft weer dat je omringd wordt door mooie dingen. Dat kan op zakelijk gebied zijn, maar ook op het gebied van de liefde. Je zult wat er op je pad komt als een geschenk ervaren en verwelkomt het met open armen.

Lenormandkaart 10 - De Zeis
Met een zeis kun je iets afkappen en dat is waar het hier om draait: er wordt iets beëindigd. Dat kan gaan op het uit elkaar gaan met je geliefde, maar kan ook aangeven dat je een weg bent ingeslagen die wellicht niet zo verstandig is om te bewandelen.lenormand kaart de vogels

Lenormandkaart 11 - De Roede
Deze kaart staat voor ruzie en dat is niet prettig. Dat kan gaan over iets zakelijks, maarkan ook iets betreffen op privégebied. Je moet hierbij goed jezelf in acht houden, om te voorkomen dat iets escaleert. Er kan tweedracht gezaaid worden in je omgeving.

Lenormandkaart 12 - De Vogels
Vogels vliegen heen en weer en staan voor reizen. Het kan zijn dat je letterlijk een mooie reis gaat maken, maar het kan tevens betekenen dat jij nieuws kunt verachten over een nieuwe richting in jouw leven. En de kaart staat voor inspiratie.

Lenormandkaart 13 - Het Kind
Deze kaart hoeft niet per se weer te geven dat je een kind zult krijgen, want het kan er ook voor staan dat er iets nieuws in je leven plaats gaat vinden. Kinderen zijn toegewijd aan hun ouders en familie en jij zult van je dierbaren eveneens toewijding ontvangen.

Lenormandkaart 14 - De Vos
Deze kaart kan staan voor list en bedrog. Een vos is altijd op zijn hoede en dat zul jij ook moeten zijn. Je vindt het moeilijk om anderen voor de volle honderd procent te vertrouwen en soms blijk je daar helemaal gelijk in te hebben.

Lenormandkaart 15 - De Beer
De beer staat voor kracht en vrolijkheid. Maar de beer beschermt ook alles met hart en ziel en dat doe jij ook. Het kan zijn dat je met afgunst van anderen te maken krijgt, omdat jij alles prima voor elkaar hebt in je leven. Trek je daar niets van aan.

Lenormandkaart 16 - De Ster
Deze kaart staat ervoor dat je steeds gelukkiger wordt. Je bent als het ware een rijsende ster in alles wat je doet. Je weet goede zaken tot stand te brengen en ook privé heb je je zaakjes goed voor elkaar. Blijf wel met beide benen op de grond staan.

Lenormandkaart 17 - De Ooievaar
Hoewel veel mensen een ooievaar associëren met geboorte, is dat niet direct waar de kaart voor staat. Het geeft meer weer dat er verandering op je pad komt, wellicht in de vorm van een verhuizing of nieuwe baan.lenormand kaart de hond

Lenormandkaart 18 - De Hond
Een hond is trouw en dat is precies waar jij behoefte aan hebt: je laten omringen door mensen die trouw aan je zijn. Vriendschappen vind je heel belangrijk en jij staat altijd klaar voor jouw dierbaren. Deze kaart kan ook duiden op een nieuwe relatie.

Lenormandkaart 19 - De Toren
De kaart geeft aan dat jij je graag op weg naar de top begeeft en dat jij dat ook kunt bereiken. Kijk dan wel uit voor anderen die je onderuit proberen te halen. Jouw ambities weet je goed vorm te geven, maar onthoud dat het ook eenzaam aan de top kan zijn.

Lenormandkaart 20 - De Tuin
De kaart geeft aan dat jij creatief bent en dat jij je graag door mooie spullen laat omringen. Je hebt tevens geregeld behoefte aan rust, zodat je weer even tot jezelf kunt komen. En waar kun je dat beter doen dan in de natuurrijke omgeving van een tuin?

Lenormandkaart 21 - De Berg
De weg naar een bergtop kan soms lastig zijn en moeilijk te overwinnen. Je wilt graag hogerop, maar moet je wel voorbereiden op hindernissen. Toch weet jij dusdanig bergen te verzetten dat je jouw uiteindelijke doel – de bergtop – behaalt.

Lenormandkaart 22 - De Weg
Op de kaart is een kruispunt zichtbaar en dat is waar de kaart voor staat: je staat op een punt in je leven om een keuze te maken. Je vindt het lastig om de knoop door te hakken of je nu links- of rechtsom gaat. Volg je hart hierbij.

Lenormandkaart 23 - De Muizen
Muizen hebben vrijwel maar één ding voor ogen: het stelen van voedsel om in leven te blijven. Jij zal met diefstal te maken krijgen of met verlies. Het kan ook symbolisch zijn dat je iets verliest wat uiteindelijk positief zal uitpakken voor je.

Lenormandkaart 24 - Het Hart
Je zit momenteel lekker in je vel en dat kan komen door een liefde in je leven of dat je gelukkig bent met jouw bestaan. Jouw hart gaat uit naar anderen en je verwacht dit ook terug. Mocht je geen relatie hebben, dan kan er een nieuwe liefde op je pad komen.

lenormand kaart het boekLenormandkaart 25 - De Ring
De ring wordt gebruikt bij een verloving of trouwerij en staat voor verbinding. Je kunt dit met deze kaart letterlijk op je pad krijgen, maar het kan ook symbolisch staan als bevestiging voor de rijke vriendschappen waar jij veel waarde aan hecht.

Lenormandkaart 26 - Het Boek
Hoe een boek afloopt, weet je niet als je eraan begint. Dat is dus een geheim voor je en dat is waar de kaart voor staat. Je kunt geheimen voor anderen hebben of er is iets wat je eigenlijk liever niet wilt zien over jezelf. Probeer je ogen te openen…

Lenormandkaart 27 - De Brief
De brief staat ervoor dat jou iets nieuws wordt verteld. Dat kan plezierig nieuws zijn, maar ook onprettige berichten bevatten. Vaak geven de omliggende Lenormandkaarten aan op welk gebied je dit nieuws zult ontvangen. Spannend dus…

Lenormandkaart 28 - De Heer
Dit staat voor de mannelijke kant die je in je hebt. Je staat krachtig in het leven of wordt geconfronteerd met mannelijke krachten om je heen. Het zal blijken of deze kaart met jezelf of juist met anderen te maken heeft.

Lenormandkaart 29 - De Vrouw
Deze kaart staat uiteraard juist voor het vrouwelijke dat je in je hebt. Gevoeligheid en tederheid vieren hoogtij bij je. Je straalt zelfvertrouwen uit en weet je goed te uiten op creatief gebied. Je komt graag goed verzorgd voor de dag.

Lenormandkaart 30 - De Lelie
Deze kaart staat onder andere voor het verkrijgen of reeds hebben van innerlijk geluk. Je biedt graag hulp aan anderen en verwacht daar niets voor terug. Het kan ook zijn dat jij juist door iemand ‘bemoedert’ wordt en dat bevalt je prima.

Lenormandkaart 31 - De Zon
Je leeft vanuit je intuïtie en bekijkt graag de zonnige kant van het leven. Het staat tevens voor warmte, iets wat je graag geeft en ontvangt. Het zit je mee in het leven, want er zijn geen wolken die blokkades opwerpen. Geniet ervan.

lenormand kaarten vissenLenormandkaart 32 - De Maan (of Maantje)
Deze kaart staat voor inspiratie of geïnspireerd worden. Je wilt graag omringd worden door rust, iets wat je bij maanlicht in de nacht ook kunt ervaren. De kaart geeft ook weer dat je jouw dromen en idealen meer achterna mag gaan.

Lenormandkaart 33 - De Sleutel
Met een sleutel kun je iets openen of sluiten. Welke deuren in je leven wil je openen of wat wil je liever achter je laten? Soms is het van belang eerst deuren te sluiten alvorens je nieuwe kunt openen. Denk hier maar eens over na.

Lenormandkaart 34 - De Vissen
De kaart geeft weer dat het je goed zal gaan. Er komen fraaie zaken op je pad die je leven verrijken. Op zakelijk gebied weet je succes op succes te boeken en daar voel jij je goed bij. Ook op liefdesgebied kan er iets moois gebeuren.

Lenormandkaart 35 - Het Anker
Het anker geeft weer dat je een langdurige verbintenis bent aangegaan of aan zult gaan. Het staat ervoor dat je waarde hecht aan gehechtheid en dat dit ook op je pad zal komen. Zorg ervoor dat je er klaar voor bent als je een verbintenis aan gaat.

Lenormandkaart 36 - Het Kruis
Hoewel je wellicht iets ander bedenkt bij een kruis, staat dit voor tegenslag. Je wordt hier wel sterker door, maar voelt je er momenteel niet prettig bij. Er komt gelukkig wel weer een einde aan. Ieder huis heeft zijn kruis, dus helaas ook dat van jou.

Meer leren over kaartenleggen?

Bekijk onze algemene kaartleggen gids of lees meer over engelenkaarten

Lenormandkaarten: meer inzicht

Wil jij meer specifieke informatie over jezelf weten, neem dan contact op met één van de kaartleggers of andere deskundigen op onze hulplijn. Zij kunnen je nog meer inzichten bieden over jezelf en de situatie waar jij je in bevindt.