Toekomst van kinderen


Als ouder maak je je zorgen over de toekomst van jouw kind(eren). Dat is een natuurlijk proces, want je hebt uiteraard het beste voor met jouw kind. Het is natuurlijk lastig om de toekomst te regelen voor jouw kind, want veel hangt af van de eigenschappen, karaktertrekken en kwaliteiten die jouw kind in de loop van zijn of haar leven ontwikkelt. Toch kun je als ouder voor jouw kind het een en ander doen om jouw kind zo goed mogelijk te begeleiden naar de toekomst van jouw kind.

Veilige thuisbasis

Het staat uiteraard voor zich dat als jij zorgt voor een rustige thuissituatie, zonder spanningen tussen de ouders, dat dit een betere thuisbasis voor jouw kinderen biedt, dan wanneer een kind in een rumoerige leefomgeving moet opgroeien. Spanningen tussen ouders of met andere kinderen kunnen ervoor zorgen dat jouw kind zich niet optimaal kan ontwikkelen, en zich dus ook niet goed kan voorbereiden op de toekomst. Sta hier als ouder bij stil en beoordeel jouw relatie en hoe jouw kind hier tegenaan kan kijken. Ook al zal een kind het niet uitspreken, dan nog pikt het wel degelijk alle spanningen op die zich in zijn omgeving voordoen. En wanneer je een hooggevoelig kind hebt, dat ook nog eens ADHD of ADD heeft, dan komt het bij nog meer binnen dan bij andere kinderen.

Kindercoach raadplegen

Wanneer jij je bewust bent van je eigen thuissituatie en de invloed die dit op jouw kind kan uitoefenen, dan kun je verder kijken naar wat je nog meer kunt doen voor een gunstige toekomst van je kind. Sommige kinderen ontwikkelen zichzelf tot een mooi persoon, maar andere kinderen kunnen hier wellicht enige hulp bij gebruiken. Het is helemaal geen schande als je als ouder eens aanklopt bij een kindercoach, gezinscoach of levenscoach om de situatie van jezelf en jouw kinderen een keer van een professionele kant te laten bekijken. Soms worden je ogen geopend doordat de visie van een deskundige heel verhelderend kan werken. En aangezien je het beste voor de toekomst van jouw kind voor ogen hebt, kun je er maar beter voor je eigen gevoel alles aan doen om de toekomstsituatie van jouw kind, en van jezelf, te optimaliseren. Je kunt als je vragen hebt, deze ook via chat voorleggen aan een deskundige op onze chatlijn.

Hooggevoelig

Wanneer je weet dat jij een hooggevoelig kind hebt, dan is het raadzaam om eens een specialist op dit gebied te raadplegen. Hooggevoelige kinderen pakken namelijk veel energieën van anderen uit hun omgeving op en weten zich hier niet altijd raad mee om er op de juiste wijze mee om te gaan. Jij als ouder kan aanvoelen wat het beste is om te doen voor jouw kind, maar soms mag je daar dus best hulp bij inschakelen. Er zijn veel kindercoaches en mediums die zich hierin gespecialiseerd hebben. Zij gaan met jouw kind aan de slag, zodat je zoon of dochter lekkerder in zijn of haar vel komt te zitten, omdat ze beter leren hoe ze met hun hooggevoeligheid om dienen te gaan.

Geesten

Daarnaast kan een hooggevoelig kind ook contact krijgen met een ziel van een overleden dierbare die zich aandient. Sommige kinderen ervaren dit al van jongs af aan en weten niet beter dan dat dit onderdeel uitmaakt van hun leven. Het kan een aangenaam contact zijn, omdat de geest een overleden dierbare als een grootouder is. Maar soms kunnen zich ook entiteiten aandienen bij een kind en dit levert negatieve ervaringen op. En omdat een kind vaak niet aan kan geven wat er gebeurt, dien je er als ouder alert op te zijn wat jouw kind jou vertelt. Zeg niet dat het onzin is als jouw kind zegt dat het zijn overleden opa of oma in de slaapkamer heeft gezien, maar ga hier gedegen mee om. Ga het gesprek aan en vraag wat jouw kind ervaren heeft. Op die manier voelt jouw kind zich serieus genomen en zal er gemakkelijker over praten met je.

Eigen keuzes maken

De toekomst van kinderen ligt dus voor een groot deel in handen van de ouders en de leefomgeving waar het kind in opgroeit. Laat een kind zijn of haar eigen weg vinden door die dingen te gaan doen die het leuk vindt om te doen. Forceer een kind niet om bijvoorbeeld op voetbal te gaan, terwijl je zoon liever gaat karten of darten. Laat het kind zijn eigen keuzes maken. En als een keuze tegenvalt, dan hoort dit ook bij zijn ontwikkeling. In de toekomst staat een kind ook voor het maken van keuzes en daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Geef jouw kind de ruimte om zich optimaal te ontwikkelen. Daar heeft jouw kind baat bij en jij als ouder zal daar de vruchten van plukken, doordat jouw kind de toekomst zo goed mogelijk tegemoet kan treden.