De betekenis van moedervlekken

De betekenis van moedervlekken

Vrijwel iedereen heeft moedervlekken, gemiddeld vijfentwintig per persoon. Medisch gezien over het algemeen een onschuldig verschijnsel. In spiritueel opzicht zijn deze opeenhopingen van pigmentvormende cellen in de huid echter een interessant en betekenisvol verschijnsel, volgens de Chinese gelaatkunde althans. Plaats en uiterlijk zouden van alles te vertellen hebben over jouw karakter, heden, verleden en toekomst. Alhoewel van origine een oosterse kunde, zijn er ook in Nederland experts. Astroclub sprak twee van hen.

Zelf had ze tot voor kort een moedervlek op een van haar schouders. Het verdwijnen ervan laat volgens haar zien dat de lasten die ze toen figuurlijk op haar schouders droeg, inmiddels verdwenen zijn. De moedervlek op de rand van haar neusvleugel toont aan dat ze goed met geld om kan gaan. Geld dat ze momenteel in haar praktijk investeert, zoals het kleine vlekje op haar neuspunt weergeeft. Laura Broeders is pas drieëntwintig en heeft ambities genoeg: “In mijn praktijk hou ik me bezig met de gezondheid en gemoedstoestand van de mens. Ik wil mijn medeburger graag begrijpen, vandaar ook dat de Chinese physiognomie of gelaatkunde mij zo aanspreekt.

Tegenwoordig oordelen we veel te snel, waarbij we de persoon en zijn achtergrond veronachtzamen. De stempels die men zodoende opgeplakt krijgt, zijn storend en vaak kwetsend. Oneffenheden van de huid, zoals moedervlekken, laten ons echter zien wat er op dieper niveau speelt en op welke manier dat de gemoedstoestand beïnvloedt. Ze vertellen ons iets over karakter, heden, verleden en toekomst. Toekomst voorspellen doe ik overigens niet in mijn analysen. Men moet vrij zijn de eigen weg te kiezen.”

 

Blokkade

Nathalie Janssen is zowel schoonheidsspecialiste als natuurgeneeskundig therapeut. Haar specialisatie is huidverjonging en -verbetering op een verantwoorde en duurzame manier. Dat betekent dat ze de huid niet alleen vanaf de buitenkant benadert, maar ook vanaf de binnenkant. ‘De liefde voor de huid komt van twee kanten’, zoals een van haar leveranciers stelt. Nathalie: “Ook in de bewering dat de huid onze gezondheid weerspiegelt zit een forse kern van waarheid. Wanneer mensen zich realiseren dat een puistje of vlekje daadwerkelijk een waardevolle bijdrage kan leveren aan inzicht in kwesties als karakter, gezondheid en geluk, accepteren ze deze ‘schoonheidsfoutjes’ eerder. Het gezicht is veel meer dan alleen uiterlijk. Het laat zien wie je was, wie je bent en wie je zult zijn. Geen wonder dat vroeger in China gelaatsdeskundigen bij sollicitatiegesprekken aanwezig waren!”

De Chinese gelaatkunde identificeert in het gezicht niet alleen honderd betekenisvolle positiepunten of leeftijden, ook verdeelt het ons gelaat in twaalf zogenaamde paleizen. De energie moet tussen al deze punten en gebieden goed kunnen stromen. Een moedervlek vormt in veel gevallen een blokkade of belemmering van het geluk in het desbetreffende punt of paleis. Slechts een enkele keer kan een moedervlek op iets positiefs duiden, zoals de moedervlek naast de neus die wijst op een financieel gelukkig bestaan. Niet alleen de positionering van een moedervlek is van belang voor de duiding ervan, ook de aard speelt een rol. Nathalie: “De Chinese gelaatkunde beoordeelt de dikte en de kleur van de moedervlek en bekijkt de harigheid ervan. Haren op een moedervlek kunnen duiden op een vastgeroest probleem dat voor langere tijd impact zal hebben. Dat hoeft niet per se op ernstig onheil te duiden. Als deze moedervlek zich op een bepaalde leeftijd of punt bevindt, kan het bijvoorbeeld een griep zijn waar je op de desbetreffende leeftijd maar niet vanaf komt. Wanneer een moedervlek groeit of dikker wordt, duidt dat op groei van het onderliggende probleem.”

 

Binnenkomende berichten

Moedervlekken geven volgens de Chinese gelaatkunde dus met name aan of we pech of geluk hebben in een bepaald paleis of op een bepaalde leeftijd. Nathalie geeft een voorbeeld: “Stel, er bevindt zich een moedervlek op de achtenveertigste punt. Dat wijst erop dat deze moedervlek je iets te zeggen heeft over een gebeurtenis op je achtenveertigste. De volgende stap is te bekijken in welk paleis de moedervlek gesitueerd is. Is dat bijvoorbeeld het geldpaleis, dan zou de interpretatie als volgt kunnen luiden: zorg goed voor jezelf, want er is een kans op ziekte op je achtenveertigste waardoor je in geldproblemen komt. Verschijnt er een puistje in het besproken gebied, dan kun je binnen twee weken een onverwachte rekening tegemoet zien.” Natuurlijk worden ook de moedervlekken buiten de paleizen en op andere lichaamsdelen geïnterpreteerd. Zo staan moedervlekken die in één lijn op de rug liggen voor de goden Fu (geluk), Luk (rijkdom) en Sau (lang leven).

Heb je veel moedervlekken op je benen? Dan reis je graag de wereld rond. Moedervlekken op de schouders? Wellicht draag je te grote verantwoordelijkheden of word je overladen door problemen van anderen. Chinese gelaatkunde is een ‘levende’ methodiek, zo wil Nathalie benadrukken. Dat betekent dat de plekjes en vlekjes die gedurende het consult min of meer spontaan op het gelaat van de betrokken client verschijnen, ook hun relevantie hebben: “Mijn leermeester Anette Müller noemde dat ‘binnenkomende berichten’. Deze kunnen te maken hebben met de op dat moment behandelde thematiek. Geduld is dus voor elke gezichtlezer een schone zaak.” Zowel Nathalie als Laura benadrukt het belang van het volgen van een workshop of cursus voordat je thuis zelf met het uitleggen van moedervlekken aan de slag gaat. Maar om alvast een tipje van de sluier op te lichten, geven beiden een overzicht van belangrijke en veel voorkomende moedervlekken en hun betekenis.

 

Tip 1

 

Tip 2

Verder op ParaVisie

  • Wil jij in contact komen met een spirituele coach? Kijk nu welke coaches online zijn op de spirituele hulplijn van ParaVisie.
  • Elke week leggen onze mediums kaarten. Bekijk nu onze wekelijkse leggingen op deze pagina over kaartleggen
  • Benieuwd naar jouw horoscoop? Bekijk de daghoroscoop en begin de dag goed.