Is Ibiza het nieuwe Atlantis?
Energetisch therapeute Cecile Vloet vertelt in deze blog over de veronderstelling dat Ibiza het nieuwe Atlantis kan zijn...

Tijdens voorbereiding voor de aankomende spirituele reis naar Ibiza in september ontmoete ik Lucien Lecarme, de schrijver van het boek “Krachtplek”. Lucien brengt een nieuw bewustzijn in zijn boek en wil dat op deze manier verspreiden in de wereld. Het boek is een toekomstroman over een persoonlijk transformatieproces van Oliver, waardoor inzichten en wijsheden ontstaan. Een interessant boek over de magische rots Es Vedra op Ibiza, waar hij vanuit zijn huis op uit kijkt.

Een boek met een boodschap en met eeuwenoude kennis en inzichten over de nieuwe wereld, waarin je meegenomen wordt in een spannend verhaal waar ieder iets persoonlijks in zal herkennen en de inhoud kan betrekken op zijn eigen leven. Voelbaar is voor mij de energie als ik het boek in mijn handen heb: de hoge trilling van Es Vedra, de frequentie en de codes ervan worden doorgegeven in het boek door het boek te lezen. Deze trilling is voor mij ook voelbaar bij de persoon Lucien Lecarme als ik met hem spreek tijdens een telefoongesprek, waardoor ik besloot om deze tekst voor hem te schrijven.

Volgens Lucien is Es Vedra verbonden met het 13e chakra van de aarde. Als ik me afstem op de energie van het eiland voel ik dat ook. Het is zo’n hoge transformerende energie die voelbaar is in de kruin en daarboven en in je energielichaam. Een van de redenen waarom Ibiza mijzelf ook aantrekt.

Moeder aarde/Pacha Mama is een lichaam van bewustzijn. Een unified body of consciousness. Net als een menselijk lichaam heeft de aarde bepaalde chakra ’s. Vanaf de jaren zeventig – tijdens de eerste ‘new age-golf – lag de heilige poortenergie, het kundalini chakra van de aarde, onder de Himalaya ‘s en Tibet. Volgens Lecarme lijkt dat zwaartepunt verschoven te zijn naar Zuid-Amerika. Dit zou nu de nieuwe plek zijn waar het eerste chakra, de oerbron van kundalini energie, nu de aarde in stroomt.

Alle traditionele religies uit dit gebied waren gericht op de aarde als heilige oerbron en de heilige manifestatie van hoge liefdesenergie was voor de Inca’s de gouden stad in de Amazone. Plantmedicijnen worden in deze culturen traditioneel gebruikt voor het eren en op een diep zielsniveau verbinden met onze bron, de moeder.

Es Vedra zou het 13e chakra van de aarde zijn, een hoger chakra. En het is een portal, een doorgang waar Liefde direct de aarde in kan stromen. Ibiza het knooppunt van Liefde. De Liefde die staat voor je gelijk voelen. Status doet er niet meer toe waardoor mensen zich thuis voelen op Ibiza. Liefde, gelijkheid, Schoonheid. Leven in het moment, genieten...

Lucien heeft het zo vertaald in zijn boek dat het bewustzijn op Ibiza een soort voorbeeld – een try out – voor de wereld zou kunnen zijn. De rots van Es Vedra heeft volgens Lucien een mythische betekenis en is verbonden met Atlantis. Atlantis staat symbool voor een stad zonder hebzucht, een hoge beschaving; een voorbeeld voor de wereld waar mensen de eenheid kenden.

Atlantis was ooit een utopische stad waar mensen eenheidservaringen hadden en vanuit Liefde handelden in plaats van verdeeldheid. De huidige staat van veel samenlevingen waar sommige mensen te veel hebben en andere te weinig. Maar juist Atlantis ging ten onder aan misbruik van de kristalenergie, hebzucht, haat en nijd. Dat is nu ook een beetje de stand van de wereld op macroniveau.

Misschien is Ibiza het nieuwe Atlantis. Waar mensen weer vanuit gelijkheid, vanuit eenheidsbewustzijn vanuit Liefde gaan leven. Dat de mensen de elementen en de energie van het Aquarius tijdperk goed voelen op Ibiza en daar bewust of onbewust aan werken. Er is op Ibiza een mooie steenspiraal gelegd. De plek van de spiraal is een soort portal waar de zuivere energie binnenkomt. Een plaats om nieuwe intenties te zetten en waar je offers kunt brengen en blessings kunt ontvangen.

Een modderbad nemen bij Sa Caleta, een cacoa-ceremonie voor hartopening, stilte meditatie,  verbinden met je hart, yoga om in het lijf te komen en te activeren. Soul song..., klankhealing, dansen, waterflow-healing... Ibiza is the place to be...! Door de hoge trillingsfrequentie is het al genoeg om gewoon op Ibiza te zijn, je hoeft zelf niet zoveel te doen. Door het bewustzijn van het hart die er aanwezig is gaan de dingen vanzelf. Dus er is dan geen programma nodig.

Ibiza valt onder het astrologische teken Schorpioen. Het sterke teken van transformatie, seksualiteit, dood en nieuw worden. Door op Ibiza te zijn, is het mogelijk dat de transformatieprocessen waarin je mogelijk zit intenser en helderder worden.

Ibiza zou direct invloed hebben, vooral op vrouwen. Ze voelen zich er gelijk sterk verbonden met de aarde en zoeken elkaar veel op. Er zijn veel vrouwencirkels, sisterhood op het eiland is sterk! Veel vrouwen komen bijna automatisch in een proces van empowerment om zichzelf te vinden. Een transformatieproces is natuurlijk voor iedereen persoonlijk. Dat wat je uit te werken hebt en wat je naar boven wilt laten komen. Het kan ook gewoon puur genieten zijn op Ibiza: dansen, vrije expressie, muziek, meditatie, ...

In het boek “Krachtplek” schrijft Lucien over de God Bes en de Godin Tanit. De Godin van vruchtbaarheid van de Fenicische cultuur op Ibiza die meer dan 26.400 jaar oud is. Bijna 700 jaar voor Christus. Oude patriarchale machtsstructuren lijken in deze tijden langzaam in te storten, ze dienen de mensheid niet. Toch zijn er nog veel mannen op machtsposities die daar nog krampachtig aan vasthouden vanuit angst. Het nieuwe mannelijke is echter verbonden met de aarde. Met respect voor de aarde meer verbonden en in eenheid met zijn geheelde vrouwelijke kant. Deze nieuwe mannelijke leiders zetten de aarde weer op de voorgrond, is dienend aan de oerbron en aan het Goddelijke plan.

Geen uitbuiting of misbruik meer van het vrouwelijke en de aarde. De nieuwe man heeft contact met zijn eigen Goddelijkheid. Alle angst, verdeeldheid en machtsmisbruik die hier nog tussen zit, zal in de komende tijd nog uitgewerkt moeten worden en zal het licht moeten zien in een heftig proces van transformatie. Totdat die schaduw de mensheid kan verlaten, dat die duistere kant van dreiging van oorlog, agressie, narcisme, hebzucht en psychopathische alleenheerserij getransformeerd is tot licht en liefde; opgenomen in de armen van het Goddelijke vrouwelijke principe.

Het boek “Krachtplek” is ook een spannend verhaal, waarin het transformatieproces van de hoofdpersoon Oliver wordt beschreven. Hij heeft in het begin moeite met relaties. Zit met gevoelens van verlatenheid, diepe mannelijke pijn die hij in zijn eentje moet uitzoeken. De vrouwen trekken van oorsprong meer naar elkaar toe, kennen meer sharing & caring. Mannen handelen vanuit competitie. In zijn proces verwerkt Oliver zijn pijn, waardoor hij in zijn hart komt en meer in zijn liefde. En daardoor dus in zijn kracht.

Hij hoeft niet alles alleen te doen, hij wordt geholpen door vier oude Aborigional earthkeepers tijdens een walkabout door de woestijn in Australië. Daar net voor de walkabout ontmoet hij zijn droomvrouw. Lucien heeft zelf zes maanden met de Aboriginals in de bush doorgebracht en beschrijft deze bijzondere ervaring. De walkabout is voor Oliver een harde en eerlijke spiegel. De woestijn geeft antwoord op al zijn vragen. Hij wordt deelgenoot van de geheimen en de magie van eeuwen oude initiaties van een van de oudste nog levende culturen op aarde.

Een walkabout is voor de Aboriginals de spirit uit de natuur volgen. Ze leggen op dat moment al hun werk neer en trekken de woestijn in als een Pelgrim, om contact te maken in de dreamtime met de heilige scheppingskracht. Dit is de puurste vorm van zorgen voor Moeder Aarde. De natuur is heilig. De Aboriginalcultuur is misschien wel het mooiste voorbeeld op aarde waar bijna 70% van tijd en aandacht uitgaat naar het spirituele leven.

In het boek wordt Oliver achtervolgt door een groep mensen die er geen belang bij hebben dat het bewustzijn van de liefde en persoonlijke transformatie en aardebewustzijn verspreid wordt en deze geheime organisatie probeert dat te blokkeren. Dat is de spanning van het verhaal, wie zal er winnen...? De oude strijd tussen het duister en het licht. Waarin de relatie van Oliver en zijn droomvrouw Treia verweven is. En hoe ze bewust worden van een nieuwe vorm van een verbinding.

Er komt ook een slang voor in dit mythische verhaal. Je wordt meegenomen in een mythisch verhaal van goed en slecht, duister en licht. De slang staat symbolisch gezien voor de grote schepper. Een scheppende kracht die het christendom gebruikt heeft om de mensen angst aan te jagen. Een scheppende seksuele kracht. De angst voor het dodelijke slangengif volledig kunnen omarmen, werkt transformerend en helend om de scheppingskrachten op een juiste manier te gebruiken. Zonder hebzucht bezitsdrang of lust. Maar puur, onthecht, zuiver, dienend voor het hogere.

De God Bes is beschermgod tegen slangenbeten. Goed om te weten is dat er op Ibiza geen dodelijke slangen zijn! Bes is daarnaast ook De God van de dans, sensualiteit en de muziek, de beschermer vanuit het mannelijke van Ibiza.

Het boek “Krachtplek” is een mooi boek voor mensen die nog bang zijn voor de verandering waar we eigenlijk al in zitten. Mensen die soms nog vanuit angst in oude patronen en verdedigingsmechanisme schieten, maar die er wel voor openstaan om deze verandering meer vloeiend te kunnen maken. En ook voor mensen die deze verandering volledig omarmen en zich realiseren dat ze zelf vanuit hun kern van kracht, liefde en verbondenheid deze verandering zelf belichamen.

Cecile Vloet

Cecile Vloet


Wil je graag jouw verhaal kwijt aan een deskundige? Onze professionele consulenten zijn aanwezig op de mediumchat en je kunt natuurlijk ook met een medium bellen.