Jouw wenkbrauwen ontcijferd
Wenkbrauwen vervullen een belangrijke functie in de lichaamstaal. Met de wenkbrauwen probeert men bepaalde karaktereigenschappen te verbloemen en anderen naar voren te halen. Wil je weten wat jouw wenkbrauwen over je vertellen?

Heb jij dunne wenkbrauwen of juist dikke? Lopen ze recht of schuin omhoog? En hoeveel ruimte is er tussen de twee? Al deze zaken vertellen iets over wie jij bent. Wil je weten wat? Je leest het in dit artikel!


Wenkbrauwen zijn tegenwoordig, zeker onder vrouwen, een echt modedingetje. Ze zijn dan ook in allerlei soorten en maten te bewonderen en beautysalons draaien overuren om iedereen van advies te voorzien. Relatief weinig rekening wordt daarbij gehouden met de wetenschap dat wenkbrauwen een belangrijke functie in de lichaamstaal vervullen. Dat ze in hun oorspronkelijke vorm van alles vertellen over iemands karakter, weet zelfs bijna niemand meer, behalve professionele gezicht lezers, zoals die uit China die Siang Mien beoefenen!

Met een blik op de wenkbrauwen kunnen zij een heleboel te weten komen over iemands algemene constitutie en momentele gesteldheid, over zijn hoop en doelen. En ook over hoe deze persoon zijn doelen nastreeft: of zijn weg rechtlijnig en doelgericht is of als een stressvol hindernissenparcours verloopt. Kortom: onze wenkbrauwen zijn in gelijke mate als de ogen een spiegel van onze innerlijke harmonie, wil en energie, van ons handelingsvermogen en onze besluitvaardigheid. Belangrijk bij het interpreteren is om

de oorspronkelijke vorm te herkennen. Met de wenkbrauwen probeert men, meestal onbewust, ook de persoonlijkheid te veranderen: men wil bepaalde karaktereigenschappen verbloemen en anderen naar voren halen. Het is interessant te zien dat in sommige gevallen de uiterlijke verandering inderdaad ook iemands wezen verandert: het zelf bewustzijn wordt versterkt, wat tot een stabilisering van de innerlijke harmonie leidt.

1.DUNNE WENKBRAUWENDunne wenkbrauwen
Dunne wenkbrauwen staan voor discipline en orde. Vaak ontaardt het star vastklampen aan principes en regels in dwangmatigheid en zal het iemand met dunne wenkbrauwen eerder vijf stappen terugwerpen dan ook maar één stap vooruithelpen. Dit karakter lijkt het noodlot welhaast over zichzelf af te roepen.

Dat het zich bij conflicten het liefst onzichtbaar zou maken, verergert zijn probleem. In het beste geval zal het niet volledig vertwijfeld zijn, maar de eigen kritiekzucht en eigengerechtigheid als oorzaak van zijn moeilijkheden herkennen. Dat betekent echter nog niet dat personen met dunne wenkbrauwen geen echte kansen in het leven krijgen. Daar ze zeer competent zijn en een grote zin voor orde bezitten, kunnen zich op middelbare leeftijd - meestal tussen de 35 en 40 - grote successen aandienen. Een verrassend gunstige wending treedt in, wanneer ze ontdekken dat anderen hun glimlach maar al te graag beantwoorden. Deze mensen zijn gelukkig in een vaste relatie en bezitten een uitgesproken talent voor het familieleven. Alleen kost het hen misschien nu en dan wat moeite warm te lopen voor seks. Vrouwen met dunne wenkbrauwen, die hun wenkbrauwen met behulp van schmink verbreden, zouden zich er niet al te zeer op moeten verlaten dat het leven zich door de opgeverfde zelfverzekerdheid altijd om de tuin laat leiden.

2.DICHTE WENKBRAUWEN
Mensen met dichte wedichte wenkbrauwennkbrauwen zijn gulhartig en leven tamelijk emotioneel. Ze bezitten onbetwistbaar een hang naar schertsen, maar ook van avonturen en actie zijn ze niet afkerig. Nieuwe stimulansen benutten ze spontaan voor hun eigen vooruitgang. Aan de andere kant laat hun ijver nogal te wensen over, omdat ze peuterwerk domweg haten.

Carrière wordt vaak al op jonge leeftijd gemaakt, maar later zonder spijt weer opgegeven ten behoeve van andere interesses. Goede ideeën lijken mensen met dichte wenkbrauwen aan de lopende band te produceren – en soms bezitten ze zelfs het geduld om ze te realiseren. Dit type is gepassioneerd en enthousiast en ononderbroken op zoek naar geborgenheid. Feitelijk echter zal het zelden een duurzame relatie aangaan. Vrouwen die hun dichte wenkbrauwen uitdunnen, doen dat om zuiver cosmetische redenen. Hun gelukkige tevredenheid behoeft namelijk geen correctie. Volgens de Chinese interpretatie genieten personen met opvallend donkere, dichte wenkbrauwen van een blakende gezondheid.

3.GERINGE AFSTAND TUSSEN DE WENKBRAUWEN
gerichte afstand tussen de wenkbrauwen
Is de onderlinge afstand tussen de wenkbrauwen klein, dan verraadt dat een spontane, naar wispelturigheid neigende persoon. Zijn zeer soevereine optreden zou zich kunnen ontpoppen als bedriegerij, die uitsluitend de eigen onzekerheid dient te verbloemen. Aan de andere kant zal het nooit bij dit karakter opkomen uitdagingen níet aan te nemen.

Het gelooft er onwankelbaar in alles te kunnen bereiken – en het lijkt er vaak tegen de verwachting in nog in te slagen ook. Minder positief verlopen de partnerrelaties. Constant dreigt het gevaar dat de latente jaloezie van deze mensen hun meer leed dan liefde bezorgt.
 

4.GROTE AFSTAND TUSSEN DE WENKBRAUWEN
grote afstand tussen de wenkbrauwen
Een grote afstand tussen de wenkbrauwen is een teken van omzichtigheid. Dit karakter, gezegend met een benijdenswaardig geduld, hoeft er niet veel voor te doen om bij iedereen bemind te zijn. Precies door zijn geduld en compassie is dit karakter er van nature op gericht om zich sociaal te engageren.

Een minder positieve karaktereigenschap is dan weer dat dit type er alleen en bij uitzondering in slaagt zich te laten gelden. Zijn ontoereikend zelfvertrouwen is zijn grote zwakte.

Zelfs wanneer het dit type lukt een hoge positie te bekleden, zal hij nooit verzekerd zijn van zijn succes. Wanneer hij zich daar eenmaal van bewust is, heeft hij uitstekende carrièrevooruitzichten. In de privésfeer sluit dit karakter zich vaak bij een vereniging of een andere groep aan, aangezien dat het beste aan zijn sociale instelling beantwoordt of omdat het instinctief aanvoelt dat in deze omgeving zijn onzekerheid het gemakkelijkst te verdoezelen is. Mensen met ver uit elkaar staande wenkbrauwen verlangen vaak naar een oprechte relatie, maar zijn meestal zo schuchter dat ze terugschrikken voor seks.

5.VERGROEIDE WENKBRAUWEN
vergroeide wenkbrauwen
Volgens de Chinese overlevering beloven vergroeide wenkbrauwen aanzienlijke problemen. Karakterkundig gaat het in de regel om een zeer gevoelig gemoed, in wiens aanwezigheid we vaak door een slecht geweten bekropen worden, omdat het heel snel beledigd is en zich alles onnodig aantrekt. Wanneer men hen krenkt – ook al beelden ze zich dat slechts in – blijft men deze mensen hun hele leven lang kwellen.

Ze vertonen een duidelijke neiging tot depressie, waarvoor bij nadere bestudering feitelijk geen echte reden bestaat.
In het extreme geval leidt hun naar binnen keren tot langdurig psychosomatisch lijden. Ook wanneer al deze weinig positieve tendensen aanwezig zijn, hoeven ze beslist niet allemaal aan de dag te treden. Na het 35e levensjaar dienen zich vaak carrièrekansen aan. De lust in concurreren, die dit karakter in een fase van carrière maken kan ontwikkelen, is verbluffend. Mannen met vergroeide wenkbrauwen zullen hierbij op de compromisloze steun van hun partner aangewezen zijn, want zonder deze ondersteuning zou hun kracht snel in de verkeerde richting gekanaliseerd kunnen worden. Een opvallende eigenschap bij vrouwen met dit wenkbrauwtype is de tendens om een carrière abrupt te beëindigen en huis en haard op te zoeken, mocht de partner hen daartoe ook maar een spoortje van een kans bieden.

6.BIJ AANZET LOODRECHT OMHOOG GROEIENDE WENKBRAUWEN
omhoog groeiende wenkbrauwen
Deze wenkbrauwvorm wijst volgens Siang Mien, de Chinese kunst van het lezen van het gezicht, altijd op een problematische jeugd. Maar de negatieve ervaringen in het ouderlijk huis kunnen ook een heel positief resultaat hebben, omdat deze mensen erdoor geleerd hebben zich niet op anderen te verlaten.

Bewonderenswaardig is de energie die ze opbrengen om zich voordelen te verschaffen. Tot hun 34e kunnen ze echter ook door fasen van vertwijfeling gaan, omdat hen eenvoudig het tikkeltje geluk lijkt te ontbreken dat ze naar hun eigen mening verdiend hadden. Maar de toekomstprognoses voor deze mensen zijn optimistisch: er bestaat een gerede kans dat hun hard bevochten succes duurzaam zal zijn. Een relatie met dit wenkbrauwtype kan zich heel positief ontwikkelen, omdat het ten gevolge van zijn harde ervaringen liefde en genegenheid naar behoren weet te waarderen en als potente minnaar of taboeloze geliefde zelfs de meest geheime wensen kan vervullen.

7.WENKBRAUWEN IN DE VORM VAN NIEUWE MAAN
wenkbrauwen in de vorm van een nieuwe maan
Gelijkmatig in de vorm van een nieuwe maan gebogen wenkbrauwen treffen we hoofdzakelijk bij vrouwen aan. Ze weerspiegelen evenwichtigheid en harmonie, alsmede een zekere elegantie. Er kan geen twijfel over bestaan dat deze onbekommerde, meestal aantrekkelijke persoonlijkheid de sympathie van haar medemensen weet te wekken. Zich beroepsmatig goed verkopen stelt haar evenmin voor problemen.

Opvallend is de bovengemiddelde aanwezigheid van dit wenkbrauwtype in de mediawereld. Deze mensen – vrouwen en mannen in gelijke mate – worden beheerst door hun Eros. Op jonge leeftijd kunnen hun erotische behoeften gemakkelijk in seksbezetenheid ontaarden, in het extreme geval ook trekken van een verslaving aannemen. Dit gevaar is volgens Siang mien bijzonder groot, wanneer de wenkbrauwen zeer donker zijn. In hun privéleven weten personen met zulke wenkbrauwen het goede leven te waarderen: een mooie omgeving en een partner die hun zinnelijke interesses deelt.

8.DRIEHOEKIGE OF MESVORMIGE WENKBRAUWEN
driehoekige wenkbrauwen
Aan mensen met driehoekige of mes vormige wenkbrauwen schrijft men graag de eigenschappen scherpzinnig, energiek en machtshongerig toe. Terwijl ze op jonge leeftijd bijzonder sterk hechten aan lichamelijke activiteit en sociaal engagement, gaat hun interesse later eerder naar geestelijke en spirituele zaken uit.

Hun bovenmatige energie zou ervoor verantwoordelijk kunnen zijn dat deze mensen de eigen persoonlijkheid op de voorgrond stellen en naar mateloze overdrijving neigen. Die energiepotentie ligt dikwijls ook ten grondslag aan een excessieve hartstocht voor het spel. Maar laten we geenszins de andere kant van dit beweeglijke karakter vergeten, namelijk de gevoelige, meelevende en uiterst charmante trekken. Met hun communicatieve vaardigheden en erotische flair staan vooral mes vormige wenkbrauwen hoog genoteerd bij het andere geslacht. Mannen met zulke wenkbrauwen hebben voortdurend zin in seks, wat in het kader van een vaste verbintenis een probleem zou kunnen blijken te zijn. Volgens de Chinese interpretatie zijn vrouwen met mes vormige wenkbrauwen liever de grote zus dan het gepassioneerde speelkameraadje in bed. Om hun behoeften te bevredigen, kun je ze beter mee de dansvloer op nemen dan naar bed voeren.

9.WILD EN WARRIG GROEIENDE WENKBRAUWENwild en warrige wenkbrauwen
Wenkbrauwen die een chaotische indruk maken, horen meestal ook bij chaotische mensen. Hun gedachten ordenen zou ze niet minder moeilijk kunnen afgaan dan zich arrangeren met anderen. ln het ergste geval neigen ze zelfs naar tactloosheid. Tussen hun 30e en 35e zwelgen zulke mensen vaak in verlangens en dagdromen, die van meet af aan illusionair zijn.

Niettemin slagen ze er daarna niet zelden in orde in hun leven te brengen. Van nu af aan zal zich ook het succes aandienen. Vrouwen zullen proberen hun warrige wenkbrauwen in vorm te brengen, wat beslist hun zelf bewustzijn positief kan beïnvloeden. In een partnerrelatie ontpoppen deze vrouwen zich allesbehalve chaotisch. Ze kunnen zeer zacht en constructief zijn, vooropgesteld dat ze een partner treffen die hen de nodige zekerheid geeft en hun wilskracht voldoende aanspreekt. De mannelijke pendanten zullen daarentegen hard moeten zwoegen voor hun geluk. Ze zullen zich instinctief wenden tot dominerende en/of oudere vrouwen, van wie ze steun en leiding hopen te ontvangen.

10.GEKROESDE WENKBRAUWEN
gekroesde wenkbrauwen
Ook deze wenkbrauwvorm staat voor onsystematisch denken en handelen. Deze doorgaans slimme, maar egoïstische mensen zijn evenwel in staat aan hun carrièredoel te werken. Daarbij kunnen ze met uiterste consequentheid, soms ook regelrecht meedogenloos hun machtshonger stillen. Na het 30e levensjaar komt de loopbaan bij dit wenkbrauwtype meestal goed op dreef.

Privé lijden deze mensen vaak aan een gebrekkig liefdesvermogen. Op zoek naar geluk kan het gemakkelijk gebeuren dat ze van het ene liefdesavontuur in het andere rollen. Vaste relaties zijn bij hen de uitzondering. Vrouwen met gekroesde wenkbrauwen worden daardoor minder sterk getroffen. Zo zullen ze er bijvoorbeeld verbazingwekkend goed in slagen zich voor familie en relatie te engageren en hun succesbehoefte in het huwelijk uit te leven.

11.RECHTE WENKBRAUWEN
rechte wenkbrauwen
Deze wenkbrauwen doen een lichamelijk gezonde en praktisch georiënteerde persoon vermoeden. Volgens Siang Mien geldt: hoe rechter de wenkbrauwen, hoe nuchterder en zakelijker de betrokkene. Fantasie en vindingrijkheid behoren over het algemeen niet tot de sterke punten. Maar dit gebrek wordt meer dan goed gemaakt door het pragmatisme en grenzeloze optimisme dat deze mensen bezitten.

Ze hebben duidelijke doelen, streven die consequent na en realiseren ze meestal ook. Kleine tegenslag kan hun goede luim nauwelijks bederven, want ze bezitten een flinke dosis humor. Waarschijnlijk zullen mensen met dit type wenkbrauwen zich ook over andermans geldzorgen amuseren, omdat ze met hun fijne instinct voor fors gewin zo goed als nooit in financiële nood raken. Dat gaat in het bijzonder op voor mannen met rechte wenkbrauwen, die, eenmaal aan de macht gekomen, als een leeuw kunnen vechten om hun positie in de toekomst te garanderen. In partnerrelaties gedragen vrouwelijke en mannelijke rechte wenkbrauwen zich eerder tegengesteld. Terwijl hij zich in de liefde als een onvervalste lichthart kan ontpoppen, zal de vrouw doelgericht een duurzame verbintenis nastreven. Dat niemand echter van haar mag verwachten dat ze in de slaapkamer een erotische trapeze-act opvoert, behoeft geen nader betoog.

12.SCHUIN OMHOOG LOPENDE WENKBRAUWEN
schuin omhoog lopende wenkbrauwen
In de Chinese gelaatkunde belooft dit type wenkbrauw bijzonder geluk. Hindernissen lijken voor mensen met schuin omhooglopende wenkbrauwen niet te bestaan. Natuurlijk zijn ze er, maar ze worden door hen domweg genegeerd. Hoewel men de indruk heeft dat het fortuin dit wenkbrauwtype gunstig gezind is, werkt het feitelijk hard aan zijn succes – echter nooit ten koste van anderen.

Maar het vertoont ook een zwakte: het begint veel zonder het af te maken, omdat zijn geduld en interesse al halverwege de rit af haken. In een relatie zal aan spannende intermezzo’s stellig geen gebrek bestaan. Want voor een partner die de vreedzaamheid van dit karakter overschat, kan een lelijke verrassing te wachten staan: achter de uiterlijke zachtheid gaat een ijzeren wil verborgen. Siang Mien heeft niet echt positieve verwachtingen van mensen met omhooglopende wenkbrauwen die bezemvormig uitlopen. Ze mogen zich niet al te zeer op hun geluk verlaten: het lot zou zich ook eens van zijn onvriendelijke kant kunnen laten zien.

13.SCHUIN OMLAAG LOPENDE WENKBRAUWENschuin omlaag lopende wenkbrauwen
Deze wenkbrauwvorm wijst op een gebrek aan eerzucht en drang tot zelfverwerkelijking. Men mag er echter niet van uitgaan dat deze mensen voor niets warm zouden kunnen lopen. Wie zich erop concentreert zijn aangeboren agressieve geneigdheid in positieve dynamiek om te zetten, mag met zekerheid succes verwachten.

Tegenslagen in de carrière aan het begin van het derde levensdecennium is met schuin omlaag lopende wenkbrauwen niets ongewoons, waarbij men vooral het gevaar van financiële verliezen in het oog moet houden. Deze tegenslag zou echter geen reden voor paniek mogen zijn, want de ervaring leert dat bij dit wenkbrauwtype de loopbaan vanaf het 37e levensjaar steil bergopwaarts gaat. Over het algemeen verraden naar beneden gerichte wenkbrauwen ook een geneigdheid tot melancholie, die mogelijk naar depressiviteit kan afglijden. Wanneer deze aanleg bestaat, treedt die empirisch gezien het vroegst tussen het 30e en 35e levensjaar op. Dit wenkbrauwtype is in de regel erg goedgelovig en in hoge mate schuchter. Daardoor kunnen er aanvankelijk in een relatie vooral op seksueel terrein problemen optreden. Maar de partner zou zich er niet door mogen laten ontmoedigen: de verfrissende eerlijkheid van dit karakter weegt minimaal op tegen de negatieve eigenschappen.


ANDERE WENKBRAUWVORMEN
14. LANGE WENKBRAUWEN
Zin voor schoonheid en esthetiek, beschouwend, handelt onzeker en weifelend, goede familiezin.
lange wenkbrauwen
 

 

 


15.ZEER KORTE WENKBRAUWEN
Snel gekwetst, hartstochtelijk, vaak grillig, sterke gevoelens, handelt emotioneel.
zeer korte wenkbrauwen






16.WENKBRAUWEN VLAK BOVEN DE OGEN
Mateloos eerzuchtig, nieuwsgierigheid, grote overtuigingskracht, veelzijdig geïnteresseerd.wenkbrauwen vlak boven de ogen



 

 

 


Wil je graag je verhaal kwijt aan een deskundige? Onze professionele consulenten zijn aanwezig op de mediumchat en je kunt natuurlijk ook met een medium bellen.


Auteur: Niels Brummelman
Bron: Praktisch handboek gezichtlezen , Chi An Kuei, Uitgeverij Deltas (ISBN 9789044731033)