Als je maar wilt

Column, auteur: Willem Jan van de Wetering

Als je maar wilt

Toen René de mail wegstuurde waarmee hij zich inschreef voor een spirituele week sloeg de twijfel al toe. Wat had hij gedaan? Wat moest hij, als adjunct-directeur van een groot bedrijf, een week lang met allemaal spirituele mensen om zich heen. Daar paste hij toch helemaal niet? Maar dat was z'n verstand die zich meldde. René zat tegen een burn-out aan. Hij had zo'n hekel gekregen aan die zakelijke aanpak, aan altijd werken voor meer winst. Én iedere dag al het gezeur van medewerkers en klanten aanhoren. Hij was het zat. Hij wilde meer.

 

Spirituele week

Maar wat? Juist toen zag hij de mail over die spirituele week en hij besloot het te gaan doen. Er even uit. Lekker een weekje op het Franse platteland. Maar nu de inschrijving verstuurd was, leek zijn ‘denken’ hem terug te fluiten. Een dag later kwam de bevestiging van z’n inschrijving, met daarbij meer informatie over die week: contact met je gidsen, schilderen met Engelen, praten met bomen, mediteren en jezelf beter leren kennen. Dat was toch niets voor hem? Hij stuurde een mail dat die week toch niet zo geschikt leek en legde uit dat hij zakenman was en tegen een burn-out aanliep en oh zo aards bezig was. Direct kwam er een mail van de trainer dat het juist wel iets voor hem was, dat hij zou ontdekken wat z'n dromen waren en dat hij z'n levenspad zou gaan zien. Tja..., wat kon hij daar nu nog tegenin brengen.

Zo belandde de zakelijke René met grote scepsis in het Franse Aubenton in de veronderstelling dat hij vast de enige man was tussen een groepje zweverige vrouwen, die de weg kwijt waren geraakt. Hij bleek een kamer alleen te hebben. Gelukkig, zo bedacht hij. Hij maakte kennis met een zakenvrouw die een eigen bedrijf runde met veertig man personeel, een journalist, een manager uit de reclassering, een trainer, een therapeut, een winkeleigenaar en nog een paar mensen met allemaal normale banen. En die mensen leken verre van zweverig te zijn.

 

De workshop

Toen René zich overgaf aan dat wat er komen ging, bleek de workshop ‘contact met je gids’ niet eens zo lastig te zijn. Hij maakte contact met z’n gids, omdat hem geleerd werd een teken met de gids af te spreken waaraan je het contact kon herkennen. Dat bleek te werken. Z'n schilderen met engelenenergie bleek eveneens gemakkelijk te gaan, terwijl hij nog nooit geschilderd had. René had de week van z’n leven, want hij deed dingen die hij nog nooit gedaan had. Hij werkte met energie en voelde zich voor het eerst in jaren rustig en op z'n gemak.

 

Het afscheid

Emotioneel nam hij afscheid van de groep en reed naar huis. Bij thuiskomst bleek z'n vrouw nog precies dezelfde te zijn. Ze was lief, zoals altijd. Had ook belangstelling voor wat hij had gedaan, maar op een of andere manier voelde hij geen verbinding. Na drie dagen van om elkaar heen draaien belde hij mij, de trainer, op en vroeg om advies. Ik vertelde hem dat het geweldig was, want hij ervoer dat er geen verbinding was. Hij snapte het. Hij kon voelen. Ik legde hem uit dat hij juist nù verbinding moest maken met z'n vrouw. Hij had euforische verhalen verteld over z’n ervaringen, die moeilijk te vertalen zijn voor iemand die er niet bij geweest is. Dus hij moest niets vertellen, maar haar laten 'voelen' dat hij veranderd was en haar meenemen in z'n gevoel.

Na een week liet hij weten dat ze beiden gegroeid waren en dat hun verbinding beter was dan ooit tevoren. Hij had besloten om ontslag te nemen en iets anders te gaan doen.

Als je wilt, dan lukt het ook.

 

Meer leren over jouw verleden, heden of toekomst?

Ga in gesprek met een live medium of paragnost. 

 

 


willemWillem Jan van de Wetering

"Vanaf jonge leeftijd ben ik gefascineerd door mensen en hun gedrag. Toen ik achttien jaar was werd ik manager van popgroepen, daarna directeur van een platenmaatschappij..."

Vanaf 1994 ben ik actief bezig met het Enneagram, een psychologisch model dat karakterstructuren blootlegt. Vanuit het Enneagram heb ik zeventien boeken geschreven, geef ik opleidingen tot coach en therapeut en geef ik lezingen om anderen te inspireren het optimale uit zichzelf te halen.


 

Geselecteerde spirituele coaches

Richard
Richard

Online

HelderziendeMediumRaadgever

--- BOXNUMMER 4323 --- Ervaren medium en raadgever, authoriteit op zijn gebied.
Profiel bekijken

Gerda
Gerda

Online

HelderziendeKaartleggerMedium

---- Boxnummer 4314 ------ Spiritueel coach, Healer
Profiel bekijken

Genova
Genova

Online

MediumRaadgeverSpirituele hulplijn

Spiritueel coach en counselor. Met mijn gidsen help ik met het vinden van inzichten en antwoorden.
Profiel bekijken