Daarom werkt astrologie

Daarom werkt astrologie

Astrologie bestaat al duizenden jaren en wordt nog altijd beoefend. Heel vroeger waren astrologen adviseurs van koningen en staatshoofden en berekenden ze of en wanneer een koning een ander land moest aanvallen. Dat was niet altijd zonder risico voor de astroloog, want in enkele gevallen werd hij om het leven gebracht als zijn advies niet juist bleek te zijn. Ook in deze moderne tijd worden astrologen geraadpleegd voor advies door staatshoofden en grote organisaties...

Het is een publiek geheim dat Ronald Reagan, voormalig president van de Verenigde Staten, regelmatig astrologen om advies vroeg. Als hij een toespraak moest houden, verscheen hij vaak een paar minuten later op het toneel. Dat was niet omdat hij de mensen wilde laten wachten, maar omdat een paar minuten later de planeetstanden veel gunstiger waren.

 

Niet sjoemelen

Astrologie werkt met exacte gegevens die te berekenen zijn. In dat opzicht past astrologie niet in het rijtje van andere orakels die vooral met intuïtie en niet concrete zaken werken. Een medium stemt af op een andere bewustzijnslaag en kan dat nooit concreet bewijzen. In die andere wereld is er geen ruimte en geen tijd, vandaar dat exacte voorspellingen nooit tijdgebonden zijn. In de astrologie is dat juist wel zo. Een astroloog heeft drie gegevens nodig: • Een (geboorte-)datum • Een exacte tijd • De plaats waar het voorval plaatsvindt. Dat zijn allemaal meetbare zaken waar niet mee te sjoemelen valt.

Op basis van deze gegevens maakt de astroloog een horoscoop. Deze horoscoop is een symbolische weergave van de stand van de planeten op dat moment en op die plaats. Een exacte tijd is belangrijk, omdat een paar minuten later of eerder al een groot verschil uit kan maken. Om te voorspellen raadpleegt de astroloog tabellen uit de Ephemeride. Dit is een soort database waarin de planeetstanden van 1900 tot en met 2100 staan. Computerprogramma’s berekenen nog verder en eerder, maar dat is meestal voor de cliënten niet van belang.

 

Vast ritme door de hemel

Maar hoe kan het nou dat astrologie zo exact kan voorspellen? Veel mensen denken dat dit komt door de straling van de planeten in ons zonnestelsel. Maar als je bedenkt dat die planeten heel erg ver weg staan, lijkt dat niet waarschijnlijk. Het licht dat we van de sterren en planeten zien ’s nachts is oud, omdat het er zo lang over doet om bij de aarde te komen. Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig en heel dichtbij. Een vergelijking: aan een boom kunnen we zien in welk seizoen we zijn. Is de boom kaal, dan is het winter. Is de boom vol met blad, dan is het zomer. Is het buiten licht, dan is het overdag en is het donker, dan is het avond of nacht. We staan daar niet meer heel bewust bij stil, zeker niet de mensen die in een drukke stad wonen. Die kijken in hun agenda om te zien welke datum en welk seizoen het is. De seizoenen volgen elkaar op in een vast ritme, elk jaar weer opnieuw. Dag en nacht wisselen elkaar af in een vast ritme dat is verbonden aan de seizoenen.

Zo bewegen ook de planeten volgens een vast ritme door de hemel. Juist omdat het een vast ritme is, kunnen we precies berekenen waar bijvoorbeeld de planeet Mercurius over drie jaar staat. De hele natuur volgt hetzelfde ritme en geeft daar uitdrukking aan in de verschijningsvorm. Zo ook de planeten. De positie van de planeten en de sterren is exact dezelfde uitdrukkingsvorm van dat universele ritme als de bladeren van de boom door de vier seizoenen. Je zou de stand van de planeten kunnen zien als de wijzers van de universele klok waarop je kunt zien hoe laat het is. Ze geven aan welk energetisch krachtenspel we onderhevig zijn. Dat heeft niets te maken met straling, maar alles met het natuurlijke, universele ritme.

 

Rituelen voor de goden

Een astroloog ziet aan de standen van de planeten ‘hoe laat het is’ en kan daar betekenis aan geven. Dit heet het duiden van een horoscoop. Dat duiden is gebaseerd op duizenden jaren observatie van de planeetstanden. In het oude Babylonië klommen astrologen elke avond op het dak van een Ziggurat (tempeltoren), alwaar zij de stand van de planeten optekenden. Door goed te kijken naar wat er in het dagelijks leven gebeurde, ontdekten zij een verband. Was Mars prominent aanwezig, dan betekende dat strijd en mogelijk oorlog. Zij zagen de planeten als goden die de mensen vertelden wat er van hen gevraagd werd. Ze hadden diep ontzag voor deze goden die elke nacht ten tonele verschenen en hun de wil oplegden. Om deze goden gunstig te stemmen voerden ze rituelen uit om de energie zo goed mogelijk te kanaliseren. Tegenwoordig houden de meeste astrologen zich alleen nog maar bezig met het duiden van horoscopen en laten zij de rituelen achterwege. Toch is dit wel een essentieel en spiritueel onderdeel van hun erfgoed.

Er zijn nog wel consulenten op de paralijn die zich bezig houden met de rituelen achter de horoscopen. 

 

Uranus, Neptunus & Pluto

Vooral de invloed van de planeten die het verst weg staan bij de aarde, kleuren een langere fase in je leven. Deze planeten zijn Uranus, Neptunus en Pluto. Als deze een rol gaan spelen in jouw horoscoop, dan duurt dat meestal een heel jaar. Alhoewel de astronomie Pluto een paar jaar geleden planeet-af heeft verklaard, zien astrologen het nog steeds als een werkzame planeet. Als Uranus jouw persoonlijke horoscoop beïnvloedt, ga je dat ongetwijfeld merken. Uranus is als de bliksem en stelt je voor onverwachte gebeurtenissen. Meestal zijn deze behoorlijk ingrijpend en soms veroorzaakt Uranus een ongeluk. Je ervaart dat niet als fijn, maar als je er later op terugkijkt zie je in dat de geforceerde verandering heel goed is geweest. Het oude is abrupt gestopt en heeft ruimte gemaakt voor iets nieuws dat veel beter bij de huidige fase van je leven past. Uranus is meestal de boosdoener als het gaat om scheidingen Neptunus is de god van de zee en heeft alles te maken met het element water.

Dit element gaat over gevoel en is daarmee niet logisch of praktisch. Water komt voor als mist en maakt dingen onzichtbaar en vaag. Als Neptunus jouw horoscoop raakt, kun je dat ervaren als een mist in je leven. Opeens zijn dingen niet meer zo helder en duidelijk en begrijp je er niets meer van. Je raakt in de war en wordt onzeker van de chaos die ontstaat. Emoties kunnen je overspoelen en je hebt het gevoel dat je erin verdrinkt en het nooit meer beter wordt. Dat laatste is niet waar. Een astroloog kan je precies vertellen wanneer Neptunus zich weer terugtrekt. Komt Pluto op bezoek, dan merk je dat zeker! Deze god van de onderwereld belicht aspecten van je leven die je liever niet wilt zien, omdat het gevoelig ligt. Vaak heeft dat te maken met een taboe of je schaduwkant. Pluto is erg sterk en kan heel dwingend zijn. Hij stopt niet voordat hij de onderste steen boven heeft. De dood hoort bij Pluto in de vorm van transformatie. Het oude is voorgoed voorbij en je wordt gedwongen dit onder ogen te zien. Een astroloog helpt je om alles helder in kaart te brengen en plaatst dit in de tijd. Zo ga je zien dat alles tijdelijk is en niets ooit hetzelfde blijft!

 

Verder op ParaVisie

  • Wil jij in contact komen met een spirituele coach? Kijk nu welke coaches online zijn op de spirituele hulplijn van ParaVisie.
  • Elke week leggen onze mediums kaarten. Bekijk nu onze wekelijkse leggingen op deze pagina over kaartleggen
  • Benieuwd naar jouw horoscoop? Bekijk de daghoroscoop en begin de dag goed.