Edelstenen geschenken van de aarde

Edelstenen: geschenken van de aarde

Voor verbetering van gezondheid, gemoedsrust, welvaart en geluk staat de mens een grote variatie aan edelstenen en kristallen ter beschikking. Maar hoe weet je welke steen bij jouw specifieke situatie past en hoe kun je optimaal profiteren van de magische werking ervan? Wij maken een selectie van enkele van de meest krachtige geschenken van Moeder Aarde.

 

AMETHIST

edelsteen amethistKrachten: dromen, genezing (reiki), spiritisme, vrede, liefde, bescherming tegen dieven, moed en gelukkig zijn. 
Amethist is een spirituele steen die absoluut geen associaties met geweld, boosheid of passie heeft. De amethist is de steen van vrede. Als de spanningen van het leven van alledag je overspoelen, houd dan een amethist in je linkerhand (of in je rechterhand als je linkshandig bent). Laat zijn rustgevende, ontspannende, kalmerende en vredige vibraties diep bij je naar binnen zakken. Of, nog beter, draag de amethist zo dat hij je huid aanraakt. De steen zal dan vervelende emotionele toestanden voorkomen. De amethist kalmeert vrees en geeft hoop, vrolijkt je op en stimuleert je om je te bezinnen op de spirituele realiteit achter het leven. Voor degene die hem draagt verjaagt hij schuldgevoelens en zelfbedrog, helpt hij om verslavingen als alcoholisme te overwinnen, beteugelt hij een te grote toegeeflijkheid en schenkt hij een wijs oordeel. Als je een amethist onder het hoofdkussen legt of in bed draagt, verjaagt deze slapeloosheid en nachtmerries. Hij resulteert in een vredige slaap en plezierige, genezende en zelfs profetische dromen. Ook zal deze steen ervoor zorgen dat de drager zich niet verslaapt. De amethist wordt vaak gedragen tijdens meditatie en contemplatie. Deze steen verscherpt tevens de bewuste geest. Hij stimuleert mentale krachten en wordt gebruikt om het geheugen te verbeteren, hoofdpijnen te verlichten en om de denkwijze in overeenstemming met de levensdoelen te houden.

 

AQUAMARIJN

Krachten: spiritisme, vrede, moed en zuivering.  edelsteen aquamarijn
Deze steen kun je dragen of bij je houden om op magische wijze de ontwikkeling van spirituele vermogens te bevorderen. Door een kristal van aquamarijn in je hand te houden, of door een geslepen aquamarijn om de hals te dragen, vermindert je bewuste geest zijn greep op de onderbewuste geest. Daardoor kunnen de altijd aanwezige spiritistische impulsen gehoord worden en je bewustzijn binnenkomen. Aquamarijn is een reinigende en zuiverende steen. Daarom kan hij worden gedragen op het lichaam of over het lichaam heen gewreven worden bij een zuiveringsritueel dat voorafgaat aan magische handelingen. Een groot kristal kun je ook in de badkuip doen of dragen tijdens het baden voor een groter reinigend effect. Door een aquamarijn in een glas fris water te doen kan een zachte, reinigende tinctuur gemaakt worden. Laat dit glas gedurende drie uur in het volle maanlicht staan, bij voorkeur buitenshuis. Verwijder dan de steen en drink dit water om gezuiverd te worden en om tot een groter spiritistisch bewustzijn te komen. Net als amethist wordt aquamarijn gebruikt om emotionele problemen tot rust te brengen en te kalmeren. Dit is een steen van vreugde, vrede en geluk, vooral in relaties. Wanneer partners aquamarijnen uitwisselen effent dat de weg voor hun interacties. Een aquamarijn is een zeer magisch en passend cadeau voor een bruid, wanneer ze die op haar huwelijksdag van de bruidegom krijgt. Aquamarijn wordt ook gedragen om tandpijn te verlichten en om ziekten van de maag, de keel en de kaak te genezen. Als amulet is de aquamarijn tevens geschikt om een goede gezondheid veilig te stellen, om vrees een halt toe te roepen, om de daarachter verborgen moed te versterken en om alertheid van geest te stimuleren.

 

BLOEDSTEEN

edelsteen bloedsteenKrachten: stelpen van bloedingen, genezing, overwinning, moed, rijkdom, sterkte, macht, zakendoen en onzichtbaarheid. 
Het meest bekend is het gebruik van bloedsteen om bloedingen te stelpen. Soldaten droegen hem vaak bij zich om verwondingen te vermijden of als een magisch middel bij eerste hulp. Wanneer je hem op de wond drukt, zorgt de steen dat het bloeden ophoudt. Hoewel dit effect werd gezien als zuivere magie, was het waarschijnlijk het gevolg van de druk en de koude van de steen. In onze tijd draagt men bloedsteen om het bloed gezond te houden en om de genezing te bevorderen van ziekten die met het bloed samenhangen. Bij een bloedneus stopt het bloeden als je een bloedsteen onder de neus houdt. Bloedsteen kan ook gedragen worden om koortsen te genezen en als een talisman die de algehele gezondheid stimuleert. Deze steen is populair bij atleten, want zij dragen hem om hun fysieke kracht te vergroten en om wedstrijden te winnen. Ook draagt men de steen om het leven te verlengen. Het dragen van bloedsteen geeft moed, dempt vrees en elimineert kwaadheid. Als je hem in je zak of portemonnee bij je draagt of als sieraad, dan trekt de bloedsteen rijkdom aan.

 

GRANAATSTEEN

edelsteen granaatsteenKrachten: genezing, bescherming en kracht. 
Granaatsteen is vurig rood. Hij kan gedragen worden om de lichaamskracht, het uithoudingsvermogen en de vitaliteit te vergroten. Men draagt of gebruikt granaat om extra energie te verkrijgen voor rituele doeleinden. Draag een granaatsteen wanneer je jezelf aan het uitputten bent, zoals bij het beklimmen van een berg, studeren tot de ochtendschemering of het uitvoeren van zware rituelen. De granaat is een beschermende steen en kan als zodanig gedragen worden. Vijfhonderd jaar geleden dacht men dat deze steen demonen en nachtelijke spoken verdreef. Tegenwoordig ziet men de granaat als een steen die de aura versterkt en een schild creëert van positief geladen vibraties dat negatieve energie verdrijft. Laten we als voorbeeld nemen dat je ’s nachts een granaat draagt en gevisualiseerd hebt dat deze je beschermt. Een eventuele straatrover zou plotseling kunnen besluiten om niet bij jouw huis langs te gaan, afgeschrikt door de vibraties die van jou uitgaan. Als bescherming tegen dieven worden vooral granaatstenen aangeraden. Granaat is een steen met een genezend effect, in het bijzonder bij huidkwalen die met ontstekingen gepaard gaan. Ook regelt granaat het hart en het bloed. In het verleden wisselden vrienden die afscheid van elkaar moesten nemen, onderling granaatstenen uit als symbool van hun vriendschap en om zich er op magische wijze van te verzekeren dat ze elkaar weer zouden ontmoeten.

 

JADE

edelsteen jadeKrachten: liefde, genezing, lang leven, wijsheid, bescherming, tuinieren, voorspoed en geld.
Jade is een oude steen die liefde aantrekt. Vaak gaf een vrouw jade als verlovingscadeau aan een man. Vlak voor hun bruiloft kan een man jade cadeau geven aan zijn bruid. De rustgevende groene kleur van jade heeft een genezend effect. Het dragen van de steen bevordert de heling van onderliggende, niet-fysieke problemen bij ziektes. Het effect is bijzonder goed bij nier-, hart-, en maagklachten. Jade kan bovendien toegepast worden om ziekten en problemen met de gezondheid te voorkomen. De oude Maya’s droegen amuletten van jade om zichzelf te beschermen tegen blaas- en nierproblemen. De Chinezen voelden in jade de kracht om het leven te verlengen. Om de gezondheid van planten te verbeteren droeg men een stuk jade bij het tuinieren. Vier stukken jade die langs de omheining van de tuin begraven worden, bewerkstelligen hetzelfde. Het dragen van jade kan geld in je leven brengen. Creëer een positieve houding ten opzichte van geld en visualiseer jezelf terwijl je er productief en creatief mee omgaat. Wanneer je nadenkt over een zakelijke transactie, houd dan enkele minuten een stuk jade in je hand. Laat de welvaart en voorspoed brengende energie van de steen door je heen gaan. Daarna kun je een beslissing nemen over de koers die je zult volgen. De steen is zeer beschermend. Hij waakt tegen ongelukken en ongelukjes die met de juiste aandacht voorkomen kunnen worden.

 

LAPIS LAZULI

edelsteen lapis lazuliKrachten: genezen, plezier, liefde, trouw, spiritisme, bescherming en moed.
Deze nogal kostbare steen geneest en brengt rust. Door simpele aanraking met deze steen gaat je mentale, fysieke, spirituele, onderbewuste en emotionele toestand erop vooruit. Hij is vooral in gebruik om koortsen en ziekten van het bloed te verlichten. Lapis lazuli versterkt ook het gezichtsvermogen als hij geregeld gedragen wordt. Als je een genezingsritueel voor een vriend uitvoert, houd je de steen vast en visualiseer je de zieke persoon als een genezen, gezond en compleet mens. Visualiseer hoe de energie de steen instroomt en door de steen versterkt naar de zieke persoon uitstraalt. Lapis lazuli wordt gezien als een krachtige amulet voor trouw. Daarom dragen geliefden hem om de band die tussen hen gegroeid is te versterken. De diepblauwe kleur reflecteert zijn vredige vibraties. Hij is nuttig bij het verlichten van depressie. Lapis lazuli stimuleert de drager om vriendelijk te zijn. Misschien is de meest voorkomende toepassing tegenwoordig wel het versterken van spiritistisch bewustzijn. Lapis lazuli heeft ook een beschermende functie, vooral voor kinderen. In India rijgt men kralen van lapis lazuli op gouddraad. Kinderen dragen de halsketting om hun gezondheid, groei en bescherming veilig te stellen. Ooit liet men kinderen een dergelijke halsketting dragen om angsten en verontrustende fantasieën te verdrijven. Lapis lazuli schenkt moed. Deze eigenschap wordt ook door volwassenen gewaardeerd. Waarschijnlijk ontstaat ze door de beschermende eigenschap van de steen.

 

MALACHIET

edelsteen malachietKrachten: kracht, bescherming, liefde, vrede en succes in zaken. 
Het dragen van een stuk malachiet wendt dreigend gevaar af. Legendes verhalen dat deze steen, net als veel andere stenen, in stukken breekt om zijn drager op de hoogte te brengen van aankomend gevaar. Deze mooie groene steen met lijnen in verschillende kleuren, wordt sinds lange tijd gebruikt om extra kracht te verlenen aan magische rituelen. Draag het, houd het vast of leg het op een altaar. Dit versterkt je vermogen om kracht op een magisch doel te richten. Ter bescherming tegen negativiteit en fysieke gevaren kun je kralen of hangers van malachiet dragen. Malachiet is voor reizigers een beschermende steen met een bijzonder sterke werking als je wilt voorkomen dat de drager valt. Wanneer je een halsketting van malachiet in de buurt van je hart op je huid draagt, groeit je vermogen om lief te hebben. Daardoor zal een liefde in je leven komen. De kleur van de malachiet is rustgevend en kalmerend. Door naar malachiet te kijken of door hem in je receptieve hand te houden (voor een rechtshandige is dat de linkerhand en andersom - red.), komt het zenuwstelsel tot ontspanning en bedaren heftige emoties. Malachiet bevordert rust en kalmte en zorgt voor een ongestoorde nachtrust als hij in bed gedragen wordt. Als je hem vasthoudt verdrijft hij een depressie. Kleine stukjes malachiet in iedere hoek van een bedrijfspand of in het kasregister trekken klanten aan. 

 

ROBIJN

edelsteen robijnKrachten: bescherming, kracht, plezier, weren van nachtmerries, rijkdom en welvaart. 
Dromen over robijnen wijst op succes in zaken en op financieel terrein. Als een boer of tuinder robijnen ziet in zijn slaap, voorspelt hij een rijke oogst. Deze steen is een van de velen waarvan men beweert dat hij donker wordt als er gevaar, negativiteit of ziekte dreigt voor de eigenaar. Het is onduidelijk of dit over een feitelijke kleurverandering gaat, over een spiritistisch waargenomen kleurverandering of over een symbolische duiding. Robijnen zijn kostbare stenen. Perfecte exemplaren met een diepe, bloedrode kleur zijn waanzinnig duur. Tegen redelijke prijzen zijn robijnen van mindere kwaliteit te koop. Dit zijn geen edelstenen, maar ze kunnen wel gebruikt worden voor magische doeleinden. Een robijn in huis beschermt het tegen stormen en negativiteit, vooral wanneer er eerst de vier buitenhoeken van het huis mee aangeraakt zijn. Op dezelfde manier geeft het aanraken van bomen of de omheining van een tuin met een robijn, bescherming tegen bliksem en heftige stormen. Robijnen, gezet in juwelen, worden gedragen om droefheid en negatieve gedachtepatronen te verdrijven. Zulke juwelen brengen vreugde, versterken de wilskracht en het vertrouwen en verdrijven angst. Naast je hoofdkussen of gedragen in bed, verzekert de robijn je van een verkwikkende slaap die niet verstoord wordt door nachtmerries.

 

SAFFIER

edelsteen saffierKrachten: spiritisme, liefde, meditatie, vrede, defensieve magie, genezen en kracht.
Als sieraad gedragen, stimuleert deze steen het derde oog. Hij activeert het onderbewustzijn en verruimt spiritistische vermogens. Saffier beschermt liefde. Dit betekent dat de steen trouw aanmoedigt en de gevoelens tussen verliefden met elkaar in overeenstemming brengt. Van oudsher dragen mensen de saffier om afgunst te verdrijven, positieve sociale interactie te bevorderen en tot verzoening met vijanden te komen. Saffier kan voor al deze doelen aangewend worden in ieder type relatie, niet alleen binnen huwelijks- of liefdesrelaties. Saffier heeft een rustgevende, diepblauwe kleur. Hij schenkt wijsheid tijdens meditatie. Als je hem draagt, bevordert de steen vrede. Tegenwoordig is de saffier populair bij mensen die in rechtszaken verwikkeld zijn. Mogelijk komt dit omdat de saffier fraude afweert. Maar de steen heeft dit effect alleen als de eigenaar in zijn of haar recht staat. De saffier helpt om het lichaam te genezen. Dit geldt vooral voor de ogen, die door de aanwezigheid van de steen gesterkt worden. De saffier vermindert koorts en maakt een einde aan neusbloedingen. Dit effect wordt bereikt door hem tegen het voorhoofd te houden. Men draagt saffieren als beschermers van de algehele gezondheid.

 

TURKOOIS

edelsteen turkooisKrachten: bescherming, moed, geld, liefde, vriendschap, genezing en geluk hebben.
Turkoois is een beschermende steen. Gedragen als sieraad versterkt turkoois de moed. Voor de reiziger is deze steen een waardevolle amulet, vooral wanneer hij zich waagt op politiek gezien onstabiele of gevaarlijke plaatsen. Turkoois wordt als sieraad gedragen of gebruikt bij bezweringen om geld aan te trekken. Een voorbeeld hiervan is het leggen van een cirkel van turkoois of halsketting van turkoois om een groene kaars heen, terwijl je rijkdom en welvaart visualiseert. Als geschenk gegeven, brengt de turkoois rijkdom en geluk voor de ontvanger. De steen wordt toegepast in liefdesmagie. Turkoois bevordert harmonie in het huwelijk en verzekert dat de twee betrokken personen zich met elkaar verstaan. Sommige bronnen vermelden dat als de liefde vervaagt in de ontvanger van de steen, de kleur van de steen ook zal vervagen. Draag turkoois om nieuwe vrienden aan te trekken, om vreugdevol en gelijkmoedig te zijn en om er mooier uit te zien. Turkoois is ook een genezende steen. Hij versterkt de ogen, verlicht koorts en vermindert hoofdpijnen. Terwijl je turkoois tegen het pijnlijke of zieke deel van het lichaam drukt, kun je visualiseren dat de ziekte de steen binnengaat. Water waarin turkoois gelegen heeft, wordt gedronken vanwege zijn genezende eigenschappen. Men draagt ringen en hangers van turkoois om de gezondheid te bevorderen en te behouden. De steen voorkomt migraine als hij als sieraad wordt gedragen.

 

Reinigen

Voordat je stenen gaat gebruiken, is het raadzaam ze te zuiveren van eerder opgeslagen energieën. Daar zijn diverse manieren voor. De eenvoudigste is de steen gedurende minimaal een dag in de volle zon te leggen. Doe dit het liefst in de buitenlucht en haal de steen in de avondschemering weer naar binnen. Bij de tweede methode leg je de steen in stromend water, bijvoorbeeld een rivier of beek. Gebruik een netje om te voorkomen dat de steen wegspoelt en laat deze in het water overnachten. Tot slot kun je gebruikmaken van aardekrachten door de steen gedurende ongeveer een week in de grond te begraven. Probeer na afloop van deze reinigingsmanieren zelf aan te voelen of de zuivering volledig is geweest door de steen in je meest gevoelige hand te nemen.

 

Verder op ParaVisie

  • Wil jij in contact komen met een spirituele coach? Chat met online paragnosten of bel met een van de mediums op de paralijn.  
  • Elke week leggen onze mediums kaarten. Bekijk nu onze wekelijkse leggingen op deze pagina over kaartleggen