Praten met dieren? Dat kan jij ook!
Tijdens de zomermaanden staat de relatie tussen mens en (huis)dier vaak extra onder druk. Baasjes gaan op vakantie en laten soms hun favoriete dieren achter in een pension of overgeleverd aan de zorg van anderen. Dat levert spanningen op. Op deze momenten zou je wensen dat een meer directe vorm van communicatie tussen jou en je dier mogelijk was. Volgens dierentolken bestaat die mogelijkheid. Hoe gaan zij te werk? En wat kan jij daarvan leren?

Mieke Zomer is dierentolk. Dit houdt in dat zij telepathisch en intuïtief met dieren praat. In haar beroep doet zij dat alleen op afstand, bijvoorbeeld via een foto. Dieren reageren vaak verbluffend op haar readings: negatief gedrag verdwijnt, de geneeskundige behandeling die de dieren ondergaan kan worden bijgesteld of dieren genezen spontaan. Vijf jaar geleden startte Mieke haar praktijk, ze heeft inmiddels al honderden andere dierenliefhebbers geleerd om op deze bijzondere manier contact te leggen met dieren. Eén ding is zeker: bij haar zijn we voor al onze vragen over dierencommunicatie aan het juiste adres.

man met hond

Mieke, hoe verloopt voor jou het contact met dieren?
“Beroepsmatig maak ik alleen op afstand contact met dieren. Privé gaat dat anders. Thuis hebben wij twee honden, acht ezeltjes en een chinchilla. Wij praten met ze. Gewoon hardop in woorden, maar ook in plaatjes. Gaan we naar de dierenarts, dan zijn ze voorbereid omdat we ze hebben verteld wat er gaat gebeuren. Komt er bezoek, dan is dat door ons al aangekondigd. Als voorbeeld dienen onze ezeltjes, die we voor wandelingen verhuren aan mensen die willen onthaasten. Ze krijgen dan gezellige tassen om en gaan met de mensen op pad, tussendoor een picknickje. De wandelaars krijgen instructies mee om te oefenen hun ezeltje op gedachten mee te laten wandelen. Loopt het ezeltje te langzaam, dan adviseren wij de wandelaar om ezel en wandelaar in combinatie als een liggende komkommer te visualiseren.
 
Resultaat is dat de ezel zijn pas uitstrekt en dus sneller vooruitgaat. Loopt het ezeltje te snel, dan komt de liggende komkommer rechtop te staan. Hierdoor ‘verzamelt’ het ezeltje zijn pas en houdt het vaart in. Schiet het dier in de stress of schrikt het ergens van en wil het met de wandelaar op de loop, dan volstaat het om te ‘aarden’. De wandelaar heeft dan nauwelijks fysieke kracht nodig om het dier vast te houden. Hij hoeft in feite alleen maar aan zijn voeten te denken om zichzelf en de ezel staande te houden. Voor zulke praktijkoefeningen heb je echt geen ezel nodig. Dit kun je ook met je hond doen of met je paard.”
 
Ervaren dieren meer dan mensen? Met andere woorden: zijn zij paranormaal begaafd?
“Dit vind ik een heel lastig te beantwoorden vraag. We zouden eerst moeten ‘afspreken’ wat we onder paranormaal begaafd verstaan. In mijn opinie is ieder mens en ieder dier paranormaal begaafd. Veel mensen willen er alleen nog niet aan. Hun ratio is nog te belangrijk voor ze. Ik denk dat wij als mens de dieren nog veel te vaak onderschatten. Wie zijn wij om te denken dat dieren niet kunnen communiceren met ons? Dat wij hen niet verstaan, is natuurlijk een heel ander verhaal.
 
Dieren staan van nature erg open. Een dier dat van jongs af aan telepathisch en intuïtief wordt benaderd, is natuurlijk veel gevoeliger dan een kettinghond die door zijn eigenaar als zielloos ding is bestempeld en zo zijn dagen slijt. Ik ervaar dat dieren in spirituele gezinnen veel verder zijn in hun ontwikkeling en veel meer open staan dan dieren die wonen bij mensen die niet geloven in telepathisch communiceren.”
 
In de zomer gaan veel mensen op vakantie. Is extra contact nodig?
“Mijns inziens is het raadzaam om je dier goed voor te bereiden. Vertel het dier wat je aan het doen bent (koffers pakken), wat er te gebeuren staat (je gaat er even tussenuit), hoe lang je weggaat, wat er van hem verwacht wordt, wie de verzorging op zich neemt. Richt je aandacht daarbij ook op het moment van weer thuiskomen. Visualiseer het plaatje dat je weer thuiskomt en je je dier blij begroet. Dit gevoel stuur je in gedachten over naar je dier. Het zal zich zodoende ook verheugen op jouw thuiskomst.
 
Mocht je wat gespannen zijn voor de vakantie, probeer dit dan niet te verbloemen voor je dier. Wees open en eerlijk. Het dier zal jouw emoties eerder goed aanvoelen, dan dat hij zich voor de gek laat houden. Voor iedereen die op dit moment op vakantie is en denkt dat het te laat is: dat is niet waar. Je kunt ook nu gewoon even ‘intunen’ op je dier, vertellen waar je bent, hoe je je voelt en wanneer je weer thuiskomt. De thuisblijvende verzorging kan in veel gevallen onmiddellijk waarnemen op welk moment je dit artikel hebt zitten lezen!”
 

vrouw met kat

Telepathisch contact leggen
Mieke Zomer onderscheidt bij het telepathisch contact met dieren vijf verschillende fasen. Het begint echter met het je aarden: “Telkens als je bewust telepathisch contact legt met je dier, aard en bescherm je je. Je slaat jezelf bijvoorbeeld een gouden cape om. Dit aarden blijft een essentieel onderdeel van de communicatie, want het houdt je uit de zweefsfeer en in de realiteit. Stel nu dat je echt een probleem hebt omdat jouw kat naast de bak plast. De communicatie verloopt dan in fasen:
 
Fase 1
Vraag in gedachten de aandacht van jouw dier. Roep zijn naam drie keer. Stuur het jouw pure liefde. Vertel het dier dat je met hem wilt praten omdat hij naast de bak plast. Zie daarbij het plaatje voor je van je dier, kijk naar de situatie zoals die er ligt: de bak wordt niet gebruikt, je komt thuis van je werk en als je binnenkomt ruik je al dat het mis is. Je wordt chagrijnig, loopt naar de plek des onheils, wordt nog chagrijniger, pakt spullen om de boel weer schoon te maken. Ondertussen komt de boosdoener zelf ook nog even kijken en deze krijgt een mopper van je.
 
Fase 2
Na het uitleggen van de huidige situatie zoals hierboven omschreven, kun je je kat vragen hoe het komt dat hij de bak niet gebruikt. Het antwoord van de kat komt als een flits binnen: het kan opeens gaan stinken (de kat vindt dat de korrels stinken), je kunt plots natte handen en voeten krijgen (de kat vindt dat de bak te nat is en dat deze vaker verschoond moet worden), je kunt ogen in je rug voelen priemen (de kat vindt dat hij geen privacy heeft op de bak), de kat geeft aan een lichamelijke of een psychische aandoening te hebben et cetera.
 
Fase 3
Als je deze informatie hebt opgevangen, creëer je het plaatje zoals jij wilt dat het eruit ziet en de daarbij horende gevoelens. In dit geval betekent het: je komt thuis van je werk en in huis ruikt het lekker fris. Je bent blij omdat je weet dat de kat alles netjes op de bak heeft gedaan, aangezien jij de maatregelen hebt genomen die de kat heeft aangegeven (schone en/of afsluitbare bak, andere korrels). Je loopt naar de bak en ziet dat dat inderdaad zo is. Je wordt er helemaal vrolijk van. De kat zit erbij te kijken en krijgt een aai en een serie complimentjes.
 
Valkuil: denk je in fase 3 ook maar een fractie aan het naast de bak plassen, dan houd je dit in feite in stand. In feite is het gesprek nu gevoerd. Het probleem is aangegeven, de oplossing is door het dier gegeven en gevisualiseerd en door jou beleefd en gecommuniceerd tijdens fase 3. Voor het afsluiten van het gesprek en om ervoor te zorgen dat het dier na het gesprek met jou vrij is van jouw energie en jij vrij van de zijne, zet je eerst het dier in een gouden ei en daarna jezelf. Vervolgens visualiseer je dat je de verbinding die je hebt gelegd verbreekt.
 
Fase 4
Je maakt daadwerkelijk werk van de aanwijzingen die het dier in fase 2 heeft gegeven.
 
Fase 5
Je wacht rustig af of je alles goed van je dier hebt begrepen. Bij kleinere problemen, bijvoorbeeld een hond die vandaag erg onrustig is en je overal achterna drentelt, hoef je in feite alleen je hond voor je te zien terwijl deze rustig slaapt in zijn mand. Verbind hem in gedachten met de aarde en laat rustgevende aarde-energie zijn systeem instromen.
 
Mieke Zomer
Meer informatie over: Mieke Zomer.
 
Ook andere professionele consulenten kunnen contact leggen met dieren via de mediumchat en je kunt natuurlijk ook met een medium bellen.

Artikel uit ruim 30 jaar ParaVisie magazine.