Kruid onder de loep: salie

Salie de helende plant
Salie de helende plant. Salie betekent zoveel als heling of helen. De oorspronkelijke Latijnse naam was Salvia Officinalis L. waarbij de toevoeging officinalis erop wees dat deze plant een genezende werking had.
Eigenschappen

De plant staat sinds lange tijd bekend om de volgende eigenschappen: remmend bij transpiratie, infectie werend, spijsvertering bevorderend, menstruatie bevorderend, gunstige invloed op hormonale balans bij vrouwen.

Vragen over de liefde, relaties, familie, werk of toekomst?

Chat of bel met erkende en ervaren spirituele coaches. 

Bekijk nu de introductie aanbieding en krijg antwoorden op jouw vragen.

 

Bekijk de aanbieding

 

Kom direct in contact 

Liever telefonisch een medium of helderziende bellen ?

Bekijk de live helderzienden of een online waarzegger

 

Traditioneel gebruik

In het oude Egypte maar ook bij de Grieken en Romeinen werd salie ingezet om de vruchtbaarheid bij vrouwen te verbeteren. ook typische vrouwenklachten werden door de plant aangepakt.
In de middeleeuwen werd salie als magisch beschouwd omdat het breed ingezet kon worden, bijvoorbeeld bij verkoudheden, hoest, astma, insectenbeten, zenuwzwakte, menstruatieklachten, het stimuleren van de spijsvertering, ter verzachting van krampen en bij het verhelpen van gasvorming in de spijsvertering.

Toepassingen in de volksgeneeskunde

Vaak wordt salie toegepast bij ontstekingen in de mond zoals bij tandvleesontstekingen, aften of keelpijn. Ook toepassingen bij overgangsklachten worden vermeld, bijvoorbeeld: overmatig zweten, gebrek aan eetlust en spijsverteringsproblemen.

Op je gezondheid!

Thorsten Meininger
Susanne Hazen
www.detoxacademy.nl