Tijm

Tijm, meer dan smaakmaker
 
Tijm kennen wij als keukenkruid en we gebruiken het o.a. vaak in stoofgerechten. Tijm voegt een intense smaak toe aan het eten en zorgt daarnaast voor een betere vertering bij zware en vette spijzen. Zo vind je tijm, bijvoorbeeld in de Italiaanse keuken, vaak terug in pasta en vleesmaaltijden.
 
Echte tijm is uit Zuid-Europa afkomstig en wordt bij ons gekweekt als bodembedekker, als rotstuinplant, als borderplant of als toekruid maar ook als medicinale plant.

Vragen over de liefde, relaties, familie, werk of toekomst?

Chat of bel met erkende en ervaren spirituele coaches. 

Bekijk nu de introductie aanbieding en krijg antwoorden op jouw vragen.

 

Bekijk de aanbieding

 

Kom direct in contact 

Liever telefonisch een medium of helderziende bellen ?

Bekijk de live helderzienden of een online waarzegger

 

 
Medicinale eigenschappen
Tijm bevat veel etherische olie en heeft een sterke geur. Deze sterke geur werkt direct in op het gevoelsleven, op de psyche en op de thymus, de klier die zorgt voor onze natuurlijke afweer. Tijm kalmeert het zenuwstelsel en versterkt, bijvoorbeeld bij overbelasting. De kleur van de bloemetjes, lila, lichtpaars tot roze, staat voor de kleur van de ziel.
 
Tijm werkt stimulerend op de doorbloeding in het hele buikgebied en draagt bij aan een regelmatige menstruatie. Tijm als etherische olie werkt ontkrampend en desinfecterend.
Tijm kan op velerlei manier gebruikt worden: als thee, in een stoom- of ligbad, in een (hoest)drankje, als tinctuur en als olie.
 
tijm
 
Makkelijke toepassingen voor thuis
Heilzame tijmthee
1 flinke theelepel tijmkruid met 1/4 liter water overgieten; tot kookpunt verhitten en dan afzeven. Op matig warme temperatuur, drie kopjes per dag drinken (bij hoest kan je het zoeten met honing).
 
Kalmerend tijmbad
100 gram tijmkruid overgieten met 1 liter kokend water; 15 tot 20 minuten laten trekken; afzeven en de vloeistof toevoegen aan het ligbad.
 
Ontspannend inhaleren
Neem twee druppels etherische olie en los die op in een liter heet water. Ga boven de damp hangen en adem die diep in door je neus. Pas op dat je je niet verbrand. Als je wilt kan je nog een handdoek over je hoofd slaan zodat je de damp in een 'tentje' opvangt.

Op je gezondheid!

Thorsten Meininger
Susanne Hazen
www.detoxacademy.nl