Therapie Belicht

Rebalancing

rebalancingopening Rebalancing ontstond in de jaren ‘70 in het groei- en meditatiecentrum van de spirituele leider Osho. Deze herkende als geen ander dat ons lichaam de tempel is van de ziel, waar onze vrije natuurlijke aard in leeft. In de ashram van Osho kwamen lichaamswerkers en therapeuten bijeen die zich geïnspireerd voelden om vanuit hun expertise een synthese te maken van diverse stromingen en manieren van werken.

Vragen over de liefde, relaties, familie, werk of toekomst?

Chat of bel met erkende en ervaren spirituele coaches. 

Bekijk nu de introductie aanbieding en krijg antwoorden op jouw vragen.

 

Bekijk de aanbieding

 

Kom direct in contact 

Liever telefonisch een medium of helderziende bellen ?

Bekijk de live helderzienden of een online waarzegger

 

Technieken
Bij het vormgeven van Rebalancing werden technieken gecombineerd uit verschillende vormen van lichaamswerk, waaronder Rolfing, Alexander-techniek, Feldenkrais, Trager, Cranio-Sacraal-therapie en Bio-energetica.
[Bron: Platform Rebalancing]

Kramp van lichaam en geest ontspant
Rebalancing is een lichaamsgerichte benadering die leidt tot meer zelfinzicht. Door Rebalancing leer je de kramp ontspannen waaraan je lichaam en geest in de loop van het leven gewend zijn geraakt. Deze ontspanning geeft een ervaring van welzijn, verandert onze perceptie en opent nieuwe dimensies. [Bron: rebalancing.nl]

 

Hieronder tref je Rebalancing Therapeuten aan die in Nederland praktijk voeren en allen aangesloten zijn bij een of meerdere beroepsverenigingen. Zij schrijven tevens over hun manier van werken met Rebalancing. De adresgegevens van deze praktijken vind je in de landkaart hiernaast.

ericaheijnen Rebalancingweekenden - gewoon jezelf kunnen zijn...

Het is fijn om gewoon jezelf te kunnen zijn. Wat staat er in de weg om in contact met jezelf te blijven? Wanneer verlies je dat? Door middel van een workshop leer je beter naar je lichaam en gevoel te luisteren. Een rebalancingworkshop bestaat uit een combinatie van zelfonderzoek, lichaamswerk en meditatie. De weekenden worden gegeven door rebalancers Erica Heijnen, Annelies Holtkuile en Larry Meenk. Erica is sinds 1991 rebalancer en werkte 12 jaar als docent bij de Rebalancing School. Annelies en Larry zijn beiden ervaren rebalancers.

Erica Heijnen, www.rebalancer.nl

 

janneke venema Eén aanraking doet meer dan duizend woorden

Lichamelijke, psychische en emotionele klachten vertellen dat de balans in je leven zoek is. Kies je dan voor symptoombestrijding? Of los je de oorzaak op? Mijn werk doet beide. Rebalancing is een precieze massage die uitnodigt te ontspannen en weerstanden los te laten. Daarmee en met de Trager-Approach en Thai-yogamassage behandel en verzacht ik klachten. Daarnaast ondersteun ik je bij het onderzoeken en oplossen van de oorzaken, o.a. met familieopstellingen. ‘Als je je verbindt met wat er in je leeft, kan álles helen’.

Janneke Venema, praktijk In Goede Handen, www.rebalancing-apeldoorn.nl

 

Word wie je bent logo Emilia Gransberg Blij en gelukkig naar huis

Als Rebalancer geef ik mijn cliënten een veilige ruimte en vertrouwen om zichzelf te kunnen zijn. Door goed te luisteren en in te voelen begeleid ik de cliënt in het contact maken met en loslaten van de spanning die ze in hun systeem hebben opgeslagen. Dankzij mijn basis van Fysiotherapie en Osteopathie kan ik het lichaam beter lezen en heb ik snel inzicht in oorzaken van klachten. Mijn bijzondere kwaliteit van aanraken geeft een diepe ontspanning en release. Je gaat blij, gelukkig en tevreden naar huis. Sinds 2002 voer ik een zelfstandige praktijk in Amsterdam: Word Wie Je Bent .

Emilia Gransberg, www.word-wie-je-bent.nl
 

logo inge kraan Ontdek de bevrijdende kracht die achter de adem en aanraking schuilt

Vaak moet je eerst vastlopen om te ontdekken dat je ergens onderweg jezelf bent kwijtgeraakt. Door pijnlijke ervaringen (emotioneel, psychisch, fysiek) gaan mensen beperkt ademen en leven om maar niet te voelen. Deze beperking en kramp kunnen ervoor zorgen dat je gaat overleven in plaats van leven. Met Rebalancing en ademwerk begeleid ik mensen het contact met zichzelf te herstellen, meer van zichzelf te ontdekken en zich te bevrijden van blokkades. Hierdoor kan de levensenergie weer vrij gaan stromen. Naast individuele sessies geef ik diverse workshops: Heel je lichaam tijdens en na kanker, stress en burnoutpreventie training, de Kracht van Ademen.

Inge Kraan, Ademcoaching en Rebalancing, www.ik-adem.nl

 

logo EB rgb groot Rebalancing - hernieuwd contact met je lichaam, levensnergie en essentie
Rebalancing brengt je dieper in contact met jezelf door aanraking en zelfonderzoek. Je leert werkelijk luisteren naar je lichaam en je te openen voor je gevoelens en emoties. Er ontstaat een dieper landen in jouw lichaam, landen op aarde en je verbind je weer met jouw essentie en het krachtige en intelligente veld van bewustzijn in en om je heen. Van hieruit het leven verder ontdekken, mij inspireert het dagelijks…hoe zou dat voor jou zijn? Welkom!
Naast individuele Rebalancing-sessies, geef ik workshops op het gebied van lichaamscontact en bewustzijn. Ook ben ik als docent en dagelijkse leiding verbonden aan de Rebalancing School, een prachtige inspiratieplek voor lichaamswerk en bewustzijn.
Emile Buring, Praktijk voor Rebalancing, www.emileburing-rebalancing.nl

 

Sabine Kuypers Laat je lichaam je helpen

Spanning, stress, hooggevoeligheid, weerstand, burnout, verdriet: het is allemaal te voelen in je lijf en niet op te lossen met je mind. Met Rebalancing leer je uit je hoofd gaan en te luisteren naar de signalen van je lichaam. Je gaat contact maken met je binnenwereld en je gevoelens onderzoeken, verwoorden, waarderen en dragen. Rebalancing geeft je diepe inzichten en maakt je vrijer en zelfbewuster, ruimer en meer ontspannen. Ik help en ondersteun je daar graag bij! Daarbij combineer ik vaak sjamanistische technieken met Rebalancing in mijn praktijk in Oegstgeest (en Ruinen). Verder ben ik docent bij de Rebalancing School.

Sabine Kuypers, www.hierbenje.nu

 

Logo Puur2 De zachte methode voor emoties en gevoelens
Rebalancing is voor mij een zachte methode om te ontspannen met emoties en gevoelens. In ons hectische leven is hier vaak geen ruimte voor. Je hebt dan de neiging je gevoel wat weg te drukken waardoor er in het lichaam vaak spanning ontstaat. Hierdoor kan je vaak niet ten volle leven en blokkeer je op bepaalde gebieden. Het stroomt niet door. Als je bij de spanning of de emotie aanwezig blijft en het te verwelkomt merk je dat het systeem gaat ontspannen. Je krijgt als het ware meer ruimte in je lichaam en je denken. Ik werk met aanraking, ademhaling, massage, zelfonderzoek en meditatie.

Yvonne Verhoeven, www.puurrebalancing.nl

 

Ed BodewesLichaam en geest in balans
We ‘vergeten’ vaak te luisteren naar wat ons lichaam ons vertelt, totdat we vastlopen. In mijn praktijk in Groningen komen veel mensen met stress-gerelateerde klachten zoals een pijnlijke (onder)rug, nek of schouder, gebrek aan zelfvertrouwen en vermoeidheid. Bindweefsel en spieren zijn dan vaak strak. Ik ben altijd weer verwonderd dat een respectvolle aanraking of beweging deze ‘bevroren’ delen doet smelten. Dan komt er ruimte voor meer plezier, zelfbewustzijn, zelfwaardering en gaat de levensenergie weer vrij stromen.
Naast individuele sessies geef ik cursussen en workshops Rebalancing, vrij en gemakkelijk bewegen (Trager Approach), Massage Meets Movement en Ontspanningsmassage in Nederland en het buitenland.

Ed Bodewes, www.bodymindrebalancing.info. Zie verder op de landkaart Groningen.