B-Quivit

B-Quivit

Onlangs kwam de firma Springfieldnutra uit met een nieuw voedingssuplement: B-Quivit.

Een complex van B-vitamines uit quinoa: terug naar de natuur en toch een stap vooruit.

Natuurlijk, bioactief vitamine B-complex uit Quinoa

Vragen over de liefde, relaties, familie, werk of toekomst?

Chat of bel met erkende en ervaren spirituele coaches. 

Bekijk nu de introductie aanbieding en krijg antwoorden op jouw vragen.

 

Bekijk de aanbieding

 

Kom direct in contact 

Liever telefonisch een medium of helderziende bellen ?

Bekijk de live helderzienden of een online waarzegger

 

Overmatige consumptie van koolhydraten, suikers en eiwitten, leidt in de Westerse wereld tot een weid verbreidt tekort aan B-vitamines. In de natuur en onze voeding komen vitamines zelden geïsoleerd voor, maar zijn zij verbonden met eiwitten, koolhydraten of vetten tot complexen. De verschillende B-vitaminen werken samen en zijn betrokken bij vele processen van de stofwisseling. Als enzymen en co-enzymen zijn ze essentieel voor het vrijmaken van energie uit voeding en de verbranding van suikers, koolhydraten, eiwitten en vetten. Deze fysiologische vormen worden snel herkend door het lichaam en makkelijker opgenomen dan synthetische vitamines.

De B-vitamines spelen een rol in de aanmaak van nieuwe cellen en zij zorgen mede voor een gezonde huid, haar en nagels. In het lichaam kunnen geen voorraden B-vitamines opgeslagen worden en deze groep vitaminen moet dus via de dagelijkse voeding worden aangevuld. In geval van intensieve training stookt het lichaam binnen de kortste keren de hoeveelheid aanwezige B-vitamines op. Ook een groot gebruik van suiker, cafeïne, bewerkt voedsel en alcohol zorgen voor een vermindering van de voorraad B-vitamines.

De B-vitaminen zijn onder meer van betekenis voor de stofwisseling van koolhydraten en aminozuren en ontlenen hieraan hun belang voor de functie van het zenuwstelsel. Alle B-vitaminen moeten aanwezig zijn voor een goede gezondheid.

Acht B-vitamines
Vitamine B is een verzamelnaam voor acht wateroplosbare vitamines, die allen een belangrijke rol spelen in de cellulaire stofwisseling. Lang geleden werd gedacht dat vitamine B één verbinding was, maar later onderzoek wees uit dat het verschillende stoffen zijn die vaak samen voorkomen in voeding.

Het complex aan B-vitaminen heeft acht groepen: B1, B2, B3, B5, B6, B11, B12 en biotine. Deze B-vitamines komen voor als een dertigtal verschillende biologisch actieve vormen. Studies laten zien dat natuurlijke B-vitaminen uit voeding beter worden opgenomen dan de synthetische vormen, variërend van anderhalf tot vier maal beter.
De opslagcapaciteit van het lichaam voor vitamines uit de B-groep is slechts enkele weken (met uitzondering van vitamine B-12 die tussen de twee en vijf jaar aanwezig blijft). Bij de omzettingen van suiker, koolhydraten en eiwitten worden alle vitaminen uit het B-complex gebruikt. Mede hierdoor hebben veel mensen een hogere behoefte aan B-complex.

B-vitamines en interactie
Tussen de individuele vitaminen vinden belangrijke biochemische interacties plaats. Dit is met name duidelijk bij de vitaminen van het B-complex. Co-enzymen van de B-vitaminen zijn betrokken bij vele processen in het lichaam. Deze metabolische processen zijn duidelijk geïntegreerd met elkaar. Daarom is het aannemelijk dat regelmatige inname van alle B-vitaminen nodig is voor normale metabolische functies.

Een voorbeeld: vitamine B2 en niacine (vitamine B3) zijn betrokken bij de omzetting van vitamine B6 in zijn actieve vorm in het lichaam.

De gecombineerde toepassing van foliumzuur, vitamine B6 en vitamine B12 verlaagt homocysteïneniveaus effectiever dan het individuele gebruik van alleen enkelvoudige vitamines. Homocysteïne is een aminozuur dat in het bloed voorkomt. Een hoger gehalte aan homocysteïne wordt gezien als een risicofactor voor hart en bloedvaten.

Dit toont duidelijk de betekenis aan van een regelmatige toevoer van het complex aan B-vitaminen uit natuurlijke bronnen. Het synergetisch effect van een natuurlijk vitamine B-complex kan niet door individuele synthetische vitaminen worden bereikt. De natuurlijke vormen zijn direct beschikbaar voor het lichaam, terwijl synthetische vormen eerst moeten worden omgezet tot de biologisch actieve vorm.

Quinoa
Quinoakiemen zijn van nature rijk aan vitamines en mineralen. Quinoa is een “pseudo-graan’, is glutenvrij en van oorsprong een Zuid-Amerikaanse plant. Quinoa of Ganzenvoet is familie van de suikerbiet en spinazie. De naam betekent: ‘graan dat groeit waar gras niet kan groeien’. Het plantje kan op zeer arme grond groeien en zelfs vrieskou heeft geen invloed op de groei.

Al duizenden jaren voor onze jaartelling werd quinoa door de Inca’s verbouwd op de hoogvlaktes van het Andesgebergte. De zaden worden gemalen en als brood gebruikt. De Spaanse kolonisten verboden het verbouwen en gebruik van quinoa, omdat zij dachten dat de indianen er speciale krachten uithaalden.

Quinoa is een zeer voedzaam gewas met meer eiwit, mineralen, vitamine en plantaardige vetten dan graansoorten als rijst, gerst, tarwe, have en maïs. De ruimtevaartorganisatie NASA kwam om deze reden op quinoa uit om als voeding voor de astronauten te dienen.

Quinoa vormt de basis voor een bijzonder rijk natuurlijk en organisch gebonden complex van B-vitamines.

Een speciaal, gepatenteerd groei- en productieproces zorgt voor een hogere concentratie B-vitaminen. De zaden van quinoa worden geweekt in vitaminerijk water. In de zeer actieve fase tijdens de ontkieming worden de B-vitaminen opgenomen en omgezet in biologisch actieve, organische B-vitaminen. Dit leidt tot een 300-voudig hogere concentratie aan B-vitaminen. De kiemen bevatten door deze productie een spectrum van organische B-vitaminen in hun natuurlijke vorm. De kiemen worden geoogst, gedroogd en verwerkt tot poeder. Deze biologische actieve B-vitaminen worden efficiënt door het lichaam gebruikt. Geen enkele andere voedingsstof of plant voorziet in zulke hoge concentraties aan B-vitamines als quinoa.

Uniek is ook dat dit complex aan B-vitamines plantaardige vormen van vitamine B12 bevat. Deze zijn normaal gesproken van dierlijke oorsprong. In voedingssupplementen tref je vaak maar één vorm aan. Dit complex bevat meerdere actieve vormen van B12. Hiermee is dit B-complex ook geschikt voor vegetariërs.

Eén gram quinoa B-complex bevat alle vormen van de B-vitaminen in ongeveer 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Doordat de B-vitamines in hun natuurlijke en biologisch actieve vorm aangeboden worden, werkt dit complex effectief en kan toegepast worden ter ondersteuning van:

  • de algemene gezondheid (immuunfunctie), fysieke en mentale energie,
  • concentratievermogen en geheugen, overige cognitieve en mentale functies en prestaties,
  • gemoedstemming, gewichtsbeheersing, sportbeoefening enz.

Omdat de B-vitamines bij veel processen in het lichaam betrokken zijn, kunnen veel mensen een verhoogde behoefte hebben. Zij die herstellen van ziekte en zware inspanningen kunnen profijt hebben. Tijdens zwangerschap en de periode van borstvoeding geven is er ook een grotere behoefte. Kinderen tijdens de groei en kinderen met gedrag- en leerproblemen kunnen ook een extra inname van B-vitamines gebruiken.

B-vitamines ondersteunen de stofwisseling en de immuunfunctie, geven extra energie bijvermoeidheid en stress en kunnen helpen bij geheugen- en concentratieproblemen.

Een complex van B-vitamines uit quinoa: terug naar de natuur en toch een stap vooruit.

Voor meer informatie: Springfield Nutraceuticals BV , tel. 0186-626173, e-mail