Toeval is niet wat het lijkt...

toeval Shannon Kwakernaak - column 4

In mijn beleving bestaat 'toeval' niet en gebeurt niets zonder reden. Zo heb ik in de afgelopen tijd best veel bijzondere ervaringen gehad. Mijn oog viel bijvoorbeeld op één woord of een specifieke zin in een artikel dat op dat moment heel erg van toepassing was in mijn leven. Er verscheen op mijn beeldscherm een verwijzende link naar een andere site wat mij een bevestigend antwoord gaf op een eerder gestelde vraag.

Vragen over de liefde, relaties, familie, werk of toekomst?

Chat of bel met erkende en ervaren spirituele coaches. 

Bekijk nu de introductie aanbieding en krijg antwoorden op jouw vragen.

 

Bekijk de aanbieding

 

Kom direct in contact 

liever telefonisch een medium of helderziende bellen ?

Bekijk de live helderzienden of een online waarzegger

 

Ik zag herhaaldelijk een bijzonder getal, waarvan de betekenis het antwoord bleek op een vraagstuk op dat moment. Ik ontmoette plotseling een bijzonder persoon, precies op het juiste moment. Ik dacht aan iemand en kreeg op datzelfde moment een sms'je van die persoon op mijn telefoon binnen. Ik dacht aan een persoon die ik alweer een tijd niet gezien en gesproken had en deze persoon stond ineens heel onverwacht op de stoep. Laatst had ik weer een gebeurtenis, waarvan je denkt: wauw dit is wonderlijk! Een bijzondere samenvallende gebeurtenis, wat ook wel met een mooi woord 'synchroniciteit' wordt genoemd. Ik was op mijn telefoon op het internet aan het surfen toen mijn oog ineens getrokken werd door een afbeelding met een tekst. Ik klikte de afbeelding aan en las de tekst met aandacht. Nadat ik de tekst gelezen had, heb ik de afbeelding op mijn telefoon opgeslagen en gelijk in één klik doorgestuurd naar een goede vriend van mij. Toen ik de tekst aan het lezen was, kwam zijn naam gelijk in mijn hoofd binnen. Alsof hij deze tekst hoe dan ook moest lezen, omdat het op hem van toepassing was en hij dit nu even nodig had. Vraag me niet waarom ik het deed en waarom juist NU op dit moment, want ik had het natuurlijk ook later kunnen sturen. Maar iets in mij dwong mij ertoe.

Het verzenden ging letterlijk in een fractie van een seconde, ik heb er niets eens over nagedacht. Ik zag de afbeelding en wist het gelijk: 'deze is voor jou!'. Iets in mij heeft ervoor gezorgd dat mij die afbeelding opviel en iets in mij heeft ervoor gezorgd dat ik deze afbeelding gelijk naar hem doorstuurde. Het voelde alsof ik werd gestuurd en die richting in werd geduwd. Toen ik het verstuurd had, kreeg ik vrijwel direct erna een sms terug met daarin de vraag: 'Waarom stuur je mij dit?' Om heel eerlijk te zijn, wist ik hier eigenlijk geen antwoord op. Ik vond 'per toeval' (niet dus) de afbeelding, las de tekst en 'moest' het doorsturen naar hem. Dat zei mijn binnenste. Dat sms'te ik hem daarom terug. Het bijzondere was dat hij als reactie stuurde: 'Dit is wel heel erg bijzonder Shan, want dit vroeg ik me zojuist af!' Later heb ik hier met hem uitvoerig over gesproken en hij vertelde dat hij in de put zat, er emotioneel even helemaal doorheen zat en zich net iets afvroeg. Precies op datzelfde moment kwam mijn tekstafbeelding binnen op zijn scherm, waarin het antwoord stond op hetgeen hij zich kort daarvoor afvroeg! Haast niet te geloven. Zo bijzonder en precies op het juiste moment.

Synchroniciteit is ogenschijnlijke toeval, wat geen toeval blijkt te zijn. Alles staat met in elkaar in verbinding. Mijn goede vriend vroeg zichzelf iets af (een wens), was tegelijkertijd onbevangen voor de toekomst en het universum heeft een verbinding verwezenlijkt met het grotere geheel en koos mij daarvoor uit. Zijn uitgezonden energie trok een gebeurtenis aan overeenkomstig met zijn wens (gestelde vraag). Als je luistert naar de diepste verlangens vanuit je hart en deze uitzend met het volste geloof en vertrouwen en dit vervolgens los kunt laten, dan zal het universum ervoor zorgen dat op jouw pad zal komen wat jij nodig hebt voor de verwezenlijking ervan!

Quote: In de hectiek van het leven en de waan van alledag, is het belangrijk dat je af en toe de tijd neemt om even stil te zijn, te luisteren naar je hart, je hartenwensen uitzendt met het volste geloof, vertrouwen en overgave en je dan goed om je heen kijkt, zodat 'toevallige gebeurtenissen' in het leven je op gaan vallen. Toeval is niet wat het lijkt, want eigenlijk heeft dat 'iets' dat je 'toevalt' een betekenis! Het zijn een soort tekens, een richtingaanwijzer dat je op de goede weg bent. Alles valt samen zoals het bestemd is, als je je er maar bewust van bent, waardoor je het gaat zien!

Tekst: Shannon Kwakernaak

Shannoncolumnistlang