Wat is droomduiding?

De droom is een mysterieus fenomeen waar zelfs de wetenschap niet alle verklaringen voor heeft.

Het is een verzameling van beelden, geluiden, gedachten en gevoelens die iemand ervaart, als men slaapt. Dromen komen vooral voor tijdens de REM-slaap (Rolling Eye Movement).

 

Chatten of bellen met mediums?

Op ParaVisie kun je met mediums chatten en bellen. Onze erkende coaches kunnen jou vragen beantwoorden groot of klein.

 

Zo is gebleken dat men vaak droomt over dingen die men overdag heeft meegemaakt. Dit wordt de dagrest genoemd. Dromen kunnen helpen de gebeurtenissen te verwerken. Ook kunnen dromen voorspellend van aard zijn en zijn dan te zien als boodschappen van gene zijde. Een droomduiding is het analyseren en ‘vertalen’ van de droomsymbolen (symboliek in de droom).
 

Lucide dromen

Tijdens een lucide droom is de dromer zich bewust van het feit dat hij droomt. Deze dromen kunnen duiden op een uittreding. Bij een uittreding treedt de geest uit het lichaam maar blijft deze met een koord verbonden. Bijna iedereen kent het gevoel van de schokken wanneer men net in slaap valt. Blijkbaar had de ziel het lichaam verlaten en bevond het lichaam zich in totale ontspanning. Sms wordt men om een onverklaarbare reden weer wakker. De schok die men voelt is een plotselinge terugkeer in het lichaam. Men hoeft niet bang te zijn voor een uittreding. Je blijft in verbinding met je lichaam door het zilveren koord.

 

dromenDagresten

Het is wetenschappelijk bewezen dat men vaak droomt over dingen die men overdag heeft meegemaakt. Dit wordt gezien als een verwerking. Zulke dromen kunnen helpen de gebeurtenissen te verwerken.

 

Nachtmerries

Nachtmerries kunnen duiden op innerlijke angsten. Diepe trauma’s kunnen in de droom worden verwerkt. Zolang het trauma niet is verwerkt, zullen de nachtmerries zich blijven herhalen.

Het kan ook dat je een energie oppikt die zich in een nachtmerrie vertaalt. Ieder mens heeft een andere energietrilling. Vredelievende (hoog gevoelige) mensen leven op een hogere frequentie. Mensen die veel wrok en agressie met zich meedragen zijn afgestemd op een lagere frequentie. Iemand met een hoge frequentie die regelmatig in de energie van een lager afgestemde persoon verblijft, kan ook nachtmerries krijgen. Vooral wanneer men energetisch met elkaar in verbinding staat. Men verwerkt min of meer de ervaringen van de ander.

Voor de hand liggend is het feit dat men een nachtmerrie kan krijgen na een hachelijk avontuur of na het zien van een horrorfilm. Filmen waarin veel agressie voorkomt, verspreiden een nare energie in je huis. Deze kan jou in je droom beïnvloeden.

 

Hoog gevoeligheid en dromen

Hoog gevoelige mensen zoals paragnosten krijgen soms voorspellende dromen waarin ze worden gewaarschuwd voor bepaalde situaties. Dankzij deze gevoeligheid zijn zij in staat contact te maken met de energieën om ons heen. (Zie gidsen en engelen) Zo kunnen zij makkelijk communiceren met gidsen, engelen en overledenen. Communiceren gebeurt door energie overdracht. Het gaat dus buiten onze hersenen om. De hersenen dienen als transmitter zodat we het in onze aardse vorm kunnen begrijpen.

Er vanuit gaande dat tijd niet bestaat kunnen we qua energie reizen in de tijd. Het is dus niet vreemd dat we zelfs dromen over een leven wat we eerder hadden of nog zullen gaan (be)leven.  Iedereen kent de verbazing over dromen waarin we een andere identiteit hadden. We beleven dan avonturen en voeren gesprekken met mensen die we niet kennen.

 

Vergeving op zielsniveau

In ons dag bewustzijn hebben we een beschermd schild om ons heen (aura). Op die manier kunnen we de emoties die we ervaren filteren of zelfs buitensluiten. We leven ons leven voornamelijk vanuit ego.

Dit is heel vanzelfsprekend. Het ego is nodig om te kunnen functioneren op aards niveau. Onze ziel staat los van het ego en is altijd puur. Voor veel mensen is het lastig zich kwetsbaar op te stellen. Het ego biedt bescherming. We handelen vaak vanuit gekwetstheid naar de mensen om ons heen.  We doen ons groter voor als we zijn. “I’ll hit you before you hit me”.

Om die reden blijven meningsverschillen onopgelost. Dit kan lange jaren duren wanneer een van beiden koppig blijft vanuit het ego.

Het kan gebeuren dat je elkaar in dromen vergeeft, omarmt en troost. Het is niet altijd een zekerheid dat de ander dit ook droomt maar op energetisch niveau heeft er wel degelijk een uitwisseling plaatsgevonden. Hierdoor wordt het voor de koppige partij makkelijker om toenadering te zoeken zonder angst voor afwijzing.

Ook de liefde tussen twee mensen kan zich via dromen manifesteren en bevestigd worden.  Wanneer twee mensen van elkaar houden maar een van beiden vanuit het ego angstig is om zijn of haar gevoelens de vrijeloop te laten, kan het wel op zielsniveau. Dit wordt dan duidelijk in een droom waarin een samensmelting plaatsvindt. De dromer wordt wakker met een intens warm gevoel. Hij of zij begrijpt waarom de ander de liefde vanuit zijn ego nog niet kan bevestigen. Het geeft een diepe berusting.

 

Symbolen

Onze gidsen geven ook signalen in de vorm van symbolen. (Zie gidsen en engelen) Er bestaan complete woordenboeken met de betekenissen van voorwerpen, situaties en dieren en mensen.  Te veel om deze alhier uitgebreid te benoemen.

Bovenstaand is slechts een kleine opsomming van de wonderlijke droomwereld.

 

Het spirituele woordenboek

Meer leren over de spirituele wereld? Zoek je vraag op in het ParaVisie woordenboek