Wat is kinesiologie?kinesiologie

Kinesiologie is een alternatieve geneeswijze die gebruik maakt van inzichten uit de biomechanica, de anatomie, en de fysiologie. Kinesiologen proberen door evaluatie van de motoriek van een patiënt te bepalen hoe het lichaam beweegt, functioneert en presteert, en om de oorzaak van gezondheidsklachten en eventueel disfunctioneren vast te stellen en te behandelen.

Kinesiologie houdt zich bezig met het bevorderen van

  • Je welzijn op alle niveaus van de gezondheid. Het stimuleert de vitaliteit van jou als mens in je dagelijkse leven.
  • Je levenskwaliteit door te werken aan je relaties, je werk- en levenssituatie. Dit stimuleert je levensvreugde en je psychische gezondheid.

 

De spiertest

Hierbij maakt de kinesioloog gebruikt van de spiertest als middel. De spiertest is een effectieve methode om een communicatie met het lichaam en het innerlijk van de cliënt op te bouwen en uit te breiden. Op die manier worden de achtergronden van de klacht of probleem in beeld gebracht; waar, wanneer en waarom de verstoring is ontstaan. Dat is informatie die erg essentieel is. Vervolgens wordt op een unieke en doeltreffende wijze het zelf herstellend vermogen gestimuleerd om de balans te herstellen.

Kinesologie is dus:

  • Het gebruik maken van spiertesten als middel tot communicatie
  • Met kinesiologie breng je achtergronden van de klacht in het zicht
  • Het hersteld het zelfhelend vermogen en creëert balans.

 

Chatten of bellen met mediums?

Op ParaVisie kun je met mediums chatten en bellen. Onze erkende coaches kunnen jou vragen beantwoorden groot of klein.

 
 
Men spreekt hierbij vaak van het herstellen van een 'verstoorde balans' in het lichaam. Met balans wordt hier niet een evenwichtsstoornis bedoeld maar wordt gerefereerd naar de holistische betekenis van het woord. Met kinesiologie kan men een veelheid aan kwalen van allerlei aard (zoals allergie, suikerziekte, burnout, gedragsstoornissen en verslavingen) diagnosticeren en genezen.
 
Veel patiënten die zich wenden tot een kinesioloog zijn chronisch zieken voor wie de arts geen of onvoldoende soelaas kon bieden. Sommige kinesiologen houden zich specifiek bezig met lichamelijke prestatie (sport, fitness), ergonomie, of werkomstandigheden. Sommige ergotherapeuten gebruiken kinesiologie als hulpmiddel voor het ontwerpen en creëren van een betere werkomgeving.
 

Het spirituele woordenboek

Meer leren over de spirituele wereld? Zoek je vraag op in het ParaVisie woordenboek