Wat is spirituele healing?

Onder spirituele healing kunnen veel behandelingsvormen vallen, maar de gemene deler is dat het helingsvormen betreft waarbij op een natuurlijke wijze een weg naar genezing wordt ingezet. Hierbij zal ook jouw zelfgenezend vermogen aangesproken worden. Dit wordt vaak via een weg gedaan, waarbij jouw eigen bewustzijn een rol zal spelen.

Eigenlijk wordt er aan energieën gewerkt, waar jij heling bij nodig hebt. Negatieve energieën worden verbannen en maken plaats voor positieve. Het kan namelijk zijn dat jij blokkades in je lichaam hebt, die genezing in de weg staan. Tijdens een healingbehandeling zal een proces op gang worden gezet om weer goede energieën door jouw energielichaam te laten stromen. Het doel is dat jij verlichting zult gaan ervaren.

 

Chatten of bellen met mediums?

Op ParaVisie kun je met mediums chatten en bellen. Onze erkende coaches kunnen jou vragen beantwoorden groot of klein.

 

Alternatieve genezers

Hoewel er in onze samenleving bij ziekteverschijnselen al snel wordt gekozen voor het reguliere artsencircuit, blijken ook veel mensen baat te hebben bij behandelingen in het alternatieve circuit, het spirituele healen. Ook op het gebied van medicatie zal er vaak gekozen worden voor medicijnen, terwijl homeopathische middelen soms ook een gewenst effect kunnen realiseren. Spirituele helers zullen eerder kiezen voor het inzetten van homeopathische producten als bachbloesems of andere middelen.

Tijdens spiritueel healen wordt er gekeken naar de bron van de klachten die er spelen. Er zijn alternatieve methoden die ervoor zorgen dat de oorzaak achterhaald kan worden wat de klacht(en) veroorzaakt. Het kan best zijn dat een blokkade jouw problemen veroorzaken en die kunnen dan aangepakt worden.

 

Gidscontact

Een spiritueel genezer zal de focus leggen op de plek in het lichaam waar de meeste pijn zit of waar de oorzaak kan liggen voor jouw klachten. Een healer krijgt vaak via zijn eigen werkwijze doorgegeven wat de oorzaak van jouw klachten kan zijn en waar de oorzaak van de pijn ligt. Op zielsniveau wordt er contact gelegd. Sommige healers zullen via hun gids contact leggen met jouw gids(en) om te kunnen achterhalen wat er speelt.

Soms wordt er op chakraniveau gewerkt, omdat er via een chakra de basis aangepakt kan worden van het probleem. Zo werkt iedere healer op zijn of haar eigen wijze. Laat je goed voorlichten over wat er te gebeuren staat, want als je goed voorbereid bent kun je je gemakkelijker overgeven aan iemand die aan spiritueel helen doet. Betreft het een lichamelijke behandeling, dan is het ook goed om te weten wat er plaats gaan vinden, om niet voor verrassingen te komen te staan.

 

Zelfgenezend vermogen

Houd altijd voor ogen dat spirituele healing niet dé vervanger is van een behandeling in de reguliere geneeskunde bij een gediplomeerd arts. Raadpleeg altijd eerst een (huis)arts alvorens je kijkt of je in het alternatieve circuit een behandeling kunt vinden die voor jou goed aanvoelt. Je dient ook open te staan voor de spirituele wereld, want dat is waar je terecht komt als je kiest voor een alternatief genezer.

Geloof je er niet in, dan is de kans megagroot dat je geen effect zult ervaren, aangezien een deel loopt via jouw zelf genezend vermogen. Naast dat je lichamelijk positieve effecten zult ervaren bij een spirituele behandeling, zal je ook merken dat het geestelijk een boost geeft als je bij een spirituele healer bent geweest. Dus zowel fysiek als geestelijk kun je ervan opknappen! Je kan in een rustiger vaarwater terechtkomen en dat komt jouw klachten ten goede.

 

Positieve energie

Eigenlijk komt het erop neer dat een spiritueel genezer een doorgever mag zijn van positieve energieën vanuit de bovenwereld. Laat een behandeling gewoon over je heen komen, zonder vooraf al te hoge verwachtingen te hebben. Het enige dat je voor ogen dient te houden, is dat je je tot deze spirituele genezer hebt gericht om verlichting van je klachten te ervaren of zelfs tot genezing te komen. Leg je verwachtingspatroon niet te hoog en onderga het gewoon. Neem je tijd om na afloop bij jezelf stil te staan hoe je het ervaren hebt en wat de resultaten zien. Deze laatste hoeven zich niet direct te openbaren, maar kunnen zich ook in de komende dagen tot uiting brengen.

Het is dus geheel aan jezelf welke waarde je hecht aan de hulp die je inroept van een spirituele healer. Iemand die doet aan spirituele healing zal serieus met jou te werk gaan en zal je altijd in jouw waarde laten. Geef dus aan hoe jij er tegenaan kijkt en wat je ervan verwacht. Openheid vanuit beide kanten werkt het beste om tot een goed resultaat te komen tijdens een spirituele healing.

 

Het spirituele woordenboek

Meer leren over de spirituele wereld? Zoek je vraag op in het ParaVisie woordenboek