Wat is een dierencoach?

De omschrijving dieren coach kun je op verschillende manieren opvatten. Het kan een coach zijn die jouw dier gebruikt als spiegel voor jezelf, maar het kan ook een coach zijn die zich richt op het coachen van dieren. In dat geval wordt het vaak een dierentolk genoemd.

Stap 1Registreer gratis via facebook of e-mail
Stap 2Ontvang de introductie aanbieding
Stap 3Kies chat- of belconsulent

Geselecteerde spirituele coaches

Sorteren:
Amrendra
Amrendra

Online

AstroloogRaadgeverRelatiecoach

--- BOX NUMMER 4290 --- Zeer ervaren Astroloog die graag de tijd neemt voor een uitgebreide reading
Profiel bekijken

Danka
Danka

Online

NumeroloogRaadgeverSpirituele hulplijn

Als opleider/psychosociaal/coach/lichtwerker werk ik met je om inzicht te krijgen in jezelf. Bij rou...
Profiel bekijken

Brigitte
KaartleggerRaadgeverLichaam coach

--- BOX NUMMER 4302 --- heldervoelend.fotolezen.reikimaster,dmv een foto kan ik nog beter invoelen o...
Profiel bekijken

Danielle
HelderziendeMediumParagnosten

Mijn naam is Medium Danielle, bekend van tv (het zesde zintuig) en al vele jaren praktiserend in mij...
Profiel bekijken

Marieke
Marieke

Bezet

MediumLichaam coachSpirituele hulplijn

Helderwetend, spiritueel coach & healer, hoog sensitief & intuitief weten, thetahealing & reiki, toe...
Profiel bekijken

Chloë
Chloë

Bezet

HelderziendeMediumSpirituele hulplijn

Wil je verder met jouw pad, je obstakels over? Schroom dan niet, je kan me alles vragen.
Profiel bekijken

Natasja
Natasja

Bezet

HelderziendeSpiritueel coachSpirituele hulplijn

Ik geef je graag inzichten door middel van zigeuner kaarten en de energie waar ik mee werk. ook k...
Profiel bekijken

Kim
Kim

Offline

KaartleggerRelatiecoachSpirituele hulplijn

Lovecoach. Heldervoelend&liefdevol advies over je liefdes en gezinsleven. Geen toekomstvoorspellinge...
Profiel bekijken

Mark
Mark

Offline

Spiritueel coachSpirituele hulplijn

** Boxnummer: 4287 ** Lichtwerker, Indigo, Spirituele Coach, heldervoelend, met een sterke connectie...
Profiel bekijken

 

Spiegelgedrag

Je hebt er vast wel eens van gehoord dat jouw dier spiegelgedrag kan vertonen. Jouw hond, kat of ander huisdier vertoont dan gedragingen die eigenlijk weerspiegelen hoe jij je op dat moment voelt. Zo zal een hond die ervaart dat jij verdrietig bent, intuïtief zijn hoofd op je schoot leggen om je te troosten en als jij vrolijk bent dan zal je hond kwispelend om je heen lopen. Ook katten worden als zeer gevoelig beschouwd, waar het aankomt op het aanvoelen van de gesteldheid van het baasje. Dus wanneer jij ziet dat je huisdier zich blij en uitgelaten om je heen begeeft, kun je er eigenlijk al vanuit gaan dat jij zelf ook lekker in je vel steekt op dat moment. Kruipt het dier in een hoekje, dan straal jij waarschijnlijk het tegenovergestelde van vrolijkheid uit.

 

Op gevoel

Een dierencoach kan met de gegevens die jij over jouw huisdier doorgeeft, afleiden wat er mogelijk bij jou zelf speelt. Het dier spiegelt immers jouw gedrag, waar dus heel veel uit te halen is door dierencoaches. Dit zal jou als dierenliefhebber niet vreemd in de oren klinken, want jij ziet als geen ander in welke gemoedstoestand jouw lievelingsdier zich bevindt en herkent dan eigenlijk – vaak onbewust – je eigen situatie. Dieren reageren namelijk vanuit hun gevoel op de omgeving waarin ze zich bevinden. Lees meer over dierencommunicatie.

 

Dierentolk: energieën oppikken

Maar een totaal andere kunde die een diercoach in zich heeft, is dat hij of zij vaak kan achterhalen wat er aan de hand is met jouw (huis)dier. Door op afstand op de door jou aangeleverde gegevens in te voelen, wordt er door de dierencoach – ook vaak aangeduid als dierentolk – opgepikt wat er mis kan zijn met jouw lievelingsdier. Door de energieën van het dier op te pikken, kan de diercoach contact leggen en kan de dierentolk doorgeven wat er scheelt aan het huisdier. Dit kan zijn op lichamelijk gebied, maar ook op het gebied van hoe jouw dier zich gedraagt in het dagelijkse leven.

 

 

Aanwezig gedrag

Doordat veel dieren zo gevoelig zijn, kunnen ze door allerlei oorzaken een bepaald gedrag vertonen. Is een hond luidruchtig aanwezig, dan vraag het wellicht om aandacht omdat het dier dat te weinig krijgt. Of het wil je beschermen tegen negatieve energieën die iemand op jou projecteert en op deze wijze probeert de hond dan jouw aandacht te vragen dat je hier op moet letten. Zo zijn er veel gedragingen van een huisdier te herleiden naar een situatie waar jij je zelf in bevindt. Een dier heeft altijd het beste met het baasje voor en soms zoeken zij een manier om aandacht te trekken. Een dieren coach or dierentolk kan vaak de energieën ombuigen naar gerichte adviezen over hoe jij beter in het leven komt te staan of je (huis)dier.

 

Therapieën met dieren

Weer een ander vorm van dieren coachen is dat dieren gebruikt worden bij coachingstrajecten. Zo worden paarden geregeld ingezet om je tot rust te brengen, waardoor je op kalme wijze inzicht krijgt in jouw levenssituatie. Maar ook bij andere therapieën worden geregeld huisdieren ingezet. En wat te denken van het effect als je met een aantal lieve honden een verpleeghuis bezoekt? De aanwezige ouderen worden erdoor vertederd en komen door deze aangename afleiding geheel tot rust en vergeten even al hun ellende. Dieren kunnen een magische invloed hebben op mensen, wat te denken van het effect dat zwemmen met dolfijnen heeft op (geestelijk) gehandicapten?

 

Dieren coaches voor vermissing

Ook maken sommige dierencoaches gebruik van een eigen huisdier om via het dier informatie binnen te krijgen over jou. Maar ook zonder jouw dier te hoeven zien, kunnen dierencoaches vaak contact leggen op afstand. En ook bij vermissingzaken kunnen ze geregeld iets voor je betekenen. Menig dierentolk heeft het baasje via omschrijvingen over de verblijfplaats geholpen om een vermist dier bij het baasje terug te brengen.

Kortom: er zijn vele manieren hoe een dieren coach zich voor jou kan inzetten. De ene coach specialiseert zich in het spiegelgedrag en een ander in het contact leggen met jouw dier. Heb je een huisdier en wil je iets over je eigen leven te weten komen of wil je iets over het gedrag van je huisdier weten? Neem dan contact op met één van onze dierencoaches of dierentolken op de hulplijn.