Wat is jouw zesde zintuig?

Wat is jouw zesde zintuig?

Mensen met mediamieke gaven werken met verschillende vormen van buitenzintuigelijk waarnemen. Hiermee bedoelen we manieren van waarnemen waarmee mediums indrukken binnenkrijgen van gene zijde. In de fysieke wereld bel je iemand, stuur je een SMS of een e-mail om te communiceren op afstand. Binnen het spirituele domein gebeurt dit op andere manieren. Hieronder een weergave van de manieren waarop een medium boodschappen kan ontvangen. 

 

Helderziend

Helderziendheid is de meest bekende vorm van de mediamieke gaven. Iemand die helderziend is kijkt als het ware naar een filmpje in zijn of haar hoofd. Hierin ziet de helderziende niet altijd de toekomst of dramatische visioenen. Een helderziende ziet vaak een kleur, nummer of een symbool. Deze zijn vaak moeilijk te begrijpen en ze zijn niet altijd bedoeld om letterlijk genomen te worden.

 

Heldervoelend

Heldervoelendheid is een vorm waarbij het medium berichten ontvangt door middel van gevoelens, emoties of lichamelijke sensaties. Het voelen van de emoties van anderen (empathie) is ook een vorm van heldervoelendheid.  
Iemand die heldervoelend is zal moeite hebben om mensen om zich heen te hebben. Simpelweg omdat hij/zij voelt wat jij voelt. Iemand die negatief is zal een heldervoelende uitputten, daarom is het bijvoorbeeld moeilijk om het nieuws te kijken voor iemand die heldervoelend is. Anderzijds weet een heldervoelende het wanneer iemand tegen hem/haar liegt. Dat kan de heldervoelende gewoon voelen op een of andere manier. Een heldervoelende kan zelfs de fysieke kwalen van anderen voelen.

 

Helderhorend

Helderhorende mediums ontvangen hun berichten zonder gebruik te maken van fysieke oren. Dat klinkt raar, maar het is net zoiets als het stemmetje in je hoofd wat zegt: “Ga naar rechts!” of “Stop!” Helderhorende mediums zijn in staat om dingen te horen, zoals stemmen van geesten, geluiden en muziek, die andere niet kunnen horen. 
Dit kunnen bijvoorbeeld zinnen of namen zijn van diegene in het hiernamaals. Meestal hoort het medium de geest in zijn of haar hoofd in haar eigen stem. In sommige gevallen hoort het medium de werkelijke stem van de geest toen deze nog leefde. Lees meer over helderhoren.

 

Helderwetend

Helderwetendheid is de mogelijkheid om dingen te weten zonder logica of feiten. Het is als weten dat je iets wel of niet moet doen maar niet weet waarom. Net als je nieuwe buurman niet vertrouwen of het vertrouwen niet hebben om op dat vliegtuig te stappen, maar niet weten waarom je de nieuwe buurman niet vertrouwt of waarom je niet op dat vliegtuig zou moeten stappen. Een visioen kan soms een bericht zijn die je later door krijgt. Een bericht wat je later dan weer krijgt maar dan op een andere wijze.

 

Helderruikend

Dit is een mediamieke gave die minder vaak voorkomt. Helderruikendheid is een gave om dingen te ruiken buiten de normale geuren om. Zoals de geur van een dierbare die overleden is. Soms kan een geest een kamer vullen met de vertrouwde geur van de persoon die hij was. Zo weten hun geliefde dat de persoon nog steeds bij hun is. Voor veel mensen is dit fenomeen geruststellend.

 

Helderproevend

Helderproeven is proeven zonder dat je daadwerkelijk iets in je mond hebt. Deze vorm van buitenzintuigelijke waarneming wordt soms door mediums ervaren als zij een reading geven. De manier waarop het werkt is vrij eenvoudig. 
Wanneer een medium communiceert met een geest, kan het zijn dat zij een bijzondere smaak in haar mond ontwikkelt. Stel de geest waarmee het medium communiceert hield er van om chocolade cake te eten, dan kan het dus zijn dat het medium de smaak van chocolade cake in haar mond krijgt.

 

Verder op ParaVisie

  • Wil jij in contact komen met een spirituele coach? Chat met online paragnosten of bel met een van de mediums op de paralijn.  
  • Elke week leggen onze mediums kaarten. Bekijk nu onze wekelijkse leggingen op deze pagina over kaartleggen