Wat is helderhoren?

Helderziend zijn is een bekende gave, maar helderhoren – of helderhorend zijn – is iets wat minder bekend staat. Toch zijn er veel paragnosten en mediums, die naast helderziendheid, ook helderhorend, heldervoelend en helderwetend zijn. Wanneer je helderhorendheid beheerst, hoor je geluiden die door anderen niet waar te nemen zijn.

Een helderhorende hoort niet zijn of haar eigen stem, maar krijgt iets te horen vanuit gene zijde. Het kan een gids zijn die iets influistert of het is een boodschap van een overledene.

 

Vragen over de liefde, relaties, familie, werk of toekomst?

Chat of bel met erkende en ervaren spirituele coaches. 

Bekijk nu de introductie aanbieding en krijg antwoorden op jouw vragen.

 

Bekijk de aanbieding

 

Kom direct in contact 

Liever direct een medium of helderziende bellen?

Bekijk ook de online helderzienden of een waarzegger

 

Gerichte boodschappen

Wat er gehoord wordt door een helderhorende zijn niet altijd letterlijke woorden, maar kunnen ook hoge of lage tonen zijn. Soms lijkt iets ingefluisterd te worden, maar het kan ook in het hoofd van de paragnost of het medium gevormd worden. Het hoeven trouwens niet altijd boodschappen van een overledene te zijn, want het kan ook zijn dat de deskundige iets doorkrijgt via een levend persoon. Het paranormale horen stelt een specialist in staat om iets te vernemen waar jij als cliënt iets mee kunt doen. Het kan lijken op telepathie of gedachtenlezen, maar meestal zijn het gerichte boodschappen die gehoord worden. Het betreft een soort innerlijk horen.

helderhoren

Innerlijke bron

Bij het innerlijk horen worden de boodschappen niet van buitenaf waargenomen, maar komen de berichten innerlijk binnen bij een medium of paragnost. De innerlijke bron leidt de deskundige naar het vertalen van boodschappen in begrijpelijke meldingen voor jou als bezoeker.

Hierbij laat hij of zij zich niet afleiden door energieën van de cliënt, omdat er puur gefocust wordt op de innerlijke bron. Het kan ook zijn dat het medium of de paragnost gedachten kan lezen van de bezoeker of van een overledene. Deze worden dan als het ware ook gehoord en doorgegeven. Soms komen er ook boodschappen van (negatieve) entiteiten door en daar kan een medium of paragnost je bij begeleiden.

Overleden dierbaren

Naast entiteiten, komen er boodschappen door bij een helderhorende van zielen, gidsen, engelen en andere energieën. Zeker de boodschappen van een overleden dierbare kunnen veel troost bieden aan de nabestaande en hier kan helderhorendheid een grote rol bij spelen.

De toon van de stem van een overledene kan informatie opleveren die jou als nabestaande bekend in de oren zal klinken. Soms kan het zijn dat je zelf helderhorend blijkt te zijn als je de stem van een overledene helder doorkrijgt. Schrik hier niet van en laat de boodschappen tot je komen, zonder dat je probeert in gesprek te gaan. Echt converseren is vrijwel niet mogelijk, maar iets horen kan wel degelijk gebeuren. Mocht je last hebben van het helder horen, dan kun je een deskundig medium of een paragnost raadplegen om je hierbij bij te staan.

Stem in je hoofd stemmen in je hoofd

Helderhorendheid laat zich dus eigenlijk het beste omschrijven als iets dat je duidelijk kunt horen via energieën, overgegane zielen, entiteiten en spirituele gidsen. Als jij helder hoort, kan het lijken of je een stemmetje binnenin je hoofd hoort. Denk niet dat het altijd prettig is om helderhorend te zijn, want het kan soms ook lastig zijn als je steeds via energieën van anderen stemmen of boodschappen doorkrijgt. Daarom dient er met helderhorendheid gedegen om te gaan worden.

Eigenlijk hebben we allemaal een stemmetje in ons hoofd die ons dingen influistert, maar dit kun je beter zien als iets dat uit jezelf komt. Dat stemmetje kan jou waarschuwen voor onheil of je een juiste richting in laten gaan in je leven. Dat betreft meer jouw innerlijke stem dan helderhorendheid. Vaak zal je bij dit laatste iets voelen in je hoofd in de omgeving van jouw kruinchakra.

Dagelijks leven

Het kan bij helderhorendheid vreemd aanvoelen dat je geconfronteerd wordt met een stem van een ander die boodschappen doorgeeft in jouw hoofd. De boodschappen hoeven niet altijd letterkijk iets te betekenen, maar kunnen je wel iets doorgeven waar je over na kunt denken in jouw leven. Soms komen er ook afbeeldingen door in plaats van letterlijke boodschappen. Het is voor een helder horend persoon soms best lastig om al deze informatie samen te brengen in duidelijke boodschappen. Ook in jouw dagelijks leven kun je bewuster met jouw horen omgaan, door je te focussen op de toon waarop iemand praat. Zo kun je bijvoorbeeld aanvoelen dat iemand niet de waarheid spreekt. Jouw helderweten helpt je dan datgene dat je gehoord hebt te vertalen naar voor jou wezenlijke informatie.

Het spirituele woordenboek

Meer leren over de spirituele wereld? Zoek je vraag op in het ParaVisie woordenboek