Hoe kom ik in contact met mijn gids?

Vragen over de liefde, relaties, familie, werk of toekomst?

Chat of bel met erkende en ervaren spirituele coaches. 

Bekijk nu de introductie aanbieding en krijg antwoorden op jouw vragen.

 

Bekijk de aanbieding

 

Kom direct in contact 

liever telefonisch een medium of helderziende bellen ?

Bekijk de live helderzienden of een online waarzegger

 

Pagina 2 van 2

Oefening om in contact met je gids(en) te komen

Belangrijk is dat je eerst heel goed gegrond bent. Je kunt dat bereiken door het volgende te doen:

Ga rechtop zitten. Haal een paar keer rustig adem, concentreer je op het in- en uitstromen van de adem. Ga met je aandacht naar beneden. Voel het contact van je zitvlak met de stoel, het bankje of kussen. Richt je aandacht op het contact van je voeten of benen met de vloer. Stel je voor dat er uit je voeten, benen of stuitje lange boomwortels de aarde ingroeien, volg ze zo diep mogelijk de aarde in. Voel dat je stevig als een boom geworteld bent.

Nadat je jezelf gegrond hebt, kun je eventuele negatieve energie via de uitademing uit je lichaam loslaten en afvoeren via je wortels de aarde in. Je kunt je voorstellen dat die energie donker van kleur is en als een modderige substantie je lichaam verlaat. Als je voldoende ‘schoon’ bent, kun je ertoe overgaan je aandacht te richten op je hartcentrum. Dat bevindt zich ter hoogte van je hart, in het midden van de borstkas.

Stel je nu voor dat je hartchakra een bloemknop is die zich langzaam opent tot het stralende centrum van de bloem zichtbaar is. Bij elke uitademing gaat de bloem verder open, bij elke inademing haal je zonlicht naar binnen waardoor de bloem zich verder kan openen.

Ga vervolgens met je aandacht naar je kruinchakra, boven op je hoofd in het midden van je schedel. Open dit chakra op dezelfde wijze als bij het hartchakra. Laat kosmische energie naar binnen stromen. Die kun je visualiseren als een krachtige zonnestraal die via je kruin het hele lichaam opvult met stralende, opwekkende energie.

Pas als je rustig, ontvankelijk en open bent, nodig je jouw gids uit zich kenbaar te maken. Je kunt een beeld of beelden krijgen, een kleur zien, een voorwerp of een symbool. Je kunt een bepaalde sensatie krijgen, bijvoorbeeld kou of warmte, een druk ergens in je lichaam, een tinteling of een gevoel van liefde, blijdschap of rust. Je zou ook woorden kunnen horen. Mogelijk krijg je een ingeving, een idee waarvan je het gevoel hebt dat het niet van jou zelf afkomstig is. Misschien heb je het gevoel dat je iets moet gaan doen (bijvoorbeeld schrijven) om het contact te versterken of een boodschap te ontvangen.

Het kan zijn dat je niets bijzonders ervaart. Ga er dan vanuit dat er misschien belemmerende factoren zijn. Probeer het na enige tijd opnieuw en vraag om een aanwijzing. Deze kan op elke mogelijke manier tot je komen. Let dus goed op! Als je graag met dromen werkt is het aan te bevelen om een droom te vragen en die te interpreteren. Ook orakels als tarot of I Tjing kunnen dienen om informatie te krijgen. Als je nog nooit met bovenstaande materie hebt gewerkt is het misschien raadzaam een cursus intuïtieve ontwikkeling of meditatie te volgen. Je kunt ook bij Ellen Scheff er terecht voor een workshop ‘werken met je gidsen’ of een individueel consult.

(Vrij bewerkt uit: ‘Vederlicht. Leven en werken met spirituele gidsen’ van Ellen Scheffer. Uitgave van Eoscentra. ISBN: 90-75362-77-3)