Astrologie

Astrologie is een verzamelnaam voor ideeën over het verband tussen het lot van mensen en gebeurtenissen op aarde en de stand van de hemellichamen. De naam "astrologie" is afgeleid van het Griekse "sterrenkunde". Het gaat vooral om de samenhang tussen de bewegingen van de zon, maan en planeten, die in de Oudheid ook als "sterren" werden aangeduid.
 
De beweging van lichtpunten zoals die van de zon, maan, planeten en sterren langs de hemel heeft mensen van alle tijden gefascineerd. Men ontdekte regelmaat in deze bewegingen en probeerde die te beschrijven, waarbij niet alleen individuele lichtpunten een naam kregen maar ook schijnbare samenstellingen van die punten, de zogenaamde sterrenbeelden of tekens.
 
Naast het beschrijven van de hemellichamen en hun bewegingen, de astronomie, kende men bij de Babyloniërs en later bij onder meer de Egyptenaren en Romeinen betekenis toe aan hun posities aan de hemel om bijvoorbeeld de toekomst van de staat, het slagen van de oogst, het stijgen van de Nijl of het lot van een heerser te voorspellen. Het bekendste element van de hedendaagse astrologie is de geboortehoroscoop. Uit de positie van de zon in de dierenriem en van de planeten tijdens de geboorte beweert de astroloog karakter en toekomst van de persoon te kunnen afleiden.

Contact met astro angels?

Op ParaVisie kun je ook contact leggen met astro angels. Deze engelenwerkers kunnen voor jou contact leggen met engelen. Krijg antwoorden op vragen die jou al lang bezig houden. Neem hier contact met een van de astro angels.

Chatten of bellen met een astroloog?

Op ParaVisie kun je met astrologen chatten en bellen. Onze erkende coaches kunnen jou vragen beantwoorden groot of klein.

 

 

Verder op ParaVisie

  • Leer meer over de spirituele wereld in het spirituele woordenboek van ParaVisie
  • Wil jij in contact komen met een spirituele coach? Kijk nu welke coaches online zijn op de spirituele hulplijn van ParaVisie.
  • Elke week leggen onze mediums kaarten. Bekijk nu onze wekelijkse leggingen op deze pagina over kaartleggen
  • Benieuwd naar jouw horoscoop? Bekijk de daghoroscoop en begin de dag goed.