Wat is een droomuitleg?

Tijdens het slapen zijn je hersenen actief. Je krijgt beelden te zien, ervaart emoties en hoort geluiden. Eigenlijk lijkt het alsof je naar een film zit te kijken. De hersenen zorgen tijdens het dromen veelal voor fantasierijke beelden, die er bedrieglijk echt uitzien. Soms is het angstaanjagend wat je meemaakt tijdens je dromen, maar het kan ook heel doorsnee of zelfs saai zijn wat je beleeft.

Vragen over de liefde, relaties, familie, werk of toekomst?

Chat of bel met erkende en ervaren spirituele coaches. 

Bekijk nu de introductie aanbieding en krijg antwoorden op jouw vragen.

 

Bekijk de aanbieding

 

Kom direct in contact 

liever een medium of helderziende bellen ?

Bekijk de helderzienden of een waarzegger

 

 

Verschillende droomfasen

Dromen doe je in verschillende fasen tijdens een slaapcyclus. De eerste fase spreekt bijna voor zich, want deze betreft de overgangsfase van de waak- naar slaapsituatie. In deze toestand verblijf je slechts een korte periode, meestal maximaal vijf minuten. Zonder dat je het zelf merkt, ontspannen je spieren en daalt zelfs je lichaamstemperatuur een beetje. Als je je nog een beetje bewust bent in deze situatie, zul je ervaren dat je ogen langzame bewegingen maken.

Ze draaien, net zoals op een moment dat je tegen je slaap vecht en je ogen open probeert te houden. De langzame oogbewegingen staan bekend onder slow eye movements (SEM). In de eerste fase voel je soms een schok waar je wakker van schrikt en ook een geluid kan je zo uit je eerste slaapfase rukken. Dit komt omdat je je in de overgangsfase naar het daadwerkelijke dromen bevindt.

 

slapen dromen remRegelmatige hartslag

Wanneer je de eerste droomfase doorgekomen bent, kom je in de tweede fase terecht: de diepere slaap. Je begint nu ‘echt’ te slapen en dit duurt ongeveer tussen een half uur en drie kwartier. Vervolgens kom je in de fasen drie en vier terecht, het daadwerkelijke slapen. Je wordt niet meer zo makkelijk wakker, je ademhaling is regelmatig en je hartslag ook. Het is de periode in je slaap dat je het meeste nieuwe kracht opdoet. Na dit alles komt de REM slaap om de hoek kijken. Dit wordt ook wel de droomslaap genoemd. Je hersenen zijn actief tijdens deze fase, terwijl je spiergroepen een soort van verlamd zijn. Dat is maar goed ook, want anders zouden je hersenen je wellicht signalen doorgeven die je dan daadwerkelijk ten uitvoer zou brengen.

 

Wat is REM slaap?

Tijdens de REMslaap droom je het meeste. De diverse fasen maak je doorgaans meerdere malen per nacht mee en de laatste REM-slaap voordat je wakker wordt duurt relatief gezien het langst, een kwartier of zelfs nog langer. Je brein kan je dingen laten beleven die in het werkelijke leven nooit zullen plaatsvinden. Er kan daardoor een vreemd verband zitten tussen gebeurtenissen en personen die in je dromen een rol spelen. In terugkerende dromen kunnen boodschappen verborgen liggen, die je wellicht door de gebruikte symboliek niet herkent. En dat is jammer, want als je je realiseert waar sommige droomsymbolen voor staan, kun je er wellicht iets mee doen in je leven.

 

Dromen onthouden

Het zal vast herkenbaar voor je zijn dat het lastig is om je dromen te onthouden. En dat terwijl een droom juist een boodschap kan bevatten waar je in je dagelijks leven iets mee kunt doen. Maar hoe meer je jezelf erop focust, hoe makkelijker het wordt om een droom of gedeelte ervan te onthouden. Er zijn legio dromenwoordenboeken uitgebracht waar bepaalde gebeurtenissen of objecten uit je dromen voor staan. Toch is het ook nog per individu verschillend hoe je de boodschap uit een droom interpreteert. De emoties die gepaard gaan met de droom zijn vaak zeer bepalend voor de boodschap die erin verborgen ligt. Je kunt je dus bij jezelf afvragen waarom bepaalde emoties in je dromen voorbij komen en vaak geeft jouw gevoel je dan het juiste antwoord.

 

Haal meer uit je droomdroom uitleggen

Steeds meer spirituele helpers vragen je naar je dromen, omdat daar zeer veel uit af te leiden valt. Wat voor jou als een normale droom kan overkomen, kan door een droomvertaler worden herleid naar een duidelijke boodschap. Een droom geeft namelijk als het ware een kijkje in je innerlijke zelf. Je onderbewuste kan je tijdens het slapen iets melden waar jij geen weet van hebt. Eigenlijk kun je jezelf alleen maar verbazen over de duidelijkheid die symbolen in je dromen aan je doorgeven. 

 

Nachtmerries

Nachtmerries kunnen duiden op innerlijke angsten. Diepe trauma’s kunnen in de droom worden verwerkt. Zolang het trauma niet is verwerkt, zullen de nachtmerries zich blijven herhalen.

Het kan ook dat je een energie oppikt die zich in een nachtmerrie vertaalt. Ieder mens heeft een andere energietrilling. Vredelievende (hoog gevoelige) mensen leven op een hogere frequentie. Mensen die veel wrok en agressie met zich meedragen zijn afgestemd op een lagere frequentie. Iemand met een hoge frequentie die regelmatig in de energie van een lager afgestemde persoon verblijft, kan ook nachtmerries krijgen. Vooral wanneer men energetisch met elkaar in verbinding staat. Men verwerkt min of meer de ervaringen van de ander.

Voor de hand liggend is het feit dat men een nachtmerrie kan krijgen na een hachelijk avontuur of na het zien van een horrorfilm. Filmen waarin veel agressie voorkomt, verspreiden een nare energie in je huis. Deze kan jou in je droom beïnvloeden.

 

Het spirituele woordenboek

Meer leren over de spirituele wereld? Zoek je vraag op in het ParaVisie woordenboek