Wat is pendelen?

Op zoek naar een pendelaat of een paragnost? Chat of bel met een spiritueel coach op ParaVisie. Wat is een pendel? Een pendel is veelal een druppelvormig stukje metaal of voorwerp van kristal dat onderaan een kettinkje hangt. Iemand die pendelen machtig is, kan door de pendel aan de bovenkant van het kettinkje vast te houden antwoorden krijgen op vragen die jij stelt.

 

Vragen over de liefde, relaties, familie, werk of toekomst?

Chat of bel met erkende en ervaren spirituele coaches. 

Bekijk nu de introductie aanbieding en krijg antwoorden op jouw vragen.

 

Bekijk de aanbieding

 

Kom direct in contact 

Liever direct een medium of helderziende bellen?

Bekijk ook de online helderzienden of een waarzegger

 

 

Vraag voorleggen

Het is handigste om een vraag voor te leggen waar met ‘ja’ of ‘nee’ op geantwoord kan worden. De deskundige herhaalt meestal de vraag, terwijl hij of zij de pendel vasthoudt. De pendel gaat vervolgens bewegen. Beweegt het van voren naar acteren, dan staat dit voor ‘ja’ en van links naar rechts betekent ‘nee’. Draait het rond naar links, dat geeft het aan het antwoord niet te weten en draait het naar rechts dan is het antwoord: ‘misschien’. Dat is gangbaar, maar diverse pendelaars hanteren een eigen werkwijze.

Er kan ook gependeld worden boven een pendelkaart en dan geeft de beweging boven de kaart veelal het antwoord weer.

Zelf uitproberen

Wanneer je via chat een deskundige pendelaar raadpleegt, zal hij of zij ook de pendel gebruiken om antwoorden te krijgen op jouw vragen. Je kunt het ook zelf proberen. Daar hoef je niet eens een echte pendel voor te hebben. Je kunt bijvoorbeeld iets aan een stukje garen hangen en dit gebruiken als zelfgemaakt pendel. Het draait immers om het effect van het pendelen en niet hoe de pendel eruit ziet. Wanneer je het zelf probeert, focus je dan heel sterk op de vraag waar jij antwoord op wilt ontvangen.

Jouw eigen energie zal jou dan bijstaan om het kettinkje of koordje in beweging et krijgen. Forceer niets zelf en beweeg niet de richting uit van het antwoord dat je graag wilt horen. Laat je eigen intuïtie aan de slag gaan. Maar een geoefende pendelaar online via chat of live raadplegen, is natuurlijk altijd handig om te doen. Hij of zij is objectief en laat zich leiden door de energie om het antwoord te krijgen.

Rustige omgeving

Maar hoe ga je dan aan de slag om het zelf eens uit te proberen. Er zijn een aantal omstandigheden waar je dan rekening mee dient te houden. Het creëren van je eigen pendel hebben hiervoor net beschreven, dus dat is eenvoudig te verkrijgen. Als je wilt gaan pendelen, zorg dan dat je dit in een rustige omgeving doet zonder afleiding van buitenaf. Zet ook je telefoon op stil, zodat je niet tijdens het pendelen afgebroken wordt. Het is van belang dat je wel positief in pendelen gelooft en het niet ziet als een negatieve kracht. In dit laatste geval kun je beter geen pendel ter hand nemen.

Antwoord op vragen

Heb je dus een prangende vraag waar je antwoord op wilt hebben, dan kun je zeker de pendel inzetten om een antwoord te verkrijgen. Ook als je het zelf doet, zal jouw onderbewustzijn ermee aan de slag gaan om antwoord te geven. Dit kunnen wezenlijke levensvragen behelzen, maar kan ook op het gebied van relaties, werk of wensen zijn.

Je krijgt antwoord vanuit je diepste innerlijk en vaak kun je dit antwoord ook al intuïtief aanvoelen en werkt het pendelen als een soort van bevestiging. Soms heb je net de extra bevestiging nodig en wat is er mooier dan dit via het antwoord tijdens het pendelen te ontvangen?

Ontspanning

Concentratie is belangrijk en creëer een aangename sfeer, bijvoorbeeld door enkele kaarsen aan te steken. Zorg dat je aan een opgeruimde tafel gaat zitten, met beide voeten op de grond om goed te kunnen aarden. Adem rustig in en uit en sluit tijdelijk je ogen om in contact met je onderbewuste te komen.

Laat de pendel ontspannen tussen je duim en wijsvinger van je schrijfhand hangen. Stel de vraag waar je antwoord op wilt en kijk wat er gebeurt. Wellicht dat het niet de eerste keer direct lukt, maar oefening baart zeker kunst! Het gaat je wellicht sneller en makkelijker af dan je vooraf had gedacht!

Je kunt pendelen dus vrij eenvoudig zelf proberen. Maar raadpleeg je liever iemand die hier meer ervaring mee heeft, neem dan eens contact op via onze chatlijn met een medium, paragnost of pendelaar om antwoord te krijgen op een vraag die jou bezighoudt. Deze specialisten zijn geoefend en de pendel zal vrijwel altijd antwoord geven.

 

Het spirituele woordenboek

Meer leren over de spirituele wereld? Zoek je vraag op in het ParaVisie woordenboek