Verleden, heden, toekomst

Jouw verleden, heden en toekomst hebben meer invloed op jouw huidige leven dan jij je wellicht realiseert. Zo hebben gebeurtenissen in jouw verleden in dit en in vorige levens invloed op de wijze waarop jij momenteel in het leven staat. En dat betreft dus het heden, oftewel het ‘nu’.

Kom direct in contact 

Liever direct een medium of helderziende bellen?

Bekijk ook de online helderzienden of een waarzegger

Leven in het nu is iets wat steeds meer spirituele deskundigen adviseren om te doen. Want weten wat er in de toekomst wellicht kan gebeuren, daar heb je op dit moment in je leven niets aan. En in het ‘nu’ is waarin jij je op dit moment bevindt en waar jij het beste van kan proberen te maken.

Verleden

In jouw jeugd, tijdens de zwangerschapsweken of zelfs voor de conceptie kunnen er gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, waar jij op dit moment invloeden van ondervindt. Maar hier blijft het niet bij, want ook gebeurtenissen uit vorige levens kunnen invloed op het ‘nu’ uitoefenen.

Wil jij weten wat er in vorige levens gebeurd kan zijn, dan kun je bij een regressietherapeut een consult aangaan. Hij of zij kan jou laten ervaren wat er in vorige levens gebeurd is en hoe je dit een plek kunt geven in je huidige leven. Maar er kan ook teruggegaan worden naar jouw jeugdperiode, waarin er iets kan hebben plaatsgevonden waar jij geen weet meer van hebt, omdat je dit hebt geblokkeerd. Zo kunnen dingen uit het verleden een plek krijgen.

Toekomst

Over toekomst voorspellen valt het nodige te zeggen. Een zichzelf respecterend medium of paragnost zal geen persoonlijke dingen over jouw toekomst vertellen. Hij of zij kan wel richtlijnen voor de toekomst aandragen, maar letterlijk iets over jouw levensverloop vertellen is niet wenselijk.

Want waarom zou je willen weten wat er in de toekomst met jou staat te gebeuren? Je zult dan namelijk wellicht bepaalde zaken wel of niet doen, omdat dit anders invloed heeft op jouw toekomst. Maar de toekomst is niet voor niets de toekomst: het is de tijd die voor je ligt en waar je nog niets van afweet.

Daarom is er veel voor te zeggen om in het ‘nu’ te leven, want dat is waar je op dit moment mee te maken hebt en waar je op dit moment voor dient te gaan!

Heden

Zoals gezegd is het leven in het ‘nu’ een hot item tegenwoordig. Mindfulness stromingen hanteren dit als leidraad en ook diverse spirituele goeroes geven aan hoe belangrijk het is om in het heden te leven. Zij stellen dat het geen nut heeft om te blijven hangen aan gebeurtenissen die in het verleden plaats hebben gevonden en ze hechten ook geen belang aan de toekomst. In het ‘nu’ is waar je in leeft, want je weet immers niet wat er in de toekomst staat te gebeuren en dat is misschien maar goed ook. Wanneer je wel zaken over jouw toekomst zou weten, dan ga je daar misschien naar leven. Dat zou je huidige bestaan geen goed kunnen doen. Je dient immers proberen te genieten van dit moment en niet van wat er wellicht gaat komen.

Terugkijken op relatie

Maar waarom zijn er dan zoveel mensen bezig met het verleden? Komt het omdat er dingen gebeurd zijn die je maar niet kunt verwerken? Of had je graag gezien dat dingen anders waren gelopen in je leven? Dat kun je wel willen, maar aangezien het in het verleden ligt en dus al gebeurd is, kun je daar toch niets meer aan veranderen. Je kunt er echter wel lering uit trekken! Is er bijvoorbeeld een liefdesrelatie beëindigd, dan kun je bij jezelf stilstaan welke eigenschappen van de ander je het meeste pijn hebben gedaan. Of wat had jij zelf anders kunnen doen in die bewuste relatie? Hierdoor kun jij in toekomstige relaties minder voor verrassingen komen te staan, omdat je reeds ervaren hebt wat je wel en niet wilt in een relatie. Op deze wijze heeft terugkijken in het verleden nog enig nut, maar je kunt niets meer veranderen aan zaken uit het verleden. Blijf daar dus zeker niet in hangen, maar kijk naar het heden en hoe je jouw huidige bestaan aangenamer kunt maken!

 

Het spirituele woordenboek

Meer leren over de spirituele wereld? Zoek je vraag op in het ParaVisie woordenboek