Wat is de vijfde dimensie?

In de ontwikkeling naar de Vijfde Dimensie, komen we via de Derde en Vierde Dimensies. Dimensies zijn geen tastbare dingen, maar eerder een globale bewustzijnsstaat. Terwijl we onszelf allemaal in meer of mindere mate en in een hoger of lager tempo ontwikkelen door de stappen van bewustzijn heen, gebeurt hetzelfde met de maatschappij.

Vragen over de liefde, relaties, familie, werk of toekomst?

Chat of bel met erkende en ervaren spirituele coaches. 

Bekijk nu de introductie aanbieding en krijg antwoorden op jouw vragen.

 

Bekijk de aanbieding

 

Kom direct in contact 

Liever direct een medium of helderziende bellen?

Bekijk ook de online helderzienden of een waarzegger

 

 

Een maatschappij in de Vierde Dimensie is weer anders dan een samenleving in de Derde Dimensie. Een groot deel van de Wereld leeft momenteel in de Derde Dimensie. Volgens de Maya kalender zijn we eind 2012 aangekomen bij een definitieve transitie naar de Vijfde Dimensie. In de Vijfde Dimensie zijn we vrij van ons verleden en de patronen en oud zeer die ons tegenhielden in onze bewustzijnsontwikkeling om helemaal te worden wie we kunnen zijn. We respecteren ons zelf, maar ook onze medemens.

 

5de dimensie transitieTransitie naar 5e dimensie

Het besef dat we echt allemaal heel erg uniek zijn en dat we mogen vieren dat iedereen zijn of haar eigen pad heeft, is volledig doorgedrongen. Volgens de Maya’s worden de jaren 2012 (na 21 december) tot 2017 overgangsjaren, waarin de gehele samenleving zich verder kan ontwikkelen tot het volledig omarmen en doorleven van de energie die hoort bij de Vijfde Dimensie. We zullen dan een Wereld kennen waarin er veel respect is voor Moeder Aarde en elkaar en waarin ieder puzzelstukje van de samenleving door ieder uniek individu wordt ingevuld vanuit kracht en liefde voor zijn of haar eigen Zijn.

 

Het hoge zelf versus ego

Het Hoge Zelf heeft het overgenomen van het Ego, die geen rol van betekenis meer mag vervullen. De Vijfde Dimensie wordt geregeerd door liefde, in tegenstelling tot angst, die de Derde Dimensie domineert. Zo zal er een samenleving ontstaan waarin allen elkaar helpen en inzien dat iedereen op een eigen levensmissie is. Een levensmissie waar iedereen er dan ook echt voor elkaar is en elkaar helpt en ondersteunt. In de Vijfde Dimensie worden dromen werkelijkheid in overeenstemming met ieders Hoogste waarheid.

 

een andere dimensieOvergangs processen

Alles is een proces. Niets ontstaat vanuit één moment. Bewustwording komt met vlagen en zal diep ingrijpen in ons leven. De transformatie begint bij ons als individu. We verwerken oude pijn en onze beleving verandert. Mensen komen en gaan in ons leven. Alles voltrekt zich nu in ras tempo. Wie zich aanvankelijk in een gelukkig huwelijk waande kan van de één op de andere dag geconfronteerd worden met gevoelens van ongenoegen. Het huwelijk is ooit gebaseerd op zekerheden en voor elkaar zorgen. Deze vorm van samenleven is door de jaren heen veranderd.

Dit geldt ook voor ons werk. Wanneer we een baan hebben die niet bij ons past, worden we letterlijk ziek. Het hogere zelf wil nu zijn missie vervullen. Hij wil niet meer als een robotje voor het huidige systeem dienen. Een systeem dat is gebaseerd op geld en macht.

Voor 2012 deden mensen er langer over om toe te geven aan deze gevoelens. Nu is het de tijd van de waarheid en kunnen we niet langer meer tegen onze werkelijke gevoelens ingaan. We luisteren naar ons hogere zelf. We transformeren oude pijn naar liefde.

 

Van chaos naar vrede en liefde

Alvorens we zover zijn om in liefde te kunnen leven,  zal alles tot de grond toe worden afgebroken. Er zal nog veel chaos in de wereld ontstaan. Je kunt het vergelijken met het opruimen van je kasten. Eerst maak je er een puinhoop van en later ga je ordenen. Dan heb je weer overzicht.

Je kunt namelijk onmogelijk iets nieuws bouwen op en oud fundament.

Het is dan ook zeer belangrijk dat we elkaar in deze processen helpen. Het moderne medium voorspelt geen feelgood toekomst maar zet zijn gave in om zijn medemens tijdens deze transformatie bij te staan. Eigen kracht is hierbij zeer belangrijk.

Onze coaches kunnen jou hierbij ondersteunen. Zij geven je handvatten in plaats van een kant en klaar concept. Je kunt iemand voorspellen dat zij een operazangeres zal worden maar is het ook belangrijk te vertellen wat je daar voor moet doen.  Onze coaches zorgen voor een stukje begeleiding door middel van begrip. 

 

Het spirituele woordenboek

Meer leren over de spirituele wereld? Zoek je vraag op in het ParaVisie woordenboek