Liefde op afstand

Liefde op afstand

“Aan iedereen die het wil horen vertel ik dat je mijn huwelijk op afstand met magische handelingen hebt gered”, zegt een enthousiaste patiënte van Irma Ellens Maat door de telefoon. Ze geneert zich enorm. “Zou je daar alsjeblieft onmiddellijk mee willen stoppen? Ik begrijp dat je blij bent en dat het lief bedoeld is, maar het is gewoon niet waar”, aldus de magnetiseuse. Voor Astroclub helpt ze misverstanden over haar vak uit de wereld.

Ik leef met je mee, maar doe niet aan magie en ik beïnvloed geen huwelijken. Op een afgesproken tijdstip onderga je wekelijks op afstand een behandeling magnetiseren op afstand. Ik straal je in via je foto en daardoor is de pijn behoorlijk afgenomen. Bovendien ben je energieker geworden door deze behandelingen en daardoor vrolijker. Je man is blij verrast met deze verandering en doet misschien nu wel meer zijn best voor jullie huwelijk. Ik ben oprecht gelukkig met het feit dat jullie echtscheiding afgewend is, maar heb er persoonlijk niets aan gedaan. Nogmaals, ik vind het lief dat je zo lovend over me bent, maar weet het wel in het juiste perspectief te plaatsen.” De patiënte bleef even tegensputteren dat ze echt het gevoel had dat ik haar huwelijk op afstand gered had, maar beloofde het niet meer te zullen rondbazuinen.

Toen ik de telefoon ophing, mijmerde ik nog even na over alle misverstanden rond mijn werk als magnetiseur. Ik wilde absoluut niet geassocieerd worden met louche figuren die in de krant of op internet een advertentie plaatsen met een dubieuze inhoud met de volgende strekking: ‘Rabrindo brengt uw geliefde naar u terug. Honderd procent kans van slagen.’ Bij zo’n tekst staat dan veelal een foto van een mysterieus ogende, donkerharige man met stralen die uit zijn ogen komen. Ik vond dit als kind al zo raar en ongepast. Hoe haalt iemand het in z’n hoofd om te denken dat hij macht heeft over alles en iedereen? En wat als deze geliefde absoluut niet terug wil naar een vervelende ex? Respect voor de vrije wil van de mens was er niet bij.

Gelukkig zal die honderd procent kans niet waar zijn. Anders zouden dit gevaarlijke mensen zijn. Helaas zijn dergelijke advertenties wel een blamage voor het vak van alternatieve genezers of een betrouwbaar medium!

Van blauw naar roze

Mijn enthousiaste patiënte had ik elke week per foto een flinke portie magnetisme gestuurd en daardoor was haar pijn tot wel tachtig procent minder geworden en had ze steeds meer energie gekregen. Ik voelde tijdens de behandelingen dat ze pijn had in een chakra, namelijk haar hartchakra. Geen letterlijke pijn in haar hart, maar verdriet over haar huwelijk dat op de klippen liep. Daarom had ik mij na de behandelingen altijd een paar minuten op haar hart geconcentreerd en geprobeerd om zo veel mogelijk liefde naar haar te sturen. Doordat ik aura’s zie, zag ik dat de genezende blauwe kleur die uit mijn hand kwam, veranderde in roze. Meer had ik niet gedaan. Ik had een medemens in nood wat steun gestuurd.

Ze is een alleraardigste vrouw, maar ik was uitermate verbaasd over het feit dat ze dacht dat ik haar huwelijk gered had. Desalniettemin had ik het nog weleens bonter meegemaakt. Ik zal nooit de egoïstische man van een patiënte vergeten die, toen hij in de wachtkamer zat terwijl ik zijn vrouw binnenvroeg in de behandelkamer, me blij bedankte voor het feit dat zijn huwelijk door mijn behandelingen een positieve impuls had gekregen. Als hij geweten had dat mijn behandelingen zo positief voor hem zouden uitpakken, was hij namelijk veel eerder gekomen, vervolgde hij met een brede glimlach. Volgens mij heb ik toen behoorlijk boos uit mijn ogen gekeken, bijna even bedreigend als de eerder genoemde ‘Rabrindo-figuren’. Zijn vrouw leed namelijk aan een ernstige ziekte en het ging niet om hem, tenminste niet als ze door mij behandeld werd.

Magische automonteur

Ook ben ik weleens in lachen uitgebarsten. Iemand bedankte mij voor het feit dat ik tijdens mijn werk ook nog eens zijn geparkeerde auto positieve energie had gestuurd. Hij had het echt kunnen merken op de terugrit. Hij dacht zeker dat ik, in plaats van me met de volgende cliënt bezig te houden, mij op zijn voertuig had geconcentreerd. Alsof zijn auto me interesseerde, terwijl ik ernstig zieke patiënten behandelde! Gelukkig zijn dit uitzonderingen en heb ik bijna dagelijks interessante gesprekken met mensen over allerlei spirituele zaken. Jonge moeders zeggen vaak dat ze zo graag zelf zouden willen magnetiseren. Ze zien hoe hun kind opknapt en zouden eigenlijk zelf het kleintje wel willen instralen. Ik antwoord dan meestal dat er meer is dan alleen magnetisme. Iedereen kan zich namelijk op zijn of haar hart concentreren en dan bewust zieken of andere mensen liefde sturen. Het maakt niet uit of het om je eigen kind gaat of een zieke, oude buurvrouw; liefdesenergie uit het hart doet iedereen goed. Ook heeft dit niets te maken met het ingrijpen in iemands vrije wil of iets of iemand willen beïnvloeden. Het gaat slechts om positieve energie. Bovendien is naastenliefde iets dat we allemaal kennen en waar we eigenlijk nooit te veel mee bezig kunnen zijn.

Overbezorgdheid

Behalve dat liefde sturen niets magisch, occults of dwingends heeft, is het helend voor de persoon die dit zelf doet. We hebben allemaal wel momenten dat we ons zorgen over iemand maken of zelfs lijden aan overbezorgdheid. Het maakt niet uit of onze geliefde in de file staat en we ongedurig worden omdat we bijvoorbeeld angstig zijn dat hem of haar iets overkomen is, of dat deze persoon ziek of gedeprimeerd is. In plaats van duizend en één overbezorgde gedachten door ons hoofd te laten gaan, kunnen we onze aandacht op ons hart richten en vanuit het hart liefde naar die ander of de situatie sturen. Het gaat hier om onvoorwaardelijke liefde. Onvoorwaardelijke liefde is per definitie nooit ego-gericht. De bezorgde persoon merkt dan dat hij of zij zichzelf eveneens veel beter gaat voelen. Het machteloze gevoel en de paniekgedachten verdwijnen en in de plaats komt een sereen en rustig gevoel van vertrouwen. Zelfs de hartslag gaat omlaag en de ademhaling wordt rustiger. Moeders vertellen herhaaldelijk dat ze zich veel beter kunnen ontspannen sinds ze dit advies opvolgen. Het zieke kind heeft daar alleen maar profijt van.

De wonderbaarlijke psychiater

Kort geleden vertelde iemand me over de wonderbaarlijke psychiater dr. Ihaleakala Hew Len en ineens ging ik aan mezelf twijfelen. Zou ik me vergissen? Zou mijn enthousiaste patiënte niet een beetje gelijk kunnen hebben? Dr. Hew Len is een aanhanger van het Ho’oponopono geloof, een oud Hawaïaans geloof dat gericht is op verzoening, vergeving en verlichting. Dr. Hew Len heeft een groot aantal wonderen verricht door liefde te sturen naar mensen. Zo werd hij aangenomen om te werken in een inrichting waar zwaar geestelijk gestoorde gevangenen verbleven.

De sfeer in het gebouw was macaber. Artsen en verpleegkundigen passeerden op de gangen de gevangenen die aan kettingen vastgebonden waren, vaak met de rug tegen de muur. Als ze niet uitkeken werden ze aangevallen. Al jaren was er een grote doorstroom van personeel. Niemand hield het lang uit in deze inrichting. Er was dan ook een hoog ziekteverzuim onder de artsen en de verpleegkundigen. Toen Dr. Hew Len arriveerde, trok hij zich terug in zijn kamer. Het leek alsof hij niets deed. Hij sprak niet met zijn collega’s, noch met de gevangenen. Hij nam niet deel aan de vergaderingen en las geen enkel dossier. Naar eigen zeggen nam hij de verantwoordelijkheid voor alles op zich. Hij bracht de problemen van zijn omgeving bij zichzelf naar binnen. En bleef telkens de volgende mantra herhalen: ‘I love you. I’m sorry. Please forgive me. Thank you.’ Hij noemde het schoonmaken. Het kwam erop neer dat hij alles en iedereen liefde stuurde. Hij zat op zijn kamer en begon met liefde te sturen naar de muren waarvan de verf afgebladerd was, de gangen, het personeel, de gevangenen. Iets goddelijks voltrok zich vervolgens in de inrichting. De zwaar gestoorde en gewelddadige mensen werden aanspreekbaar, ze kalmeerden en kwamen in harmonie met zichzelf. Het personeel ontspande en hun angst smolt als sneeuw voor de zon. De kettingen konden afgedaan worden, want de gevangenen waren niet langer gevaarlijk. Ze genazen.

Hartenenergie in het dagelijkse leven

Ook al worden wij niet geconfronteerd met problemen die zo groot zijn als in de inrichting van Hawaï waar dr. Hew Len werkte, toch kunnen ook wij door middel van het bewust sturen van liefde vanuit het hart harmonie in de wereld verspreiden. Dit kan eigenlijk altijd en overal. In mijn praktijk merk ik dat het heel goed helpt wanneer moeders overbezorgd zijn om hun zieke kinderen. Het machteloze gevoel dat ze zelf te weinig kunnen doen, verandert in een vredig gevoel van rust. Behalve naar zieke mensen en dieren, werkt het heel goed om liefde te sturen naar situaties die heling nodig hebben, bijvoorbeeld naar stresssituaties op het werk of in de familie. Sowieso kan het concentreren op het hart en op liefde een rustig gevoel geven vlak voor een sollicitatie- of functioneringsgesprek, of een examen. Wellicht is zelfs het oude bijgeloof om voor iemand te duimen erop gericht om rust en positiviteit naar deze persoon te sturen. Liefde van het hart sturen heeft uiteraard niets te maken met zwart magische handelingen die mensen en situaties beïnvloeden en bijvoorbeeld ervoor zorgen dat iemand een verloren geliefde terugkrijgt of een baan. Maar het zorgt ervoor dat er harmonie en vrede gecreëerd wordt, ongeacht de uitkomst.

 

Verder op ParaVisie

  • Wil jij in contact komen met een spirituele coach? Chat met online paragnosten of bel met een van de mediums op de paralijn.  
  • Elke week leggen onze mediums kaarten. Bekijk nu onze wekelijkse leggingen op deze pagina over kaartleggen