Wat is bio energetica?

Bio-energetica is een therapeutische zienswijze waarin het verband wordt beschreven tussen inperkende lichamelijke en geestelijke sensaties en ervaringen. Doel is om door lichamelijke bewustwording op het geestelijke vlak verlichting van beperkingen te bereiken. Alexander Lowen heeft als eerste wetenschapper overtuigend aangetoond dat lichaamshouding en lichaamstaal tot de essentiële instrumenten van de psychotherapie behoren.
 
Hij maakte gebruik van een zestal karakterstructuren, waarin het lichaam de sleutel is tot lichamelijk en geestelijk welbevinden. Zijn standaardwerk is getiteld: "The language of the Body", het is in het Nederlands verschenen onder de titel: "Lichaamstaal en Karakter". John Pierrakos is een ander belangrijk wetenschapper die de psychotherapie uitbreidde met observaties uit de moderne natuurkunde gecombineerd met lichaamswerk uit de bio-energetica en de conceptuele visie van het padwerk van zijn echtgenote Eva Pierrakos.
 
Zijn standaardwerk getiteld Core Energetics is in het Nederlands verschenen onder de titel Energetica van de Ziel. De theorie van bio-energetica is een belangrijk onderdeel van de basis voor emotioneel lichaamswerk en de lichaamsgerichte psychotherapie.
 

Chatten of bellen met mediums?

Op ParaVisie kun je met mediums chatten en bellen. Onze erkende coaches kunnen jou vragen beantwoorden groot of klein.

 

Verder op ParaVisie

  • Leer meer over de spirituele wereld in het spirituele woordenboek van ParaVisie
  • Elke week leggen onze mediums kaarten. Bekijk nu onze wekelijkse leggingen op deze pagina over kaartleggen
  • Benieuwd naar jouw horoscoop? Bekijk de daghoroscoop en begin de dag goed.