De weg naar jezelf

De weg naar jezelf is niet altijd even gemakkelijk om te vinden. Want wat is de weg naar jezelf? Ben je op zoek naar de betere versie van jezelf? Wil je gelukkiger in het leven staan? Ben je wel happy, maar wil je toch het roer omgooien om je leven een nieuwe wending te geven? Houd je wel genoeg van jezelf? Of zorg je niet goed voor jezelf en wil je hier verbetering in brengen? Kortom: de weg naar jezelf is voor iedereen anders en voor een ieder zijn er andere wensen die jou op het pad naar jezelf leiden.

 

Chatten of bellen met mediums?

Op ParaVisie kun je met mediums chatten en bellen. Onze erkende coaches kunnen jou vragen beantwoorden groot of klein.

 

Het roer omgooien

Misschien vind je behoorlijk wat obstakels op jouw weg naar jezelf. Je bent immers niet voor niets op het punt gekomen om een andere richting uit te gaan in je leven. Sta eens stil bij jezelf wat ertoe geleid heeft dat je er behoefte aan hebt om de weg naar jezelf te (her)vinden. Is dit doordat je niet tevreden bent met sommige karaktertrekken? Hebben er gebeurtenissen in je leven plaatsgevonden die jouw wereld op zijn kop hebben gezet? Heeft jouw grote liefde jou verlaten voor een ander? Ben jij je favoriete baan kwijtgeraakt? Of wil je juist ander werk doen, maar weet je niet hoe je dit aan dient te pakken? Allemaal redenen die leiden naar de weg naar je zelf. Jij weet als geen ander waarom je op deze weg bent gekomen.

 

Spirituele begeleiding

Maar hoe ga je te werk met de weg naar jezelf? Er zijn vele wegen om jezelf beter te leren kennen, waarna je bewuster bepaalde keuzes wel en niet gaat maken in de toekomst. Het is allereerst van belang dat je een manier vindt om geheel tot jezelf te komen, zonder afleidingen van buitenaf. Voor de een werkt dit door aan mindfulness te gaan doen, een ander kiest voor meditatie en een derde raadpleegt liever een spiritueel werker. Welk pad je ook bewandeld, het doel zal zijn dat je meer over jezelf te weten komt waarom je bepaalde zaken wel of niet in je leven doet. Wanneer je hier professionele hulp bij zoekt, raadpleeg dan eens een spiritueel raadpleger als een medium, coach, paragnost.

 

Verhelderend

Het is natuurlijk heerlijk als je vaardigheden als mediteren of mindfulness beheerst. Maar het kan ook geen kwaad om in groepsverband met andere lotgenoten te ontdekken wat voor jou de toegankelijkste wijze is om de weg naar jezelf te (her)vinden. Het kan zeer verhelderend werken als je in contact komt met anderen die, net als jij, de weg naar zichzelf een beetje zijn kwijtgeraakt en die daar weer positieve sturing aan willen geven.

Maar je kunt je ook individueel richten tot een spiritueel werker als een medium, levenscoach of paragnost om jou inzicht te bieden over jouw persoonlijk te bewandelen pad en hoe je hier het beste mee aan de slag kunt gaan. Dat kan ook via chat met één van onze deskundigen op de chatlijn.

 

Aangenaam bestaan

Voor een deel draait het erom dat je om leert gaan met jouw emoties en wellicht ook met jouw (hoog)gevoeligheid. Je kunt je hiervoor richten tot een levenscoach of coach die gespecialiseerd is in persoonlijke ontwikkeling en de begeleiding hierbij. Er zal onder meer gewerkt worden aan welke omstandigheden eraan bijdragen dat jij niet lekker in je vel zit. Dit kan door vele zaken als stress en persoonlijke omstandigheden in de privésfeer veroorzaakt worden. Een coach kan met jou aan de slag gaan met jouw blokkades en kan tevens helder maken wat jij kunt doen om de weg naar jezelf te vinden en hoe jij met het nemen van eenvoudige stappen een aangenamer bestaan kunt opbouwen. Veel begint immers bij jezelf.

 

aartsengel waakt over mensen

Gidsen en engelen

Wanneer je op zoek gaat naar de weg naar jezelf, dan kun je ook bewuster aan de slag gaan met het in contact staan met jouw gids(en) en engelen. Zij hebben immers het beste met jou voor en weten vrijwel als geen ander hoe ze jou kunnen bijstaan op de weg naar jezelf. Een gids is een overgegane ziel, die zelf meestal meerdere levens op aarde heeft geleefd alvorens in de bovenwereld gepromoveerd te worden tot gids. Deze gids kan jou leiden naar jouw weg naar jezelf. Zo zie je dat er meerdere wegen naar de weg naar jezelf te nemen zijn, maar de eerste stap blijft dat jij je realiseert dat je ernaar op zoek bent en dat je graag een nieuwe weg in jouw leven wilt bewandelen.

 

Het spirituele woordenboek

Meer leren over de spirituele wereld? Zoek je vraag op in het ParaVisie woordenboek