Spirituele Columns

Wel of geen geluksmomentjes op social media…

socialmediawendycolumngklein Wendy van de Wouw - Column 14

Gisteren kwam ik toevallig deze quote tegen: ‘Wie zich gelukkig voelt met het geluk van anderen, bezit een rijkdom zonder grenzen’ . En ja, dit zette mij wel eventjes aan het denken. Tegenwoordig heeft bijna iedereen Facebook, Instagram of Snapchat. We plaatsen nieuwsberichten, posten selfies, laten met trots zien wat we bereikt hebben en geven likes op anderen. Waarom? Eigenlijk om onszelf te laten zien en onbewust gewaardeerd te willen worden.

Het kan zó ineens anders zijn...

hetkanzomaaranderszijnklein Marion Berndsen - Column 10

Hans, Wilma en hun zoontje Milan komen al jaren bij me. Ik geloof dat ze al tien jaar klant zijn. Hans was eigenaar van een goedlopend bedrijf, Wilma werkte als receptioniste in een bejaardentehuis en Milan is een aardig joch van 14 jaar met échte nieuwetijdsproblemen. Wilma had wat fysieke klachten en kwam afwisselend voor een heling of contact met haar beide ouders, die overleden zijn. Soms kwam ze met Milan: een wijs jochie, maar wel heel gevoelig.

Oude bekende

oudebekendeklein Mireille van Rijn - Column 3

Ik kreeg een WhatsApp bericht op zowel het mobiele nummer van mijn praktijk en op de helpdesk van de hulplijn. Of ik in wilde inloggen. Uiteraard. Of het direct kon? Ook dat kon op dat moment. Even mijn mailvenster wegklikken…

Omdat het vaak erg druk en chaotisch is achter de schermen en ik ook nog een praktijk draai, is het soms lastig om ook tijd over te houden om mijzelf online te zetten.

Pad-mensen

kikkerkolomtessaklein Tessa van Rossen - Column 11

Voel je je wel eens te min? Minder dan een ander? Wellicht heeft u ook een kikker of opgeblazen pad op uw weg ontmoet?! Een pad-mens laat je zien dat er mensen zijn in je leven die zich als een pad gedragen. Eigenlijk voelen ze zich onzeker en klein, echter blazen ze zich op. Tonen zich groter dan dat ze zijn. Net als een kikker of pad. De pad/kikker blaast zijn wangen vol lucht en denkt dan dat hij er groots en zelfverzekerd uitziet. Hij probeert zo indruk te maken op anderen…

Psst…

psssttklein Hoofdredacteur Niels Brummelman
Editorial oktober

Onlangs las ik het boek Complotdenkers, van journalist Maarten Reijnders. Van het woord ‘complot’ bestaan vele definities, maar volgens mij gaat het eenvoudigweg om een samenzwering van minimaal twee personen. Vreemdgaan kan dus een complot zijn. Sinterklaas is het zeker. We hoeven er in elk geval niet moeilijk over te doen: complotten bestaan.

Het paard en opa

paardbeeldsonjaklein Sonja Dover - Column 4

Onlangs kwam er een jonge scholiere van de middelbare school naar mij toe in mijn praktijk te Katwijk aan Zee, met een prachtig schilderij gemaakt door haar overleden opa. Dat schilderij had hij speciaal voor haar gemaakt, een bruin paard staand in een weiland met een weids uitzicht. Ze vroeg of ik contact kon maken met haar opa die drie maanden geleden was overleden. Dat wilde ik wel proberen.

Boodschappen in een andere taal

boodschappenintalen Marion Berndsen - Column 9

Onlangs stond ik even met een cursiste te praten en vroeg aan haar: “Heb je gelezen over dat onderzoek van die Duitse Professor Ackermann?” “Nee, wie is dat?” vroeg ze. “Nou, die heeft voor een onderzoek mensen in een staat van klinisch dood gebracht. Hij is door dit onderzoek erachter gekomen dat er leven is na de dood.”

Doe je mee?

doejemeecolumn1 Hoofdredacteur Niels Brummelman
Editorial september

‘De mensheid ziet zich momenteel geplaatst voor een fundamentele keuze: evolueren of sterven.’ Nee, dit is geen quote van een geflipte doomsday-profeet, maar van één van de meest gerespecteerde spirituele meesters van deze tijd: Eckhart Tolle. Hij maakt zich zorgen, grote zorgen. En met reden.

Als je maar wilt

alsjemaarwilt1

Willem Jan van de Wetering
Column 9

Toen René de mail wegstuurde waarmee hij zich inschreef voor een spirituele week sloeg de twijfel al toe. Wat had hij gedaan? Wat moest hij, als adjunct-directeur van een groot bedrijf, een week lang met allemaal spirituele mensen om zich heen. Daar paste hij toch helemaal niet? Maar dat was z'n verstand die zich meldde. René zat tegen een burn-out aan. Hij had zo'n hekel gekregen aan die zakelijke aanpak, aan altijd werken voor meer winst. Én iedere dag al het gezeur van medewerkers en klanten aanhoren. Hij was het zat. Hij wilde meer.

Terug naar grootmoeders keuken

grootmoederskeuken10x15 Tessa van Rossem - Column 10

Als nieuwe gezondheidsfreak ging ik over op gezond eten... en toen bleek dat gezond niet altijd echt ‘gezond’ betekende! Mijn lichaam leidde me door een doolhof van chemicaliën. Het was alsof het aan de noodrem trok. En ik moest mee tegen wil en dank en begon ‘nee’ te zeggen tegen alles wat chemisch of bewerkt was...

Liefde voor jezelf

houvanjezelf Mireille van Rijn - column 2

‘Liefde voor jezelf’, regelmatig schrijf ik dit bij een mooie afbeelding voor social media en spreek ik het uit tegen mensen die mij benaderen voor een telefonisch consult of in de praktijk.

Ach…, ook mezelf moet ik er regelmatig op aanspreken. Zeker als hoog gevoelig persoon! Wat niet meevalt. Je betrapt jezelf dat je in de meest verschillende situaties de neiging kunt hebben te handelen uit de behoefte van anderen.

Het zal ergens goed voor zijn...

ergensgoedvoorzijn Tessa van Rossem - Column 9

Vervolg op COLUMN 1 en COLUMN 2

Na enkele jaren dokteren, vreemde klachten en meer, kwam ik erachter dat eten iets raars deed met mijn lichaam… Ik moest tegen wil en dank een ‘gezondheidsfreak’ worden! Ik ging over op gezond eten.. en toen bleek dat gezond niet altijd echt ‘gezond’ betekende! De appels die ik at, gewone blinkende appeltjes van de supermarkt, waren niet zo onschuldig als ze leken. Ze waren geverfd en/of behandeld met een chemisch goedje waardoor ze langer vers bleven.

Geselecteerde mediums

Ray
Ray

Online

Ervaren als het gaat om relaties, mindfulness, carrière, geld en geluk! Ik help je op deskundige en eerlijke wijze met jouw vraags meer...

Nu chatten!

Eerste 3 minuten gratis

€ 0,90/minuut

☥ CJ ☥

Ik ben helderziend, heldervoelend, leg de Lenormand kaarten, lees foto's, leg dromen uit, heb contact met gene zijde en beheers ps meer...

Afspreken!

Eerste 3 minuten gratis

€ 0,90/minuut

box 4203
€ 0,80/minuut
Mina
Mina

Offline

Heldervoelend, helderwetend en helderziend medium. Ik werk met mijn gidsen en maak ook contact met overledenen. Aantal jaren ervar meer...