Wat is astrologie?

Astrologie is een verzamelnaam voor ideeën over het verband tussen het lot van mensen en gebeurtenissen op aarde en de stand van de hemellichamen. De naam "astrologie" is afgeleid van het Griekse "sterrenkunde". 


Wat is aura?

De aura is de naam die wordt gegeven aan het energieveld dat mensen en ook andere levende wezens omgeeft. Aura’s kunnen visueel worden waargenomen door personen die daar gevoelig voor zijn.


Wat is een Avatar?

Het woord avatar komt uit het Sanskriet (avatara), letterlijk de neerdalende, en betekent: de incarnatie.


Wat is Bio-energetica?

Bio-energetica is een therapeutische zienswijze waarin het verband wordt beschreven tussen inperkende lichamelijke en geestelijke sensaties en ervaringen.


Wat is channeling?

Channeling is het doorkrijgen van informatie vanuit andere dimensies.


Wat is Christusbewustzijn?

Het Christusbewustzijn is het scheppende deel in ons zelf. Wij zouden zonder dit bewustzijn niet kunnen bestaan. Dit bewustzijn is langgeleden door ons zelf onbewust in slaap gebracht.


Hoe vind je de weg naar jezelf?

De weg naar jezelf is niet altijd even gemakkelijk om te vinden. Want wat is de weg naar jezelf? Ben je op zoek naar de betere versie van jezelf? Wil je gelukkiger in het leven staan?


Wat is droomduiding?

De droom is een mysterieus fenomeen waar zelfs de wetenschap niet alle verklaringen voor heeft. Het is een verzameling van beelden, geluiden, gedachten en gevoelens die iemand ervaart, als men slaapt. Dromen komen vooral voor tijdens de REM-slaap (Rolling Eye Movement).


Wat is esoterie?

Esoterie is een verzamelbegrip voor een breed scala aan levensbeschouwelijke stromingen en genootschappen, gericht op een vorm van kennis, en met behulp van een leer en methodiek

Wat is helderhoren?

Wanneer je helderhorendheid beheerst, hoor je geluiden die door anderen niet waar te nemen zijn.

Lees meer over helderhoren

Heb jij een kinderwens?

Wanneer je graag een kind wilt krijgen, maar het lukt je niet om zwanger te worden, dan zijn er diverse wegen die je kunt bewandelen. Je kan het reguliere artsencircuit ingaan, maar kunt ook eerst kijken of je via spirituele wegen jouw vruchtbaarheid kunt vergroten.

Leer meer over hoe spiritualiteit kan helpen bij een kinderwens

Hoe krijg je contact met engelen?

Menigeen heeft het gevoel al met een engel of meerdere engelen in contact te staan, maar er zijn ook mensen die dit graag wensen. Engelen kunnen je als gidsen bijstaan om lekkerder in het leven te staan.

Lees meer over contact met engelen

Wat is pendelen?

Wanneer je wilt gaan pendelen, dan heb ik een pendel nodig en pendelkaarten. Een pendel is veelal een druppelvormig stukje metaal of voorwerp van kristal dat onderaan een kettinkje hangt.

Lees meer over pendelen

Wat is regenesis healing therapie?

Regenesis Healing is een energetische methode waarbij wordt gewerkt met 'Blue Dot Energy'. De Blue Dot Energy methode is een unieke methode om ons zelfhelend vermogen aanzienlijk te versterken en te versnellen en zieke cellen te regenereren naar gezonde cellen.


Wat is handlezen?

Hoewel er meerdere lijnen in ieders hand te vinden zijn die iets over jou te vertellen hebben, beperken wij ons hier tot de drie belangrijkste lijnen, zodat je enige basiskennis op kunt doen.


Wat is hekserij wicca?

Met Hekserij wordt een aantal zaken bedoeld die een heks beoefent. Het begrip wordt vaak als synoniem voor Wicca opgevat, maar het is eerder een synoniem van Sjamanisme.


Wat is een helende reis?

De Helende Reis is ontwikkeld door Brandon Bays. Brandon schoolde zich ruim 15 jaar in alternatieve geneeswijzen, wereldreligies, psychologie e.a. Een tumor in haar baarmoeder ter grootte van een basketbal was het begin van haar persoonlijke reis.


Wanneer ben je hooggevoelig?

Wanneer je hooggevoelig bent, ben je extra gevoelig voor prikkels en indrukken van buitenaf en pik je energieën van andere snel personen op. Hooggevoeligheid staat ook bekend als HSP: Highly Sensitive Person.


Wat is een horoscoop?

Een horoscoop is een begrip uit de astrologie. Volgens de moderne astrologie bestaat er een verband tussen de stand van zon en planeten en gebeurtenissen die op aarde plaatsvinden.


 

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is het inzetten van hypnose als middel tegen psychische en lichamelijke klachten, maar ook voor sportprestatieverbetering.


 

Wat is karma?

Karma is een begrip uit het hindoeïsme en het boeddhisme, dat letterlijk vertaald wordt als 'handeling', 'actie' of 'daad'.


Wat is kinesiologie?

Kinesiologie is een alternatieve geneeswijze die gebruik maakt van inzichten uit de biomechanica, de anatomie, en de fysiologie.


Wil jij leren ontspannen?

Leren ontspannen is van belang als je geplaagd wordt door stress, nervositeit of spanningen. Het is niet voor iedereen weggelegd om op stel en sprong te kunnen ontspannen, waardoor je rustig kunt worden en in balans kunt komen.


 

Wat zijn lucide dromen?

Een lucide droom is een droom waarbij de dromer zich bewust is van het feit dat hij droomt.


 

Wil jij een luisterend oor?

De deskundigen op onze chatlijn, en ook op onze bellijn, bieden graag een luisterend oor. Vaak werkt het al verhelderend om jouw verhaal te vertellen tegen een specialist, die niet alleen spiritueel in het leven staat, maar die ook door opgedane levenservaring jou goed terzijde kan staan.


 

Wat is Mandala?

De mandala (Sanskriet: cirkel) is een generieke term voor een plan, kaart of geometrisch patroon dat metafysisch of symbolisch de kosmos uitbeeldt.


 

Hoe werkt meditatie?

Er zijn verschillende soorten van meditatie binnen diverse tradities. Meditatie is vooral bekend uit de Oosterse religieuze tradities, en met name uit het Boeddhisme, waarin meditatie een essentiële methode is om de eigen geest te ontwikkelen.


 

Wat is mindfulness

De Amerikaan Dr. Jon Kabat-Zinn, Emeritus Hoogleraar aan de University of Massachusetts Medical School heeft als eerste het begrip ‘mindfulness’ uit zijn boeddhistische context gehaald en een acht weken durende training ontwikkeld, de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR).


 

Wat is numerologie?

Numerologie is de studie van getallen en hun betekenis. Het voorspelt niet de toekomst, maar geeft wel een beter inzicht in jezelf en je levensloop. De belangrijkste getallen worden bepaald door geboortedatum en/of de letters waaruit je naam bestaat.


 

Wat is een orakel?

De term orakel wordt zowel gebruikt voor de wijze raadgevingen van (één of meerdere) vermeende godheden, als voor de plaats of persoon waar die raad werd gehaald.


 

Wat is parapsychologie?

De parapsychologie is een grenswetenschappelijke discipline waarin men onderzoek doet naar de verschijnselen die met de menselijke geest samenhangen en door de parapsychologie als bovennatuurlijk worden beschouwd.


Wat is psychometrie?

Bij psychometrie doet men waarnemingen aan de hand van persoonlijke voorwerpen, bijvoorbeeld foto's, trouwringen, sieraden, horloges en bloemen. Deze voorwerpen hebben een uitstraling, ook wel fluïdum genoemd.


 

Wat is Reiki?

Reiki is een energetiesche therapievorm en behoort tot de alternatieve geneeswijzen. Reiki betekent zowel een levenswijze, de energievorm als de behandelwijze.


 

Wat is reincarnatie?

Reïncarnatie s het geloof dat het niet-lichamelijke deel van een levend wezen na de dood niet verdwijnt maar opnieuw in een ander levend wezen geboren wordt.


 

Wat is spiritisme?

Het spiritisme is een theorie die stelt dat de mens na zijn dood als geest voortbestaat, en dan in staat is om met andere, nog levende mensen te communiceren.


 

Wat is spirituele healing?

Onder spirituele healing kunnen veel behandelingsvormen vallen, maar de gemene deler is dat het helingsvormen betreft waarbij op een natuurlijke wijze een weg naar genezing wordt ingezet.


 

Wat is stress coaching?

Veel mensen krijgen er vroeg of laat in hun leven mee te maken: stress. De oorzaak die eraan ten grondslag ligt, kan liggen in de werksfeer, maar ook op relatiegebied, het verliezen van een dierbare, een vervelende leefomgeving of gewoon niet lekker in je vel zitten.


Wat is universal white time healing?

Universal White Time Healing (UWTH) is gecreëerd door hoogontwikkelde spirituele wezens die de aarde miljoenen jaren hebben gestuurd en gevolgd.


 

Meer weten over je verleden heden toekomst?

Jouw verleden, heden en toekomst hebben meer invloed op jouw huidige leven dan jij je wellicht realiseert. Zo hebben gebeurtenissen in jouw verleden in dit en in vorige levens invloed op de wijze waarop jij momenteel in het leven staat.


Wat is de vijfde dimensie?

In de ontwikkeling naar de Vijfde Dimensie, komen we via de Derde en Vierde Dimensies. Dimensies zijn geen tastbare dingen, maar eerder een globale bewustzijnsstaat.


Wat is Yin en Yang?

Alle aspecten van het universum worden bepaald door de voortdurende wisselwerking tussen twee oerprincipes. Zo ook de mens. Deze Chinese filosofie gaat uit van het bestaan van twee tegengestelde en onafscheidelijke principes, die Yin en Yang worden genoemd.


Verder op ParaVisie

  • Wil jij in contact komen met een spirituele coach? Kijk nu welke coaches online zijn op de spirituele hulplijn van ParaVisie.
  • Elke week leggen onze mediums kaarten. Bekijk nu onze wekelijkse leggingen op deze pagina over kaartleggen
  • Benieuwd naar jouw horoscoop? Bekijk de daghoroscoop en begin de dag goed.